Alla till Valla – 30/3

Inca Mearas, Super Sarah och Mellby Jinx traskade 1.19/1.600 meter på Solvalla.

Lite blåsigt, avsaknad av sol, men i alla fall uppehåll denna tisdagförmiddag på Solvalla där 11 Båth-hästar äntrade ovalen.

Först ut var tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) som traskade 1.27,5/1.600 meter med 1.25-fart sista 500 i långvagn på riktigt tilltalande sätt.
Establishment (e. Maharajah) joggade 1.30 med starka 1.23 sista 300, båda dessa hade hjälp av äldre farthållare i sina respektive värmningsheat.

Inca Mearas (spets), Super Sarah (utvändigt) och Mellby Jinx (i rygg) var nästa trio. Inca Mearas fortsätter flytta fram sina positioner och traskade strax under 1.19/1.600 meter med rappa 1.16 sista 500. För Super Sarah och Mellby Jinx var det rutinjobb inför årsdebuten, men båda såg såväl löpstarka som smidiga ut.

Biba Dushi (e. Raja Mirchi) och Eightpack (e. Villiam) skulle gå ihop, men Biba Dushi hade en mindre bra dag på jobbet och Eightpack fick lösa 1.30/1.600 meter ensam med 1.25 sista 400. Biba Dushi var som sagt inte helt på humör och fick bestämma lite själv över upplägget, men fick i alla fall se banan i en nyttig genomkörare.

Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) och Made For Metalimo (e. Djali Boko) var nästa duo ut på banan. Arras gick utvändigt och duon travade några tiondelar över 1.30/1.600 meter med 1.28 sista 500 och hade flyttat fram sina positioner rejält.

Sist ut var förstagångsbesökarna Diamond Kronos (e. Ready Cash) och Olympia Sjöhammar (e. Donato Hanover). Olympia Sjöhammar fick känna på atmosfären i 1.50-tempo i två varv, sedan fortsatte Diamond Kronos, som är en lillebror till Attraversiamo, ensam ytterligare 1.000 meter i 1.36-tempo och såg småläcker ut.

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer