Alla till Valla – nytt avsnitt

High Line Pelllini, Valuta E.W. och Global Charming var en trio som fick känna på Solvallas oval.

Denna tisdag fick några tvååringar följa med in till Solvalla för första gången, vilket är lite extra spännande efter en lång och nyttig uppbyggnadsperiod.

Först ut var Jongleuse (e. Propulsion), Just Fontaine (e. Ready Cash) och Easter Egg (e. Maharajah) där den sistnämnde gick i rygg och följde med Just Fontaine (utvändigt) och Jongleuse (spets) när tempot höjdes på slutrundan. Trion fick traska 1.38,5 ett varv med något snabbare sista 500.

Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) och M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) var nästa tvååringar och de här damerna såg verkligen ut att gilla omgivningen. M.T.Sollentuna gick i front med Mellby Kaxa utvändigt och de travade 1.38 ett varv med 1.35 sista 500 på riktigt plusbetonat sätt.

Därmed var tvååringarna avverkade och en kvartett treåringar äntrade Solvalla. Robthebank, Real Scotch, Conrads Kim och Oscar Sjöhammar. Robthebank i front, Conrads Kim utvändigt och övriga två tassande med i rygg. Efter 1.28 på varvet gick det väldigt mycket fortare sista 500 och litet extra plus till Robthebank som bet ifrån sig fint från ledningen via 1.18 sista halvvarvet.

High Line Pellini, lillebror till självaste Readly Express, Valuta E.W. och Global Charming gick 1.19/1.600 med 1.15,5 sista 500. High Line Pellini kommer nog få stifta bekantskap med skygglappar på nytt, då han agerade trögt i front, medan Valuta E.W. tycktes trivas med tempo och sällskap från positionen utvändigt.

Sista trion bestod av Punchboard, Quicksilver Tile, Adventure Ahead, där Båth aviserade ”kval-test” innan de rullade ut. Adventure Ahead satt i spets och tanken var att Quicksilver Tile skulle göra jobbet utvändigt. Quicksilver trampade av en sko och hamnade på efterkälken, istället klev Punchboard fram utvändigt. 1.18,5/1.600 med 1.15,5 sista 500 visade kronometern och nästa uppgift lär bli kval för treåringarna. Quicksilver Tile får nya dojjor och ny chans nästa tisdag.

Då är också vi tillbaka från bankanten med nya uppdateringar!

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer