Rosa biljett till Attra!

Vet inte riktigt om Attra passar i rosa, men nu har han i alla fall klätts med en biljett i den färgen.

Vi fick idag en förfrågan av Sportchef Anders Malmrot om vi ville vara med i Elitloppet och vi tackade ja!

Ska bli riktigt intressant att prova både mot eliten samt kort distans.

Jo, jag vet han har startat över 1.640 förut, men det var när han bara hade lite fjun på hakan, nu är han ju hårig över hela bröstet!

Vi spänner bågen och hur det än går så tävlar vi i alla fall om det läckraste namnet i Elitloppets historia med Billyjojimbob.

Nästa start blir på Solvalla den 13 maj.

 ***

Världen är ”upp-och-ned” nu.

Det som drabbat oss är ofattbart och det som man inte trodde skulle hända har hänt.

En hel värld är påverkad och det är verkligen jobbiga tider för alla, både personligt och ekonomiskt.

Måste dock verkligen hylla Svensk Travsport som tog snabbt och rätt beslut och slog fast att travet är en ”arbetsplats” och såg till att vi kunde fortsätta köra trav.

Naturligtvis utan publik, och visst är det mycket tråkigare att köra med tomma läktare, men alternativet för oss hade varit katastrof.

Resor dessa tider är dock lite klurigt, sökte på en resesajt flyg till Göteborg från Stockholm i fredags, tredje bästa alternativet som dök ser ni här under…28 papp enkel resa via Frankfurt och Amsterdam innan man klev av på Landvetter. Men då ingick i alla fall bagage.

***

En sak som jag dock tycker ST ska ändra tillbaka är licensgränserna.

Numera går det bara efter körda lopp under fjolåret (och ibland ålder). Vilket innebär att gränserna mellan proffs, amatörer och lärlingar är utsuddade.

Om en amatör/lärling lyckas under ett år så är han bortknuffad ur de flesta lopp året efter och köra lopp varannat år lär inte vara intressant i framtiden.

Nä, jag tror ligor och tabeller är ett mycket stort mervärde för de flesta i branschen och från nu finns dom inte.

Vi har ju redan en förträfflig ingång för de flesta där man går efter antal körda lopp under fjolåret och det är breddlopp (tack Johan Lindeberg!) och dessa dagar är det ju verkligen kul att se när amatörer och lärlingar får chansen på betydligt fler hästar än tidigare.

Renodla amatör- och lärlingslopp så vi vet vem som är ”årets” i respektive kategori!

Gör om gör rätt.

***

Restaurangbesöken har tyvärr blivit färre i dessa tider, dock hann jag med att besöka Frantzéns innan pandemin drog igång.

En otrolig kulinarisk gourmét-resa som verkligen kan rekommenderas!

Priset?

Mycket pengar, men inte dyrt om man tänker på helheten med, förutom råvarorna, en mycket påkostad lokal samt debet och kredit blev noll när man summerade gäster kontra mot personal!

Favoriträtten? Pocherad piggvar tror jag eller lätthalstrade havskräftan kanske eller traditionella ”frenchtoasten” med tryffel eller……ja ni förstår.

En av oss tre tog dryckespaketet och vi två andra valde drycker ur deras underbara vinkällare – ledsen att säga det Björn, men ”vi” vann!

Svante – som bara älskar att den vita sparris-tiden som infunnit sig!

(har ni inte varit ute på Garpes Livs vid Nockeby-bron rekommenderas det, framför allt nu i dessa primörtider)

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer