Siffrorna bakom siffrorna

Gorm. Foto Camilla Björk

161 segrar.
Fördelat på 69 hästar.
Och 15 kuskar till 20 miljoner kronor.
Stall Båth nådde inte riktigt 2019 års siffror men våra medarbetare kan med stolthet se tillbaka på ett 2020 som inte varit något annat likt.

För bakom framgångarna ligger ett enormt arbete av personalen som i vått och torrt förbereder hästarna på bästa sätt till kuskarnas stora nöje.

Segerprocenten landades på 22 och snittet per start strax över 27.200 kronor – varje gång en Båth-häst selades ut alltså.

Erik – Ulf – Kim

65 tillfällen under året fick Erik Adielsson äran att sitta upp bakom Båth-vinnare. Ulf Ohlsson vann 54 lopp och Kim Moberg 16!

Viktor Lyck tog fem segrar, Örjan Kihlström fyra (samtliga fyra med över 100.000 i förstapris!).

Per Lennartsson och Niklas Hammarström tre vardera.

Två segrar noterade vi för: Daniel Wäjersten, Magnus A Djuse och Zeb Jonasson.

Enpetarna gick till: Alex Ljungman, Anders Eriksson, Per Linderoth, Jimmy H Andersson och Stefan Persson.

Drömmen om sex – siffror

Very Kronos. Foto Adam Ström/Stalltz.se

6-siffrigt är en hästägares dröm, lite extra krydda om det sker vid seger. Very Kronos har vunnit sju lopp med förstapris över 100.000 kronor där SM-segern på världsrekord förstås kommer etsa fast sig längst.

Barbro Kronos E3-seger inbringade nära miljonen, men hon vann ytterligare två lopp med sexsiffrigt i förstapris.

Barbro Kronos. Foto TRMedia

Två vinster med sex siffror hade Attraversiamo, Gorm, Bythebook, Armani Degato, Global Adventure och tvååriga Glorius U.M.

Vann lopp med över 100.000 kronor i förstapris gjorde även: Super Sarah, Deep Pockets, Global Welcome, Chipper Kronos, Manual Flight, Global Bootleg och så klart Mellby Jinx när han tog hem Breeders Course-finalen.

Mellby Jinx. Foto TRMedia

Snabba snitt

Vi har därmed redovisat de segerrikaste i stallet. Vinstrikast då? Very Kronos toppar här också
Attraversiamo har dock svårslaget snitt. Hans fyra starter under 2020 gav 1,875 miljoner kronor, ett rekord under 1.10 och en andraplats i Elitloppet. Apropå snabba tider: Att ta sig under 1.10 är en svår bedrift och Attra blev första Båth-tränade häst i den exklusiva klubben: den andra blev Empire Garbo när han travade 1.09,7 på Färjestad i september!

Nu nollställer vi räkneverken och ser fram emot ett ännu roligare 2021. Efter vaccinering och avmaskning av hästarna i julhelgen är förberedelserna för den nya säsongen igång på allvar och vi hoppas verkligen att vi kan ses på travbanorna framöver!

Coin starkast och snyggast!

Coin Perdu fick göra resan till Mölndal då uppgiften var lämplig och Erik Adielsson förvaltade pundet på bästa sätt. Från 40 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och fick bestämma farten som dom önskade. Sista varvet skärpte Erik farten efterhand och via 1.10 sista 800 meterna såg Coin Perdu mysigt opressad ut … Läs mer

Vårfavoriten till Lacille

Lacille Boko blev Stall Båths första vinnare i Vårfavoriten för ston. Den treåriga damen kom iväg fint till tredje invändigt, vilket byttes till andra ytter dryga varvet före mål av Ulf Ohlsson. Ohlsson satt kyligt kvar i andraspår när attackerna kom, innebärande att han kunde köra rakt fram in på upploppet. Lacille Boko trampade till … Läs mer

”Svenskt rekord” i debuten

Punchboard debuterade i Eskilstuna och imponerade stort. Ulf Ohlsson kom till spets efter 350 meter, men fick verkligen inte pausa. Andra 500 meterna gick efter 1.12 och därmed nåddes varvet på strax över 1.15… Punchboard fick lägga ytterligare en speed för att hålla ledningen på sista bortre långsidan, men fuxen klev ändå bara undan till … Läs mer

Alla till Valla 13/4

Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval. Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar. Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon … Läs mer

Alla till Valla 12/4

Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla. M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna … Läs mer