Solvalla 200930

  • Global Withdrawl: (Lopp 2) Satt långt bak i fältet senast och fick problem när tempot höjdes på sista långsidan. Han fick springa med där bak utan att pressas och han har säkert mått bra av den genomköraren. Det fattas säkert en del ändå innan formen sitter där och jag tror inte att han är något för vinnarespelarna redan nu. Vi smyger med och jag är nöjd bara han visar att han är på gång igen.  Hovarna såg fina ut och han kommer gå barfota den här gången.
  • Babsan Kronos: (Lopp 4) Var jättefin i Oakskvalet och var inte långt ifrån att ta sig vidare till final. Hon har utvecklats fint i de senaste starterna men det är alltid svårt att bedöma chanserna när de möter äldre hästar för första gången. Min har i alla fall toppform och visst har jag förhoppningar om att hon ska dyka upp där framme någonstans. Inga ändringar, skor runt om.
  • Her Majesty Mearas: (Lopp 4) Bombade till spets senast och låg på hårt hela vägen innan både ben och psyke tröttnade i sista sväng. Hon är högkapabel i grunden men måste mentalt bli bättre om det ska bli några framgångar. Nu hoppas jag att det går att övertala henne till ett lugnt upplägg och i så fall smyger vi med och kör till slut. Kapacitetsmässigt räcker hon långt men jag ser det på sikt och det viktigaste för mig är att hon fungerar mentalt. Hovarna såg fina ut när vi gick igenom och hon kommer tävla barfota runt om.
  • Global Bootleg: (Lopp 6) Fastnade i en kall rygg senast och när han väl kom loss då var de andra redan i mål. Han kändes i alla fall pigg och fin och den fina formen håller säkert i sig. Trots tufft motstånd så blir jag inte förvånad om han slutar bland de tre. Inga ändringar, skor runt om.
  • Super Sarah: Satt fast länge senast men avslutade vasst i skymundan när luckan väl kom. Det var länge sedan jag kände henne så fin och det var verkligen en positiv insats. Nu blir det kanske lite tätt mellan starterna men sitter inte senaste loppet i benen då måste hon vara ett tidigt bud här. Inga ändringar, barfota fram.