Bländande Barbro till Oaks


Barbro Kronos
hade laddat inför Oaks-kvalet och levererade efter alla önskemål.
Erik Adielsson lyfte iväg henne mot tätkänning och fick lite motvilligt överta efter vassa 1.08 första 500 meterna.
Efter ett lugnt halvvarv blev det hårdkörning sista rundan, men ingen kunde haka på när Barbro lade i ytterligare en växel in på upploppet.
Barbro Kronos svävade iväg till smått överlägsen seger på 1.12,9a/2.140 meter.
Olof Brodin (Chartering) AB äger Barbro Kronos som sköts om av Veera Ojaniemi i Knivsta.

Sedan tidigare har stallet kvalat in Beware Kronos (ägare Tord Olsson Malmö) till Oaks och Twigs Honor (ägare Lars Lindh, Eva Skantz & Christer Bodeby) till Kriteriet – båda hästarna sköts om av Elin Nordqvist i Knivsta.

Bolt snabbast i Örebro

Bolt Kronos har fått vänta lite på första segern i karriären, men i Örebro var det dags för treåringen. Erik Adielsson fick inleda utvändigt om ledaren, men blev snabbt avlöst till tredje utvändigt och sedan löste det sig bra för Bolt Kronos som fick bra rygg att vandra i på sista bortre långsidan. Erik Adielsson … Läs mer

Glorius glänste på Valla

Glorius U.M. var förlorare när spåren delades ut, men inte ens en tolva på vojlocken stoppade henne i Menhammar Stuteris Tvååringslopp. Erik Adielsson lotsade iväg henne till vad som blev tredje utvändigt och skickade på i tredjespår 550 meter före mål. Det bet bra för Glorius som snabbt tog sig fram som högerytter och sedan … Läs mer

Adventure till topps!

Global Adventure har gjort flera toppinsatser i stentuffa sällskap och stod för en spännande uppgift på Bergsåker. Ulf Ohlsson kunde gömma honom i två varv innan han klev fram utvändigt ledaren i det lilla fältet. Global Adventure avgjorde snyggt in på upploppet och kom hem på 1.13,5/2.640, tre tiondelar över svenska rekordet. Veckestrands El med … Läs mer

Icon Mearas rullade snabbast

Icon Mearas har härlig inneboende kapacitet, men det finns också att slipa på gällande den här tvååringen. Erik Adielsson var sedvanligt förträfflig från springspår och satt i spets på ”kör”, men sedan blev det lite rulligt hela vägen. Adielsson höjde farten efterhand och efter 1.17,6 sista varvet ökades tempot ytterligare och Icon höll säker längd … Läs mer

Naima hela vägen

Naima Sjöhammar åkte till Gävle för att hitta nya nyttiga startpoäng och lyckades med uppdraget – men var inte det billigaste breddloppet. Kim Moberg fick lägga ”lasset” för att försvara ledningen och kom upp till varvning på 1.14,5. Naima Sjöhammar bet dock ifrån sig hela vägen och kom hem med en längds marginal på 1.16,3a/2.140 … Läs mer