Välkomna ombord! (del 2)

Här presenterar vi nästa tio som anlänt Skottorp och sätter igång marschen mot vinnarcirkeln.

Tompa the Trotter
Hingst Maharajah – On The Wall
Mamma On The Wall tävlade för Kim Moberg som också är uppfödare till Tompa the Trotter. Storasyskon On Fleek, Sassy Since Birth och Afish har samtliga funnits ombord tidigare.
Ägare: Kovik Fastighet AB & Rudin Group

Gourmet Brodde
Hingst S.J.’s Caviar – Glamour Brodda
Första avkomman till Glamour Brodda som själv är undan 1.11-travaren Galaxy Brodda, vilken tjänade 1,8 miljoner och bland annat vann The Owners Trophy. Mödernet är excellent och även mormor Gloria Brodda var miljonärska.
Ägare: Travtränare Svante Båth AB

Toxicity
Hingst Django Riff – Miss Conway
Miss Conway travade 1.13,0 och hennes äldsta avkomma, tvåårige Hypnotize, finns ombord hos Båth. Mödernet går tillbaka på Glee Hanover och från samma träd finns mängder med topphästar: vi nämner Supergrit, Gutsy Cast och Ginger Belle.
Ägare: Joakim Claesson AB, Timrå

Googaa Night
Sto Googoo Gaagaa – Sabbia Bianca
Sabbia Bianca var själv ostartad men är syster med supertalangen Coin Perdu, 5,1 miljoner och Cayenne Ovel 902.800 kronor. Mormor Pine Dust tjänade sstuom 6,3 miljoner kronor.
Ägare: Caracolas AB

Mellby King
Hingst Mellby Viking – Please Be Patient
En av Harper Hanover-specialisten Mellby Vikings första avkommor. Mamma Please Be Patient har tidigare lämnat drömmilarna Mellby Hope och Mellby Goofy. Mödernet är en spännande blandning av det bästa amerikanska korsat med det bästa franska.
Ägare: Mellby Gård AB, Malmö

Mellby Kaliber
Hingst Bold Eagle – Merger Blue Chip
Merger Blue Chip var en topphäst på tävlingsbanan med 1.10-rekord och 2,7 miljoner intjänat. Första avkomman, Mellby Fire har travat 1.13 lång distans och tjänat nära 700.000 kronor.
Ägare: Mellby Gård AB, Malmö

Mellby Kaxa
Sto Muscle Hill – Gracie Hanover
Gracie Hanover travade 1.10,1 och tjänade nära miljonen genom fem segrar på 22 starter. Hennes första avkomma är född 2018. Mödernet går tillbaka på Peace A Pie, ett av de mest framgångsrika stona de senaste decennierna; vi nämner Pizza Dolce, Miss Paris, Bella Dolce, Big Stick Lindy…och många många mer.
Ägare: Mellby Gård AB, Malmö

Eightpack
Sto Villiam – Bittie Trot
Bittie Trot var ostartad och har även sin första avkomma, White Walker, ombord hos Båth. Bittie är syster med 1.13-travarna Willmore Trot och Kasper Trot. Mödernet rymmer miljonärer som Santa Royal, Sandrngham Hanover, Sergei Hanover och Sally Hanover.
Ägare: Request Communication AB & Tradecity AB

Jongleuse
Sto Propulsion – Lovelinotte
Jongleuse mamma Lovelinotte tjänade 350.000 och vann nio lopp. Hon är syster med topphästarna Opitergium och Pasithea Face, båda flerfaldiga miljonärer och internationellt tävlande hästar. Propulsion har sin första årgång född 2019.
Ägare: Am Bloodstock AB, Stockholm

Made For Metalimo
Sto Djali Boko – Red Hot Metalimo
Red Hot Metalimo travade 1.12,9och tjänade strax över 300.000 kronor, Made For Metalimo är hennes första avkomma. Mormor Charmaine Ås sprang in över två miljoner, bland annat genom andraplatsen i Stochampionatet och tävlade framgångsrikt såväl i Sverige som USA.
Ägare: Metalimo i Malmö AB

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer