Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp.

Je t’Aime Mearas
Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S.
Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har travat 1.11,8 samt tjänat 712.650 kronor.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Lion Brodde
Hingst Ready Cash – Leonas Yessi
Mormor Ylva Brodde var själv en utmärkt tävlingshäst med V75-seger, 1.15-rekord och 736.800 intjänat. I aveln har hon lämnat två miljonärer: Leonas Yeti och Leonas Yannic.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Meyd By Orlando
Hingst Orlando Vici – Meydan
Första avkomman till Meydan 1.18,5 som kommer ur ett av de mest intressanta mödernen som går att uppbringa: mormors mormor heter Conch och är mamma till Viking Kronos.
Ägare: Veckestrands El AB & Anders Södergran

Jackpot Mearas
Hingst Ready Cash – Creme de la Creme
Creme de la Cremes första hingst – hon var själv svensk rekordhållerska med 1.12,1a/2.140 meter som treåring. Mödernet har släppt hästar som miljonärerna Americanese, No Pain No Gain och Muscleanous.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Xzibit C.D.
Hingst Maharajah – Hilda C.D.
Hilda C.D. var själv dubbelmiljonärska och hon vann bland annat Treåringseliten för ston och som äldre flera lopp på Vincennes. Främsta avkomman så här långt är Qamaro C.D. med rekordet 1.11,6 och halvmiljonen intjänat.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Supermackan
Hingst Father Patrick – Arvie Hanover
Arvie Hanover är synnerligen spännande, inte minst med världens bästa passgångarhingst som pappa i Somebeachsomewhere, men också för att hon var ”doublegaited”. Hon ”pacade” 1.12,2 i USA innan hon skolades om hos Båth och travade 1.13,8! Första avkomman.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Winchester
Hingst Bold Eagle – Taj Mahal
Taj Mahal må vara ostartad, men hon är helsyster med Prix d’Amérique-vinnaren och succéavelshingsten Maharajah. Det här är hennes andra avkomma – med dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle som pappa!
Ägare: Nybygget Gård AB, Färentuna

Beluga Wine
Hingst S.J.’s Caviar – Yquem Wine
Yquem Wine travade 1.16 och har sin äldsta avkomma född 2014, vilken gått 1.14,2 och tagit två segrar. Mödernet är urstarkt och går tillbaka på Descent med hästar som Davidia, Demilo, Ditka, Duran och Desdemona Hanover.
Ägare: SBI Fastigheter AB, Landvetter

Just Fontaine
Hingst Ready Cash – She Loves You F.I.
Mamma var själv en undantagshäst med 3,5 miljoner intjänat och hon har dessutom flertalet miljonvinnande syskon. Det här är hennes tredje avkomma, den första med Ready Cash som pappa – innebärande att Just Fontaine är korsad som Bold Eagle och Face Time Bourbon…
Ägare: Ryka Invest AB

Waterford Wine
Hingst Propulsion – Luck Is Back
Första avkomman till 1.11-travaren Luck Is Back och dessutom ur Propulsions första kull! Luck Is Back var fyra i Breeders Crown och sexa i Stochampionatet, totalt inbringade karriären 712.650 kronor. Mormor Bring Me Luck U.S. tjänade över två miljoner och tog 22 segrar.
Ägare: Easy KB

Bolt snabbast i Örebro

Bolt Kronos har fått vänta lite på första segern i karriären, men i Örebro var det dags för treåringen. Erik Adielsson fick inleda utvändigt om ledaren, men blev snabbt avlöst till tredje utvändigt och sedan löste det sig bra för Bolt Kronos som fick bra rygg att vandra i på sista bortre långsidan. Erik Adielsson … Läs mer

Glorius glänste på Valla

Glorius U.M. var förlorare när spåren delades ut, men inte ens en tolva på vojlocken stoppade henne i Menhammar Stuteris Tvååringslopp. Erik Adielsson lotsade iväg henne till vad som blev tredje utvändigt och skickade på i tredjespår 550 meter före mål. Det bet bra för Glorius som snabbt tog sig fram som högerytter och sedan … Läs mer

Adventure till topps!

Global Adventure har gjort flera toppinsatser i stentuffa sällskap och stod för en spännande uppgift på Bergsåker. Ulf Ohlsson kunde gömma honom i två varv innan han klev fram utvändigt ledaren i det lilla fältet. Global Adventure avgjorde snyggt in på upploppet och kom hem på 1.13,5/2.640, tre tiondelar över svenska rekordet. Veckestrands El med … Läs mer

Icon Mearas rullade snabbast

Icon Mearas har härlig inneboende kapacitet, men det finns också att slipa på gällande den här tvååringen. Erik Adielsson var sedvanligt förträfflig från springspår och satt i spets på ”kör”, men sedan blev det lite rulligt hela vägen. Adielsson höjde farten efterhand och efter 1.17,6 sista varvet ökades tempot ytterligare och Icon höll säker längd … Läs mer

Naima hela vägen

Naima Sjöhammar åkte till Gävle för att hitta nya nyttiga startpoäng och lyckades med uppdraget – men var inte det billigaste breddloppet. Kim Moberg fick lägga ”lasset” för att försvara ledningen och kom upp till varvning på 1.14,5. Naima Sjöhammar bet dock ifrån sig hela vägen och kom hem med en längds marginal på 1.16,3a/2.140 … Läs mer