Rättvik 200801

  • Gordon Mearas: (Lopp 3) Var inte som bäst senast och är åtgärdad efter den starten. Nu känns han pigg och fin i jobben igen och jag räknar med en bättre insats här. Läget gör dock att jag måste ligga lite lågt men skulle vi hitta ned i ett vettigt läge då ligger en plats absolut inom räckhåll. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Wizard: (Lopp 6) Blev fast i en kall rygg senast och den starten är bara att glömma. Det känns som att formen är fortsatt på topp och fartmässigt duger han fint i klassen. Tyvärr har vi fått ett iskallt utgångsläge och jag tror det blir svårt att runda samtliga härifrån. Vi får hoppas på tempo och i så fall kan han vara bland de tre. Inga ändringar, skor runt om.
  • Esprit Sisu: (Lopp 7) Satt fast länge senast men sköt till bra när luckan väl kom. Jag var jättenöjd med insatsen och det känns som att han är helt på topp igen. Från det här läget krävs det lite tur på vägen men skulle det stämma då tror jag att han slutar långt framme. Inga ändringar, barfota bak.
  • Bastian Boom: (Lopp 9) Tog sig en kort galopp senast men fullföljde därefter bra och visade full form. Han har utvecklats mycket i de senaste starterna och första årssegern kommer när som helst. Här har vi fått ett perfekt läge och vi kan förhoppningsvis smyga med i det längsta. Distansen klarar han även om den inte är någon fördel och streckar man på då tycker jag att han ska med. Inga ändringar, barfota runt om.
  • Adriatic Kronos: (Lopp 9) Gjorde comeback senast och kunde då vinna direkt på ett bra sätt. Han hade haft en träningsperiod före den starten och jag räknar därför med att loppet har gjort honom gott. Han har mycket inombords och skulle det stämma på vägen då är han inte borta. Det blir barfota runt om för första gången.
  • Bythebook: (Lopp 11) Har fått slicka såren efter Sprintermästaren och känns nu pigg och fin i jobben igen. Den här starten blir ett led i matchningen inför Derbyt och Erik kommer säkert att ha det i åtanke när han lägger upp taktiken. Det blir dessutom skor och vanlig vagn vilket gör att jag endast ser honom som en outsider.
  • Mellby Helios: (Lopp 12) Gjorde ett bra lopp senast och jag tycker det var starkt gjort av honom att sätta nosen först. Han har både form och kapacitet som räcker fint i klassen och den här uppgiften ser tilltalande ut. Med rätt resa ska han räcka långt och jag tycker att han ska ses som ett tidigt bud. Inga ändringar, skor runt om.

Gävle 201203

Grafit Brodde: (Lopp 1) Uppträdde orutinerat i debuten och fattade inte riktigt vad det här med tävling går ut på. Han har annars mycket inombords och eftersom han känns fin i jobben så provar vi igen. Fart finns för att segerstrida och skulle poletten ha ramlat ned då slutar han långt framme. Garzon De Calamar: (Lopp 3) … Läs mer

Solvalla 201204

Naima Sjöhammar: (Lopp 5) Har varit ute i tuffa gäng hela året och när hon senast fick kliva ned i klass kunde hon vinna utan problem. Den här gången håller motståndet högre klass men jag tycker ändå att min har fart som ska räcka en bit. Får hon ett passande lopp då blir jag inte förvånad … Läs mer

Bollnäs 201204

Mellby Indigo: (Lopp 2) Gjorde det bra i debuten då han enkelt avgjorde efter ett slutvarv utvändigt om ledaren. Däremot var det ingen fördel att gå utan framskor och jag räknar med att det stämmer bättre nu med skor. Vi har tränat på ganska tufft efter loppet och han känns rejäl i jobben för dagen. Han … Läs mer

Åby 201205

Gorm: (Lopp 2) Blev grovt störd 700 kvar senast men avslutade strålande därefter och höll så när på att hinna dit. Han har knallform för dagen och även om han måste gå med skor nu så räknar jag med en bra insats. Motståndet skrämmer inte och visst måste han ha en vettig segerchans här. Very Kronos: (Lopp … Läs mer