Alla till Valla – 2/3

Waterford Wine utvändigt om Mellby Kaliber.

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag.
Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta.

Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) i rygg. Tvååringarna fick känna på underlaget första halvvarvet, men sedan skärptes farten till 1.41 sista 1.000 meterna. Gourmet Brodde hade hemlängtan i slutsvängen och Arras Beluga Wine slet lite med motivationen i tempoväxlingen, såväl Biba Dushi som Kingslayer Pellini löste uppgiften med plus i kanten.

Nästa gäng bestod av duon Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) och Waterford Wine (e. Propulsion) som bildade tätpar medan Tompa the Trotter (e. Maharajah) och Eightpack (e. Villiam) följde med bakom. Här blev det rejäl fartskärpning sista halvvarvet och Eightpack snubblade till in på upploppet. Övriga tre tuffade på för att landa på 1.37 sista 1.000 med A-betyg.

Sista heatet såg Joli Mearas (e. Father Patrick) i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och Descent Kronos (e. Propulsion) i hålet, medan Made for Metalimo (e. S.J.’s Caviar) sågs i andra ytter. Kvartetten såg lite opolerade ut initialt, men 1.41 sista 1.000 var inga problem, även om Made For Metalimo snubblade till i utgången av sista sväng.

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer