Siffrorna bakom siffrorna

Gorm. Foto Camilla Björk

161 segrar.
Fördelat på 69 hästar.
Och 15 kuskar till 20 miljoner kronor.
Stall Båth nådde inte riktigt 2019 års siffror men våra medarbetare kan med stolthet se tillbaka på ett 2020 som inte varit något annat likt.

För bakom framgångarna ligger ett enormt arbete av personalen som i vått och torrt förbereder hästarna på bästa sätt till kuskarnas stora nöje.

Segerprocenten landades på 22 och snittet per start strax över 27.200 kronor – varje gång en Båth-häst selades ut alltså.

Erik – Ulf – Kim

65 tillfällen under året fick Erik Adielsson äran att sitta upp bakom Båth-vinnare. Ulf Ohlsson vann 54 lopp och Kim Moberg 16!

Viktor Lyck tog fem segrar, Örjan Kihlström fyra (samtliga fyra med över 100.000 i förstapris!).

Per Lennartsson och Niklas Hammarström tre vardera.

Två segrar noterade vi för: Daniel Wäjersten, Magnus A Djuse och Zeb Jonasson.

Enpetarna gick till: Alex Ljungman, Anders Eriksson, Per Linderoth, Jimmy H Andersson och Stefan Persson.

Drömmen om sex – siffror

Very Kronos. Foto Adam Ström/Stalltz.se

6-siffrigt är en hästägares dröm, lite extra krydda om det sker vid seger. Very Kronos har vunnit sju lopp med förstapris över 100.000 kronor där SM-segern på världsrekord förstås kommer etsa fast sig längst.

Barbro Kronos E3-seger inbringade nära miljonen, men hon vann ytterligare två lopp med sexsiffrigt i förstapris.

Barbro Kronos. Foto TRMedia

Två vinster med sex siffror hade Attraversiamo, Gorm, Bythebook, Armani Degato, Global Adventure och tvååriga Glorius U.M.

Vann lopp med över 100.000 kronor i förstapris gjorde även: Super Sarah, Deep Pockets, Global Welcome, Chipper Kronos, Manual Flight, Global Bootleg och så klart Mellby Jinx när han tog hem Breeders Course-finalen.

Mellby Jinx. Foto TRMedia

Snabba snitt

Vi har därmed redovisat de segerrikaste i stallet. Vinstrikast då? Very Kronos toppar här också
Attraversiamo har dock svårslaget snitt. Hans fyra starter under 2020 gav 1,875 miljoner kronor, ett rekord under 1.10 och en andraplats i Elitloppet. Apropå snabba tider: Att ta sig under 1.10 är en svår bedrift och Attra blev första Båth-tränade häst i den exklusiva klubben: den andra blev Empire Garbo när han travade 1.09,7 på Färjestad i september!

Nu nollställer vi räkneverken och ser fram emot ett ännu roligare 2021. Efter vaccinering och avmaskning av hästarna i julhelgen är förberedelserna för den nya säsongen igång på allvar och vi hoppas verkligen att vi kan ses på travbanorna framöver!

Kaffe kaka fjärde raka

Det blev tredjespår första sväng fram utvändigt om ledaren för Bolt Kronos i Örebro, men Ulf Ohlsson såg såväl trygg som nöjd ut med den positionen. När fältet varvade på 1.19,6 tryckte Ulf Ohlsson till och tog över 900 meter före mål. Resterande del av loppet satt Ulf Ohlsson mest och kollade över högeraxeln i … Läs mer

Och nu drar vi igång 2021!

Välkommen till Stall Båths treåringstävling 2021. Det gäller att plocka ut de fyra treåringar i stallet som kommer tjäna mest pengar under året. Två hingstar/valacker, två ston, endast lag med två av varje kommer godkännas. Regler: Pengar intjänade i träning hos Svante Båth 2021 räknas in. 30 juni avgörs första etappen då vinnaren/ledaren erhåller priser. … Läs mer

Tobias i topp i treåringstävling

Stall Båths treåringstävlings 2020 är avslutad och vi har öppnat för 2021. Men vi börjar med 2020 där Tobias var i topp. Vinnare Tobias Grosshed var ensam om att ta sig över tre miljoner med sina valda hästar. Sedan januari ifjol har tävlingen pågått och nära 100 lag visade intresse. Det gällde att välja vilka … Läs mer

…och de nominerade är…

Årets Häst brukar vara en riktig höjdpunkt där årets främsta prestationer sammanfattas under festliga former med glada ägare, avslappnade aktiva och långa prisutdelningar. I år blir det dock en digital variant som tv-sänds, men givet pandemin utan fysiska gäster. Tyvärr, kan vi med viss stolthet säga. För när de 40 nomineringarna avslöjades i helgen har … Läs mer

Bästa tänkbara debut för Lacille!

Lacille Boko var årets andra starthäst från Stall Båth och alltjämt är vi obesegrade 2021! Erik Adielsson placerade den debuterande damen i ledningen direkt och fick bestämma farten. Via 1.15,1 sista varvet lämnades övriga på efterkälken och Lacille Boko kom hem på 1.18,2/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko som sköts om av Alexander Ljungman … Läs mer