Very Kronos Årets Äldre

Very Kronos. Foto: Lena Emmoth

Igår var det galadags digitalt i trav-Sverige och Very Kronos prisades som Årets Äldre häst i Sverige i kategorin där han straffade stallkamraten Attraversiamo, Conrads Rödluva och Cyber Lane, vilka var övriga nominerade.
– Jättestort och jättekul. 2020 avslutades väldigt bra och vi har ju redan fått en inbjudan till Olympiatravet. Very Kronos funkar inte om han ska vila för länge, så han fick rulla in till Solvalla och sträcka ut lite i torsdags. Han skulle behöva ett eller två lopp före Olympiatravet, men ett av de stora målen 2021 är Elitloppet, säger Båth.

Very Kronos ägs av Kjell Johansson, Huaröd och sköts om av Mia Båth.

Även Solvalla hade digital gala under lördagen och också där röstades Very Kronos fram till Årets äldre häst. Ytterligare titlar till stallet kom genom Mellby Jinx (Årets Tvååring) och Barbro Kronos (Årets Treåriga sto). Jinx ägs av Mellby Gård, Barbro Kronos av Olof Brodin (Chartering) AB och sköts om av Viktor Svanstedt respektive Emma Reijer.

.

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Alla till Valla – 23/2

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen. Banan var efter förhållanden i strålande författning. Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500. Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick … Läs mer