Siffrorna bakom siffrorna

Gorm. Foto Camilla Björk

161 segrar.
Fördelat på 69 hästar.
Och 15 kuskar till 20 miljoner kronor.
Stall Båth nådde inte riktigt 2019 års siffror men våra medarbetare kan med stolthet se tillbaka på ett 2020 som inte varit något annat likt.

För bakom framgångarna ligger ett enormt arbete av personalen som i vått och torrt förbereder hästarna på bästa sätt till kuskarnas stora nöje.

Segerprocenten landades på 22 och snittet per start strax över 27.200 kronor – varje gång en Båth-häst selades ut alltså.

Erik – Ulf – Kim

65 tillfällen under året fick Erik Adielsson äran att sitta upp bakom Båth-vinnare. Ulf Ohlsson vann 54 lopp och Kim Moberg 16!

Viktor Lyck tog fem segrar, Örjan Kihlström fyra (samtliga fyra med över 100.000 i förstapris!).

Per Lennartsson och Niklas Hammarström tre vardera.

Två segrar noterade vi för: Daniel Wäjersten, Magnus A Djuse och Zeb Jonasson.

Enpetarna gick till: Alex Ljungman, Anders Eriksson, Per Linderoth, Jimmy H Andersson och Stefan Persson.

Drömmen om sex – siffror

Very Kronos. Foto Adam Ström/Stalltz.se

6-siffrigt är en hästägares dröm, lite extra krydda om det sker vid seger. Very Kronos har vunnit sju lopp med förstapris över 100.000 kronor där SM-segern på världsrekord förstås kommer etsa fast sig längst.

Barbro Kronos E3-seger inbringade nära miljonen, men hon vann ytterligare två lopp med sexsiffrigt i förstapris.

Barbro Kronos. Foto TRMedia

Två vinster med sex siffror hade Attraversiamo, Gorm, Bythebook, Armani Degato, Global Adventure och tvååriga Glorius U.M.

Vann lopp med över 100.000 kronor i förstapris gjorde även: Super Sarah, Deep Pockets, Global Welcome, Chipper Kronos, Manual Flight, Global Bootleg och så klart Mellby Jinx när han tog hem Breeders Course-finalen.

Mellby Jinx. Foto TRMedia

Snabba snitt

Vi har därmed redovisat de segerrikaste i stallet. Vinstrikast då? Very Kronos toppar här också
Attraversiamo har dock svårslaget snitt. Hans fyra starter under 2020 gav 1,875 miljoner kronor, ett rekord under 1.10 och en andraplats i Elitloppet. Apropå snabba tider: Att ta sig under 1.10 är en svår bedrift och Attra blev första Båth-tränade häst i den exklusiva klubben: den andra blev Empire Garbo när han travade 1.09,7 på Färjestad i september!

Nu nollställer vi räkneverken och ser fram emot ett ännu roligare 2021. Efter vaccinering och avmaskning av hästarna i julhelgen är förberedelserna för den nya säsongen igång på allvar och vi hoppas verkligen att vi kan ses på travbanorna framöver!

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer