Bländande Barbro till Oaks


Barbro Kronos
hade laddat inför Oaks-kvalet och levererade efter alla önskemål.
Erik Adielsson lyfte iväg henne mot tätkänning och fick lite motvilligt överta efter vassa 1.08 första 500 meterna.
Efter ett lugnt halvvarv blev det hårdkörning sista rundan, men ingen kunde haka på när Barbro lade i ytterligare en växel in på upploppet.
Barbro Kronos svävade iväg till smått överlägsen seger på 1.12,9a/2.140 meter.
Olof Brodin (Chartering) AB äger Barbro Kronos som sköts om av Veera Ojaniemi i Knivsta.

Sedan tidigare har stallet kvalat in Beware Kronos (ägare Tord Olsson Malmö) till Oaks och Twigs Honor (ägare Lars Lindh, Eva Skantz & Christer Bodeby) till Kriteriet – båda hästarna sköts om av Elin Nordqvist i Knivsta.

Tottenham tog nya poäng

Det var väl inte direkt White Hart Lane, men en breddloppsdag på Sundbyholm i regntungt höstväder kan också uppbringa breda leenden. Kim Moberg sände till Eskilstuna med sin passhäst Tottenham och körde ett perfekt lopp. Hon lämnade andra ytter 1.200 kvar när attackerna kom bakifrån och sedan matade Tottenham prydligt ned ledaren över upploppet. Kim … Läs mer

Mellby starkast i debuten

Mellby Indigo har tagit lite tid på sig och det finns alltjämt några kanter att slipa på, men treåringen visade i debuten att det inte är några fel på styrkan. Ulf Ohlsson lämnade fjärde ytter 1.250 meter före mål och tvingades sedan tuffa i tredjespår utan rygg resterande del av loppet. Trots det hade Mellby … Läs mer

Omtag med auktionskonceptet!

Två nya Kriterieauktionhästar är inhandlade. De kommer att säljas i andelar om minst tio procent och efter inköpet tillkommer INGA kostnader fram till sista september 2021! Villkoren är att minsta andel i respektive häst är tio procent. Hästarna som hittades är: M.T.Sooleawa sto e. Quite Easy U.S. – M.T.Minninnewah e. Credit Winner som kostar 300.000 … Läs mer

Hästskötare – se hit!

Vill du jobba med några av Sveriges bästa hästar? Nu söker vi en hästskötare till stallet och det härliga gänget i Knivsta. Du får från 1 december möjlighet att jobba för en av Sveriges framgångsrikaste tränare med några av Sveriges bästa travhästar. Erfarenhet är ett krav, körkort likaså. Intresserad? Maila ett kort cv till stallbath@gmail.com … Läs mer

Boom, Boom, Bastian

Bastian Boom har haft en träningsperiod, men var redo för storstilad comeback i Visby och ordnade stallets fjärde dagsseger! Ulf Ohlsson placerade tryggt Bastian Boom utvändigt om ledaren dryga varvet före mål och kopplade grepp om händelserna redan i slutsvängen. Bastian Boom stack ifrån till lätt vinst på 1.16,1/2.140 meter. Easy KB äger Bastian Boom … Läs mer