Alla till Valla 8/4

Quicksilver Tile, Bear Metal och Maximize’Em var tre av de som var inne och kände på Solvalla-ovalen.

Knivstagänget fick lasta till ett Solvalla som verkligen levde upp till namnet med snudd på klarblå himmel, lysande underlag och vårkänslor hos såväl hästar som ”klockare”.

Real Scotch (spets), Kratos di Quattro (dödens) och Robthebank i rygg var först ut.
Trion landade på 1.19/1.600 meter efter rappa 1.16 sista 500. Real Scotch rumplade till kort före mål, men i övrigt såg de riktigt positiva ut då Robthebank bjöds lucka över upploppet och sköt till fint.

Quicksilver Tile (spets), Bear Metal (dödens) och Maximize’em tassade med i rygg i nästa heat. Efter 1.21 på varvet gick det fort in i svängen och Bear Metal snubblade till. Galopp blev det även för Maximize’em i utgången av svängen då han lyckades slå i vagn. Duon såg annars väldigt fartfylld ut och med ny vagn på Maximize’em och huvudstång på Bear Metal blir det nytt Solvalla-besök om 14 dagar. Quicksilver Tile fick ensam sträcka ut och klockan visade 1.14,5 sista 500 – här är en treåring under snabb utveckling!

Rutinerade Global Welcome fick göra jobbet utvändigt om Mellby Jingle med Beware Kronos i rygg. Den här trion travade strax under 1.17/1.600 meter med lite snabbare avslutning och alla tre glänste!

Sist ut var White Walker som utvändigt hade Alien Kronos med Golden Boy Sisu i rygg. 1.16,5/1.600 meter var inga som helst problem och trion skärpte till rappa 1.14,5 sista 500 meterna.

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer