Attraversiamo snabb i jobb

Attraversiamo och Esprit Sisu. Foto:Camilla Björk

Derbyvinnaren Attraversiamo genrepade inför årsdebuten med ett snabbjobb på Bergsåker.
Tränare Svante Båth körde 1.14,5/1.600 meter med raska 1.10 sista 500.
Attraversiamo (e. Kiss Francais) blev sjuk i samband med Derbyt ifjol och har fått god tid att återhämta sig. Efter en vinterträning var det idag dags för snabbjobb på Bergsåker och tillsammans med Esprit Sisu (e. Ready Cash) travade Attraversiamo 1.14,5/1.600 meter med 1.10 sista 500!
– Jättenöjd, han kändes riktigt fin. Det var plus även på Esprit Sisu som såg jättefin ut, fortsatte Båth.
Attraversiamo har siktet mot Berth Johansson Memorial på Bergsåker 18 april.
– Ingenting idag störde den planen, utan det loppet är vad vi siktar mot, sade Svante.

Bergsåkers travbana har varit snälla och skickat över filmen på snabbjobbet som ni hittar här!

Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp. Je t’Aime Mearas Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har … Läs mer

Segergest för Alex!

Alexander Ljungman sände till Romme en lördagkväll med sin passhäst Idun A’lir och fick en trivsam åktur. Idun A’lir öppnade bra och kunde ta över ledningen in i första sväng. Alex blev lite uppvaktad och fick inte dämpa tempot helt, men höll Idun A’lir på bettet hela vägen och stoet klev undan med så pass … Läs mer

Välkomna ombord! (del 2)

Här presenterar vi nästa tio som anlänt Skottorp och sätter igång marschen mot vinnarcirkeln. Tompa the Trotter Hingst Maharajah – On The Wall Mamma On The Wall tävlade för Kim Moberg som också är uppfödare till Tompa the Trotter. Storasyskon On Fleek, Sassy Since Birth och Afish har samtliga funnits ombord tidigare. Ägare: Kovik Fastighet … Läs mer

Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!Great Time Trot Hingst Walner – The Grand Filly The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har … Läs mer

Karin tog mössan!

Första etappen i Stall Båths treåringstävling är avgjord och Karin Ljunggren rivstartade genom att ta mössan för första kvartalet. Hennes trio Barbro Kronos, Upgrade Pellini och Armani Degato har tjänat 206.000 kronor så här långt – sparkapitalet i Karins stall heter Mellby Indigo. Barbro Kronos var nyckeln för att tillhöra toppskiktet under årets tre första … Läs mer