Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!

Great Time Trot
Hingst Walner – The Grand Filly
The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har bland annat släppt fyrfalidige miljonären Winbak Dream.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Superfreak
Sto Bold Eagle – Jacky Glide
Urstarka dubbelmiljonärskan Jacky Glides tredje avkomma. Jacky Glide vann bland annat på Vincennes och var tvåa i Harper Hanovers lopp. Hon är själv syster med Very, Treasure och Oliver Kronos, samtliga miljonärer.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Easter Egg
Hingst Maharajah – Omelette
Omelette var själv miljonärska och travade 1.13 full väg. I aveln har hon inlett med urstarke V75-bekantingen Whipped Eggs som närmar sig miljonen intjänat med stormsteg. Omelette är dessutom syster med miljonärskan Parodie och 1.12-travaren Unaffected Laugh.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Establishment
Hingst Maharajah – Rules of The Road
Första avkomman till synnerligen spännande trefaldiga miljonärskan Rules of the Road som själv travat 1.09,9 och bland annat var tvåa i Hambletonian Oaks-kval. Mödernet är högintressant på båda sidor av Atlanten där mormors mor Kimberly Lobell bland annat lämnat Traveling Man, 4,2 miljoner kronor.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Kingslayer Pellini
Hingst Up And Quick – Caddie Dream
Fantastiskt spännande som lillebror till en av Sveriges bästa hästar genom tiderna: Readly Express. Caddie Dream har även lämnat trefaldiga miljonärskan och storloppsvinnaren Caddie Lisieux samt på 1.16,4 nyligen inkvalade Fabulous Pellini som finns ombord hos Båth.
Ägare: Stall 15

Sjöhammars Olympia
Sto Make It Happen – Gunnel Sjöhammar
Gunnel Sjöhammar har tidigare lämnat talangen Margareta Sjöhammar, 1.12,7 och Karl Sjöhammar som klivit över kvartsmiljonen. Mödernet går tillbaka till Olympia Fortuna, mamma till topphästar som Garry Håleryd, Desert Air, Rappe och Ville Håleryd.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Prins Sjöhammar
Hingst Make It Happen – Jade Sjöhammar
Jade Sjöhammar travade 1.16 full väg och har även sin förstfödde, tvåårige Opal Sjöhammar ”ombord” hos Båth. Spännande möderne med Nillan Viking som mormors mor och mamma Jade Sjöhammar är även syster med miljonären Hero Sjöhammar.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Fleas Pride
Hingst S.J.’s Caviar-Flea Southwind
Flea Southwind var själv en topphäst på tävlingsbanan med 2,6 miljoner intjänat och bland annat en andraplats i Drottningpokalen. Hennes två förstfödda har varit med hos Båth, Poem In Motion har klivit över halvmiljonen och Captain My Captain är på god väg.
Ägare: Stall Par Fem HB, Hässelby

Jon Snow Pellini
Hingst Explosive Matter – Spicegirl Kosmos
Årets andelshäst ombord hos Båth. Mamma travade 1.10,9 och tjänade över miljonen. Hennes förstfödde, Tamarind, har tjänat nära en miljon – dollar! Såväl storebror och talangen Basil Pellini som storasyster Upgrade Pellini har funnits hos Båth tidigare.
Ägare: Easy KB

Endless Love
Sto Maharajah – Sugar Step
Sugarstep var själv grym på tävlingsbanan med 1.11-rekord och 2,5 miljoner intjänat, bland annat genom storloppssegrar både i Sverige och Frankrike. Hon vann bland annat Breeders Crown-final som fyråaring. I aveln har hon lämnat dubbelmiljonärskan A Sweet Dance, länge kulldrottning och vinnare av Guldstoet.
Ägare: Stall Segerhuva

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer