Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.

Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla till bords 11 mars med spel på V86 och Pamir Broddes lopp för treåringar som huvudattraktion på ovalen.
Menyn är planerad, från amuse-bouche till efterrätt och vilka viner som serveras vid sidan.
– Jag har fått en jättekul uppgift! Uppdraget var att skapa en meny som jag skulle kunnat servera hemma i mitt eget kök. Såväl råvaror som recept kanske några som hälsat på känner igen, det är verkligen mat och vin som jag personligen gillar, säger Svante Båth.
Svante ser upp till många kockar, men har ett extra gott öga till Håkan Thörnström som driver michelin-krogen Thörnströms Kök i Göteborg och har haft förmån att lärt känna honom.

Har han kommit med några trix och tips?
– Nja, inte direkt den här gången. Men massor med inspiration.
Båth tycker att en lyckad meny kräver detaljer, från skapande till innehåll och utförande.
– Att vara kock är lite som att vara travtränare, materialet står för 80 procent!
Utveckla!
– Det är jäkligt mycket enklare att vara bra kock – och för den delen travtränare – om råvarorna håller hög klass. Mötet med köket kändes väldigt gediget så jag både tror och hoppas att Solvallas köksmästare hittar rätt, säger Svante Båth.

En Båth-resa genom köket – Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket

”Naturligtvis börjar vi med champagne, Bollinger Cuvee Brut, som vi dricker till två små amuse–bouche. Västerbottensnaps toppad med löjrom & chevréfylld rödbetsomelett.
Vi fortsätter med en halstrad pilgrimsmussla på en blomkålsbädd och till det dricker vi en välkyld chablis från Chanson Père & Fils.

Till den smörstekta rödingfilén som serveras med mandelpotatispuré & soltorkad tomatcrème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en brunello, Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade iberico secreton som får en tryffelpasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit parmesan som toppas med en härligt tjock balsamvinäger.

Kaffe & avec ska ju varje bra måltid innehålla.
En Calvados Busnel Pays d’Auge serveras till kaffet som får en champagnesorbet vid sin sida.
Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna”

Om Svante Båths 6-rätters

Vad?
Travtränare Svante Båth har komponerat en 6-rätters meny med tillhörande dryckespaket.
Var?

Restaurang Kongressen på Solvalla.
När?

11 mars 2020. Amuse-bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15.
Vad kostar det?
6-rättersmeny: 695 kronor (entré till travbanan ingår).
Dryckespaket: 595 kronor.
Hur köper man?

Förköp online på solvalla.se senast fredag 6 mars klockan 14.00.

Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!Great Time Trot Hingst Walner – The Grand Filly The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har … Läs mer

Karin tog mössan!

Första etappen i Stall Båths treåringstävling är avgjord och Karin Ljunggren rivstartade genom att ta mössan för första kvartalet. Hennes trio Barbro Kronos, Upgrade Pellini och Armani Degato har tjänat 206.000 kronor så här långt – sparkapitalet i Karins stall heter Mellby Indigo. Barbro Kronos var nyckeln för att tillhöra toppskiktet under årets tre första … Läs mer

Fighter tog andra raka

Fighter Mearas ser ut att vara på rätt väg och tog andra raka segern i Rättvik idag. Från innerspår fick Ulf Ohlsson överge spetskörningen direkt, men sökte sig omgående ut i andraspår och så fort ledaren tog ett avslappnande andetag kom Fighter Mearas flygande. Varvet före mål övertogs ledningen och sedan var det ny uppvisning … Läs mer

Valuta för pengarna!

De som söker spänning  fick Valuta E.W. för pengarna på Bergsåker. Ulf Ohlsson lyfte iväg henne fint från start och satt i ledningen efter 400 meter. Väl där fick Valuta dämpa farten något, utan att helt få ligga ifred i front. Bergsåkers upplopp, 200 meter, är ett av Sveriges längsta och det kändes säkert för … Läs mer

Erik och Awesome trivdes tillsammans!

Awesome Kronos har mycket spring i benen, men är inte alltid helt samarbetsvillig. Erik Adielsson konstrade inget från start och Awesome bombade till spets från åttondespår där han lugnade sig något efter 1.13 första 500. Awesome Kronos släppte ingen på livet och stack undan över upploppet till smått överlägsen triumf för att landa på 1.15,4a/2.140 … Läs mer