Ropen skalla – en tisdag på Valla

Albacete äntrade Solvalla.

Solvalla – alltid på en tisdag. Åtminstone för Stall Båth då tisdagen är fortkörningsdagen på Solvalla.
Idag var tio hästar inne för att känna på ett för dagen fantastiskt Solvalla, förvisso med några minusgrader, men med inbjudande sol och perfekt förberett underlag!
Först ut var Cool Kronos, White Walker och Queensland Tile som traskade 19/1.600 på tilltalande sätt med Cool Kronos som grovjobbande högerytter.

Sedan dök Mellby Hope och Holy Moses Mearas upp och travade 1.16,5/1.600 meter med den sistnämnde i front och den här fyraåringen borde ha en spännande vår i antågande. Även Mellby Hope fick ett plus i protokollet då hon fick gå utvändigt.

Ostartade Albacete gjorde sällskap med Kriteriefinalisten Twigs Honor. Den förstnämnde var lite skarp och fick åka med i rygg fram till slutsvängen då duon höjde farten markant för att landa på 1.16/1.600 meter med ytterligare lite snabbare avslutning med klara plusbetyg till båda.

Trion Inca Mearas (spets), Cheerful Kronos (dödens) och Rosa Danica (rygg) skaffade sig ytterligare banrutin och treåringarna traskade 1.23/1.600 med 1.18,5 sista 500 och tog ett tidsmässigt skutt i helt rätt riktning.

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Alla till Valla – 23/2

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen. Banan var efter förhållanden i strålande författning. Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500. Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick … Läs mer