Attraversiamo snabb i jobb

Attraversiamo och Esprit Sisu. Foto:Camilla Björk

Derbyvinnaren Attraversiamo genrepade inför årsdebuten med ett snabbjobb på Bergsåker.
Tränare Svante Båth körde 1.14,5/1.600 meter med raska 1.10 sista 500.
Attraversiamo (e. Kiss Francais) blev sjuk i samband med Derbyt ifjol och har fått god tid att återhämta sig. Efter en vinterträning var det idag dags för snabbjobb på Bergsåker och tillsammans med Esprit Sisu (e. Ready Cash) travade Attraversiamo 1.14,5/1.600 meter med 1.10 sista 500!
– Jättenöjd, han kändes riktigt fin. Det var plus även på Esprit Sisu som såg jättefin ut, fortsatte Båth.
Attraversiamo har siktet mot Berth Johansson Memorial på Bergsåker 18 april.
– Ingenting idag störde den planen, utan det loppet är vad vi siktar mot, sade Svante.

Bergsåkers travbana har varit snälla och skickat över filmen på snabbjobbet som ni hittar här!

Tagga med Attraversiamo!

Även i dessa minst sagt annorlunda tider gör vi förstås vårt bästa för att bygga upp Elitloppsstämningen i stallet. Hur gör ni? Om du taggar dina bilder eller inlägg med #teamattraversiamo så ska vi försöka dela dem även i våra kanaler på sociala medier. För visst taggar vi med Attra?!

Pretty Boy levde upp till namnet

Pretty Boy Floyd är en liten ”flygmaskin” som taxade ut på Bergsåker över sprinterdistans. Fyraåringen hade massor med spring i benen och efter 1.11 första 500 blev det 1.13 på varvet. Ändå stack Pretty Boy Floyd bara undan över upploppet för att landa på för klassen fina 1.13,1a/1.640 meter och gav samtidigt körande Kim Moberg … Läs mer

Gorm i norr, fram och baklänges

Kallblodige Gorm fortsätter utvecklas på bästa sätt och fyraåringen ställdes ikväll mot äldre kombattanter utan att ta någon som helst pardon. Ulf Ohlsson slungade iväg honom mot ledningen, men fick ingen paus då utvändigt konkurrent höll farten uppe. Gorm må ha varit yngst i gänget, men ändå ett par klasser större och över upploppet såg … Läs mer

Vanja en vinnare

Vanja har försiktigt tagit små steg på utvecklingskurvan och visade idag såväl styrka som inställning när hon vann på Bergsåker. Kim Moberg placerade Vanja utvändigt om ledaren i 2,5 varv och satte tryck på ledaren under slutrundan. In på upploppet tog Vanja greppet och höll undan säkert på 1.19,1/2.640 meter. Mia Båth sköter om Vanja … Läs mer

Gordon Mearas har gjort flera fina insatser utan att få beträda vinnarcirkeln, men idag var det dags i Rättvik. Fyraåringen öppnade starkt från tillägg och Erik Adielsson kunde forcera till ledningen efter 500 meter trots 20 meters handikapp! Öppningen blev 1.13 första 500, men sedan fick Erik dämpa tempot i tät till 1.15 på varvet. … Läs mer