Hopp om Mellby i Gävle


Mellby Hope
var nere och vände i ett P22-lopp och från tillägg prickade Ulf Ohlsson utmärkt trots lite knepigt startspår.
Ohlsson var snabbt uppe utvändigt om ledaren och tryckte till efter ett varv för att överta. Sedan hade Ulf Ohlsson mest blicken snett bakåt höger i fruktlösa försök att hitta någon motståndare som kunde utmana.
Mellby Hope tog femte segern i karriärens tolfte start och noterade 1.17,8/2.160 meter i Gävles snömodd.
– Det kändes bra hela vägen och självklart hade jag förhoppningar. Hon kändes fräsch och fin, även om loppet var billigt så fanns det krafter kvar, konstaterade Ulf Ohlsson.
Mellby Hope är såväl uppfödd som ägd av Mellby Gård.
Mira Lahtinen sköter om Mellby Hope och Mira har varit några veckor hos Båth och noterade sig här för första skötarsegern!

Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp. Je t’Aime Mearas Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har … Läs mer

Segergest för Alex!

Alexander Ljungman sände till Romme en lördagkväll med sin passhäst Idun A’lir och fick en trivsam åktur. Idun A’lir öppnade bra och kunde ta över ledningen in i första sväng. Alex blev lite uppvaktad och fick inte dämpa tempot helt, men höll Idun A’lir på bettet hela vägen och stoet klev undan med så pass … Läs mer

Välkomna ombord! (del 2)

Här presenterar vi nästa tio som anlänt Skottorp och sätter igång marschen mot vinnarcirkeln. Tompa the Trotter Hingst Maharajah – On The Wall Mamma On The Wall tävlade för Kim Moberg som också är uppfödare till Tompa the Trotter. Storasyskon On Fleek, Sassy Since Birth och Afish har samtliga funnits ombord tidigare. Ägare: Kovik Fastighet … Läs mer

Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!Great Time Trot Hingst Walner – The Grand Filly The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har … Läs mer

Karin tog mössan!

Första etappen i Stall Båths treåringstävling är avgjord och Karin Ljunggren rivstartade genom att ta mössan för första kvartalet. Hennes trio Barbro Kronos, Upgrade Pellini och Armani Degato har tjänat 206.000 kronor så här långt – sparkapitalet i Karins stall heter Mellby Indigo. Barbro Kronos var nyckeln för att tillhöra toppskiktet under årets tre första … Läs mer