Alla till Valla 23/3

Kingslayer Pellini före Lion Brodde.

Vattenbilen ute på banan, vårvärme i luften och talangfulla hästar som selades ut.
Tisdagens Solvallabesök bjöd på den bästa av trav-världar.

Tvååringarna Lion Brodde (e. Ready Cash) och Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) bildade första par. Lion fick traska utvändigt, men pausade för toalettbesök 650 meter före mål. Han tog dock fatt och var på linje med Kingslayer Pellini vid målgång. Duon landade på 1.34/1.600 meter med 1.29 sista 500 i riktigt fin stil.

Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) fick göra jobbet utvändigt om Mo Salah Boko (e. Raja Mirchi). Fuxige Mo Sala slog ihop vid temposkärpningen 250 meter före mål, och det blir kortat käkrem samt skobyte för hans del före nästa Solvallabesök. Kaliber kom hem på 1.36/1.600 meter med 1.31 sista 500 och skötte sig exemplariskt.

För Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter), Dollar Kronos (e. Muscle Hill) Eau de Noix (e. Charly du Noyer) var det första besöket på Solvalla. Jon Snow visade vägen i trion med Dollar Kronos utvändigt och Eau de Noix i rygg. Efter lugn inledning skärptes farten till 1.37 sista kilometern med fin spänst över mål.

Sist ut var treåriga duon Real Scotch (spets) och Rob the Bank (utvändigt). Efter 1.20,5 första kilometern blev det temposkärpning till 1.16 sista halvvarvet och detta utan att se alltför plågade ut. Båda kvitterar ut ”väl godkänd” i betyg.

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer