Solvalla 170301

  • Indra Rubin: (Lopp 1) Galopperade kort efter start senast och tappade alla möjligheter där. Hon har problem med tempoväxlingar och helt att lita på är hon inte. Högt tempo gynnar därför oss då hon kan mala på i ett jämnt tempo hela vägen. Jag tror inte hon har kvickheten ännu för att vara ett segerbud och skulle hon vara bland de tre då är jag fullt nöjd. Inga ändringar, skor runt om.
  • Assault: (Lopp 4) Har varit ute i tuffa gäng på slutet och jag tycker att han har gjort bra lopp i skymundan. Här känns det som att vi går ned i klass och jag har en del förhoppningar på honom här. Han kan öppna ganska bra och får säkert ett bra lopp oavsett om vi kan hålla upp ledningen eller inte, ett tidigt bud. Inga ändringar, skor runt om.
  • Electrical Storm: (Lopp 4) Gjorde ett bra lopp senast även om han inte räckte till seger. Det var en bra häst som vann och att vi inte rådde på den är inget att säga om. Jag kommer att lätta honom något till den här starten och slår det väl ut då dyker han säkert upp där framme igen. Skor runt om.
  • Beam Me Up Scotty: (Lopp 4) Har haft en tuff träningsperiod och känns bara bra i jobben. Vi var ned på banan och körde ett 17,5-jobb i förra veckan och det löste hon på ett bra sätt. Hon behöver säkert loppet men samtidigt har hon hög kapacitet och ska inte räknas bort. Jag tycker att mina tre är likvärdiga för dagen och har svårt att ranka dem inbördes. Skor runt om.
  • Denver Brodde: (Lopp 5) Har fått två lopp i kroppen nu och formen ska bara bli bättre och bättre. Han är lite trög av sig och därför beroende av hur loppen körs. Jag tror inte att han har form ännu för att segerstrida men med rätt resa är han ett platsbud. Inga ändringar, skor runt om.
  • Duke Of Mearas: (Lopp 5) Gör det bra varje gång och han har verkligen hittat sig själv. Det känns dessutom som att utvecklas konstant och den här kommer att räcka en bra bit upp i klasserna. Här har vi fått sämsta tänkbara läge samtidigt som värsta motbudet står bättre till. Vi ger inte upp på förhand men det kan bli svårt att utmana på allvar. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Touchdown: (Lopp 9) Fick småtryck i omgångar senast och blev lite het av det. Han orkade därför inte hela vägen utan tappade en del sista hundra. Formen är annars riktigt bra och skulle han få smyga med här då tycker jag inte att han är helt borta. På en garderad bong tycker jag att han ska med. Inga ändringar, skor runt om.
  • Deweykidumnhowe: (Lopp 10) Fick ett perfekt lopp senast och tackade för det genom att avsluta vasst till seger. Han behöver hjälp på vägen och trivs bäst när han inte behöver göra så mycket själv. Får han lopp sitt lopp då slår vi många till slut och jag håller honom som en outsider här. Inga ändringar, skor runt om.