Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.

Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla till bords 11 mars med spel på V86 och Pamir Broddes lopp för treåringar som huvudattraktion på ovalen.
Menyn är planerad, från amuse-bouche till efterrätt och vilka viner som serveras vid sidan.
– Jag har fått en jättekul uppgift! Uppdraget var att skapa en meny som jag skulle kunnat servera hemma i mitt eget kök. Såväl råvaror som recept kanske några som hälsat på känner igen, det är verkligen mat och vin som jag personligen gillar, säger Svante Båth.
Svante ser upp till många kockar, men har ett extra gott öga till Håkan Thörnström som driver michelin-krogen Thörnströms Kök i Göteborg och har haft förmån att lärt känna honom.

Har han kommit med några trix och tips?
– Nja, inte direkt den här gången. Men massor med inspiration.
Båth tycker att en lyckad meny kräver detaljer, från skapande till innehåll och utförande.
– Att vara kock är lite som att vara travtränare, materialet står för 80 procent!
Utveckla!
– Det är jäkligt mycket enklare att vara bra kock – och för den delen travtränare – om råvarorna håller hög klass. Mötet med köket kändes väldigt gediget så jag både tror och hoppas att Solvallas köksmästare hittar rätt, säger Svante Båth.

En Båth-resa genom köket – Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket

”Naturligtvis börjar vi med champagne, Bollinger Cuvee Brut, som vi dricker till två små amuse–bouche. Västerbottensnaps toppad med löjrom & chevréfylld rödbetsomelett.
Vi fortsätter med en halstrad pilgrimsmussla på en blomkålsbädd och till det dricker vi en välkyld chablis från Chanson Père & Fils.

Till den smörstekta rödingfilén som serveras med mandelpotatispuré & soltorkad tomatcrème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en brunello, Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade iberico secreton som får en tryffelpasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit parmesan som toppas med en härligt tjock balsamvinäger.

Kaffe & avec ska ju varje bra måltid innehålla.
En Calvados Busnel Pays d’Auge serveras till kaffet som får en champagnesorbet vid sin sida.
Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna”

Om Svante Båths 6-rätters

Vad?
Travtränare Svante Båth har komponerat en 6-rätters meny med tillhörande dryckespaket.
Var?

Restaurang Kongressen på Solvalla.
När?

11 mars 2020. Amuse-bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15.
Vad kostar det?
6-rättersmeny: 695 kronor (entré till travbanan ingår).
Dryckespaket: 595 kronor.
Hur köper man?

Förköp online på solvalla.se senast fredag 6 mars klockan 14.00.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer