Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!

Great Time Trot
Hingst Walner – The Grand Filly
The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har bland annat släppt fyrfalidige miljonären Winbak Dream.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Superfreak
Sto Bold Eagle – Jacky Glide
Urstarka dubbelmiljonärskan Jacky Glides tredje avkomma. Jacky Glide vann bland annat på Vincennes och var tvåa i Harper Hanovers lopp. Hon är själv syster med Very, Treasure och Oliver Kronos, samtliga miljonärer.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Easter Egg
Hingst Maharajah – Omelette
Omelette var själv miljonärska och travade 1.13 full väg. I aveln har hon inlett med urstarke V75-bekantingen Whipped Eggs som närmar sig miljonen intjänat med stormsteg. Omelette är dessutom syster med miljonärskan Parodie och 1.12-travaren Unaffected Laugh.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Establishment
Hingst Maharajah – Rules of The Road
Första avkomman till synnerligen spännande trefaldiga miljonärskan Rules of the Road som själv travat 1.09,9 och bland annat var tvåa i Hambletonian Oaks-kval. Mödernet är högintressant på båda sidor av Atlanten där mormors mor Kimberly Lobell bland annat lämnat Traveling Man, 4,2 miljoner kronor.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Kingslayer Pellini
Hingst Up And Quick – Caddie Dream
Fantastiskt spännande som lillebror till en av Sveriges bästa hästar genom tiderna: Readly Express. Caddie Dream har även lämnat trefaldiga miljonärskan och storloppsvinnaren Caddie Lisieux samt på 1.16,4 nyligen inkvalade Fabulous Pellini som finns ombord hos Båth.
Ägare: Stall 15

Sjöhammars Olympia
Sto Make It Happen – Gunnel Sjöhammar
Gunnel Sjöhammar har tidigare lämnat talangen Margareta Sjöhammar, 1.12,7 och Karl Sjöhammar som klivit över kvartsmiljonen. Mödernet går tillbaka till Olympia Fortuna, mamma till topphästar som Garry Håleryd, Desert Air, Rappe och Ville Håleryd.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Prins Sjöhammar
Hingst Make It Happen – Jade Sjöhammar
Jade Sjöhammar travade 1.16 full väg och har även sin förstfödde, tvåårige Opal Sjöhammar ”ombord” hos Båth. Spännande möderne med Nillan Viking som mormors mor och mamma Jade Sjöhammar är även syster med miljonären Hero Sjöhammar.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Fleas Pride
Hingst S.J.’s Caviar-Flea Southwind
Flea Southwind var själv en topphäst på tävlingsbanan med 2,6 miljoner intjänat och bland annat en andraplats i Drottningpokalen. Hennes två förstfödda har varit med hos Båth, Poem In Motion har klivit över halvmiljonen och Captain My Captain är på god väg.
Ägare: Stall Par Fem HB, Hässelby

Jon Snow Pellini
Hingst Explosive Matter – Spicegirl Kosmos
Årets andelshäst ombord hos Båth. Mamma travade 1.10,9 och tjänade över miljonen. Hennes förstfödde, Tamarind, har tjänat nära en miljon – dollar! Såväl storebror och talangen Basil Pellini som storasyster Upgrade Pellini har funnits hos Båth tidigare.
Ägare: Easy KB

Endless Love
Sto Maharajah – Sugar Step
Sugarstep var själv grym på tävlingsbanan med 1.11-rekord och 2,5 miljoner intjänat, bland annat genom storloppssegrar både i Sverige och Frankrike. Hon vann bland annat Breeders Crown-final som fyråaring. I aveln har hon lämnat dubbelmiljonärskan A Sweet Dance, länge kulldrottning och vinnare av Guldstoet.
Ägare: Stall Segerhuva

Bolt snabbast i Örebro

Bolt Kronos har fått vänta lite på första segern i karriären, men i Örebro var det dags för treåringen. Erik Adielsson fick inleda utvändigt om ledaren, men blev snabbt avlöst till tredje utvändigt och sedan löste det sig bra för Bolt Kronos som fick bra rygg att vandra i på sista bortre långsidan. Erik Adielsson … Läs mer

Glorius glänste på Valla

Glorius U.M. var förlorare när spåren delades ut, men inte ens en tolva på vojlocken stoppade henne i Menhammar Stuteris Tvååringslopp. Erik Adielsson lotsade iväg henne till vad som blev tredje utvändigt och skickade på i tredjespår 550 meter före mål. Det bet bra för Glorius som snabbt tog sig fram som högerytter och sedan … Läs mer

Adventure till topps!

Global Adventure har gjort flera toppinsatser i stentuffa sällskap och stod för en spännande uppgift på Bergsåker. Ulf Ohlsson kunde gömma honom i två varv innan han klev fram utvändigt ledaren i det lilla fältet. Global Adventure avgjorde snyggt in på upploppet och kom hem på 1.13,5/2.640, tre tiondelar över svenska rekordet. Veckestrands El med … Läs mer

Icon Mearas rullade snabbast

Icon Mearas har härlig inneboende kapacitet, men det finns också att slipa på gällande den här tvååringen. Erik Adielsson var sedvanligt förträfflig från springspår och satt i spets på ”kör”, men sedan blev det lite rulligt hela vägen. Adielsson höjde farten efterhand och efter 1.17,6 sista varvet ökades tempot ytterligare och Icon höll säker längd … Läs mer

Naima hela vägen

Naima Sjöhammar åkte till Gävle för att hitta nya nyttiga startpoäng och lyckades med uppdraget – men var inte det billigaste breddloppet. Kim Moberg fick lägga ”lasset” för att försvara ledningen och kom upp till varvning på 1.14,5. Naima Sjöhammar bet dock ifrån sig hela vägen och kom hem med en längds marginal på 1.16,3a/2.140 … Läs mer