Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!

Great Time Trot
Hingst Walner – The Grand Filly
The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har bland annat släppt fyrfalidige miljonären Winbak Dream.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Superfreak
Sto Bold Eagle – Jacky Glide
Urstarka dubbelmiljonärskan Jacky Glides tredje avkomma. Jacky Glide vann bland annat på Vincennes och var tvåa i Harper Hanovers lopp. Hon är själv syster med Very, Treasure och Oliver Kronos, samtliga miljonärer.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Easter Egg
Hingst Maharajah – Omelette
Omelette var själv miljonärska och travade 1.13 full väg. I aveln har hon inlett med urstarke V75-bekantingen Whipped Eggs som närmar sig miljonen intjänat med stormsteg. Omelette är dessutom syster med miljonärskan Parodie och 1.12-travaren Unaffected Laugh.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Establishment
Hingst Maharajah – Rules of The Road
Första avkomman till synnerligen spännande trefaldiga miljonärskan Rules of the Road som själv travat 1.09,9 och bland annat var tvåa i Hambletonian Oaks-kval. Mödernet är högintressant på båda sidor av Atlanten där mormors mor Kimberly Lobell bland annat lämnat Traveling Man, 4,2 miljoner kronor.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Kingslayer Pellini
Hingst Up And Quick – Caddie Dream
Fantastiskt spännande som lillebror till en av Sveriges bästa hästar genom tiderna: Readly Express. Caddie Dream har även lämnat trefaldiga miljonärskan och storloppsvinnaren Caddie Lisieux samt på 1.16,4 nyligen inkvalade Fabulous Pellini som finns ombord hos Båth.
Ägare: Stall 15

Sjöhammars Olympia
Sto Make It Happen – Gunnel Sjöhammar
Gunnel Sjöhammar har tidigare lämnat talangen Margareta Sjöhammar, 1.12,7 och Karl Sjöhammar som klivit över kvartsmiljonen. Mödernet går tillbaka till Olympia Fortuna, mamma till topphästar som Garry Håleryd, Desert Air, Rappe och Ville Håleryd.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Prins Sjöhammar
Hingst Make It Happen – Jade Sjöhammar
Jade Sjöhammar travade 1.16 full väg och har även sin förstfödde, tvåårige Opal Sjöhammar ”ombord” hos Båth. Spännande möderne med Nillan Viking som mormors mor och mamma Jade Sjöhammar är även syster med miljonären Hero Sjöhammar.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Fleas Pride
Hingst S.J.’s Caviar-Flea Southwind
Flea Southwind var själv en topphäst på tävlingsbanan med 2,6 miljoner intjänat och bland annat en andraplats i Drottningpokalen. Hennes två förstfödda har varit med hos Båth, Poem In Motion har klivit över halvmiljonen och Captain My Captain är på god väg.
Ägare: Stall Par Fem HB, Hässelby

Jon Snow Pellini
Hingst Explosive Matter – Spicegirl Kosmos
Årets andelshäst ombord hos Båth. Mamma travade 1.10,9 och tjänade över miljonen. Hennes förstfödde, Tamarind, har tjänat nära en miljon – dollar! Såväl storebror och talangen Basil Pellini som storasyster Upgrade Pellini har funnits hos Båth tidigare.
Ägare: Easy KB

Endless Love
Sto Maharajah – Sugar Step
Sugarstep var själv grym på tävlingsbanan med 1.11-rekord och 2,5 miljoner intjänat, bland annat genom storloppssegrar både i Sverige och Frankrike. Hon vann bland annat Breeders Crown-final som fyråaring. I aveln har hon lämnat dubbelmiljonärskan A Sweet Dance, länge kulldrottning och vinnare av Guldstoet.
Ägare: Stall Segerhuva

Hedershäst bäst i spets

Hedershästen Empire Garbo har i de flesta av sina 52 starter fått inleda attacker bakifrån, men i Umeå prickade Ulf Ohlsson fint från springspår och Empire Garbo satt i ledningen efter 200 meter. Väl där fick Empire diktera villkoren efter behag, innebärande 1.17,2 på varvet. Sedan blev det åka av och med ett sista halvvarv … Läs mer

Andra för Babsan – och Emma!

Som lillasyster till Attraversiamo får man finna sig i att ha ögonen på sig. Babsan Kronos har tävlat på fint, men lyfte en nivå när hon idag för första gången fick tävla utan skor på hovarna. Efter en långsam inledning gjorde Ulf Ohlsson slag i saken från tillägg och placerade Babsan utvändigt om ledaren. Väl … Läs mer

Välförtjänt för Valuta

Valuta E.W. har varit ute och provat i årgångssällskap utan att ha rätta turen, men när det var ”vanligt” lopp på Solvalla utföll såväl spårlottning som löpningsförlopp till hennes fördel. Erik Adielsson satt i spets omgående och Valuta såg läckert gåvillig ut i front. Efter 1.12 första 500 blev det 1.13 på varvet innan Erik Adielsson … Läs mer

Anna Maud hela vägen

Anna Mauds Lassie fick dansa utan skor för första gången och gillade det skarpt. Ulf Ohlsson skickade iväg Anna Maud till ledningen och behövde sedan aldrig ha något oroligt i blicken. Sista halvvarvet gick riktigt fort och Anna Mauds Lassie landade på 1.14,5a/2.140 meter. AB Kungsholmen Hästar & A Eriksson äger Anna Mauds Lassie som … Läs mer

Haitkin fin i debuten

Treårige Haitkin Am har behövt lite tid på sig att få ordning på sina långa ben, men var väl förberedd inför debuten idag på Hagmyren. Efter stabil start körde Ulf Ohlsson till ledningen efter drygt 500 meter och höjde sedan farten efterhand. Över upploppet lufsade Haitkin Am undan ohotad på fina debuttiden 1.16,7/2.140 meter. – … Läs mer