Alla till Valla – nytt avsnitt

High Line Pelllini, Valuta E.W. och Global Charming var en trio som fick känna på Solvallas oval.

Denna tisdag fick några tvååringar följa med in till Solvalla för första gången, vilket är lite extra spännande efter en lång och nyttig uppbyggnadsperiod.

Först ut var Jongleuse (e. Propulsion), Just Fontaine (e. Ready Cash) och Easter Egg (e. Maharajah) där den sistnämnde gick i rygg och följde med Just Fontaine (utvändigt) och Jongleuse (spets) när tempot höjdes på slutrundan. Trion fick traska 1.38,5 ett varv med något snabbare sista 500.

Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) och M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) var nästa tvååringar och de här damerna såg verkligen ut att gilla omgivningen. M.T.Sollentuna gick i front med Mellby Kaxa utvändigt och de travade 1.38 ett varv med 1.35 sista 500 på riktigt plusbetonat sätt.

Därmed var tvååringarna avverkade och en kvartett treåringar äntrade Solvalla. Robthebank, Real Scotch, Conrads Kim och Oscar Sjöhammar. Robthebank i front, Conrads Kim utvändigt och övriga två tassande med i rygg. Efter 1.28 på varvet gick det väldigt mycket fortare sista 500 och litet extra plus till Robthebank som bet ifrån sig fint från ledningen via 1.18 sista halvvarvet.

High Line Pellini, lillebror till självaste Readly Express, Valuta E.W. och Global Charming gick 1.19/1.600 med 1.15,5 sista 500. High Line Pellini kommer nog få stifta bekantskap med skygglappar på nytt, då han agerade trögt i front, medan Valuta E.W. tycktes trivas med tempo och sällskap från positionen utvändigt.

Sista trion bestod av Punchboard, Quicksilver Tile, Adventure Ahead, där Båth aviserade ”kval-test” innan de rullade ut. Adventure Ahead satt i spets och tanken var att Quicksilver Tile skulle göra jobbet utvändigt. Quicksilver trampade av en sko och hamnade på efterkälken, istället klev Punchboard fram utvändigt. 1.18,5/1.600 med 1.15,5 sista 500 visade kronometern och nästa uppgift lär bli kval för treåringarna. Quicksilver Tile får nya dojjor och ny chans nästa tisdag.

Då är också vi tillbaka från bankanten med nya uppdateringar!

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Alla till Valla – 23/2

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen. Banan var efter förhållanden i strålande författning. Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500. Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick … Läs mer