Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.

Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla till bords 11 mars med spel på V86 och Pamir Broddes lopp för treåringar som huvudattraktion på ovalen.
Menyn är planerad, från amuse-bouche till efterrätt och vilka viner som serveras vid sidan.
– Jag har fått en jättekul uppgift! Uppdraget var att skapa en meny som jag skulle kunnat servera hemma i mitt eget kök. Såväl råvaror som recept kanske några som hälsat på känner igen, det är verkligen mat och vin som jag personligen gillar, säger Svante Båth.
Svante ser upp till många kockar, men har ett extra gott öga till Håkan Thörnström som driver michelin-krogen Thörnströms Kök i Göteborg och har haft förmån att lärt känna honom.

Har han kommit med några trix och tips?
– Nja, inte direkt den här gången. Men massor med inspiration.
Båth tycker att en lyckad meny kräver detaljer, från skapande till innehåll och utförande.
– Att vara kock är lite som att vara travtränare, materialet står för 80 procent!
Utveckla!
– Det är jäkligt mycket enklare att vara bra kock – och för den delen travtränare – om råvarorna håller hög klass. Mötet med köket kändes väldigt gediget så jag både tror och hoppas att Solvallas köksmästare hittar rätt, säger Svante Båth.

En Båth-resa genom köket – Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket

”Naturligtvis börjar vi med champagne, Bollinger Cuvee Brut, som vi dricker till två små amuse–bouche. Västerbottensnaps toppad med löjrom & chevréfylld rödbetsomelett.
Vi fortsätter med en halstrad pilgrimsmussla på en blomkålsbädd och till det dricker vi en välkyld chablis från Chanson Père & Fils.

Till den smörstekta rödingfilén som serveras med mandelpotatispuré & soltorkad tomatcrème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en brunello, Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade iberico secreton som får en tryffelpasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit parmesan som toppas med en härligt tjock balsamvinäger.

Kaffe & avec ska ju varje bra måltid innehålla.
En Calvados Busnel Pays d’Auge serveras till kaffet som får en champagnesorbet vid sin sida.
Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna”

Om Svante Båths 6-rätters

Vad?
Travtränare Svante Båth har komponerat en 6-rätters meny med tillhörande dryckespaket.
Var?

Restaurang Kongressen på Solvalla.
När?

11 mars 2020. Amuse-bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15.
Vad kostar det?
6-rättersmeny: 695 kronor (entré till travbanan ingår).
Dryckespaket: 595 kronor.
Hur köper man?

Förköp online på solvalla.se senast fredag 6 mars klockan 14.00.

Första klass på Lindes!

Firstclass U.M. har gjort det bra utan att ha rätta turen, men på Lindesberg ikväll stämde det i alla fall skapligt med positionerna. Efter ett första halvvarv i lugn fart sände Erik Adielsson fram i dödens och kunde från den positionen reglera motståndet. Firstclass U.M. tog lätt grepp om ledaren in på upploppet och var … Läs mer

Fullträff för United

Viktor Lyck fortsatte på inslagen linje i Hudiksvall och tog andra dagssegern bakom United Broline. Det såg ut att vara långt fram i femte utvändigt, men när Viktor tog högertöm in på slutrundan bet det riktigt bra och United forsade runt fältet. In på upploppet stegade han ifrån motståndarna för att vinna mycket lätt på … Läs mer

Jojo och Lyck på Hagmyren

Jojo Keeper debuterade på Hagmyren ikväll och gjorde det med mersmak. Viktor Lyck prickade perfekt från innerspår och satt i ledningen på kör. Väl där fick han öka tempot successivt och via ett raskt slutvarv försvann Jojo Keeper ifrån övriga med många längder sista halvvarvet. Segertiden för treåringen var 1.17,3/2.140 meter. Grundtjärn Invest AB med … Läs mer

Boken från innern!

Bythebook har haft Sprintermästaren i sikte sedan Breeeders Crown-kvalen ifjol och tränare Båth hade verkligen ställt i ordning när det vankades kval. Från ledningen joggade ”Boken” 1.10,7 och Erik Adielsson såg ut att ha en behaglig åktur. I lottningen drog Erik ”ettan” och finalen går som lopp 14 ikväll. Holdhyourhorses HB äger, tillsammans med Seiab … Läs mer

Awesome hela vägen

Awesome Kronos fick utdelning på fina formen och skötte sig perfekt när det var allvar i Gävle. Viktor Lyck körde på säkerhet, men hade inga större problem att ta över ledningen även om det kostade strax över 1.09 första 500. Andra halvvarvet gick betydligt långsammare och över upploppet satt Lyck nöjd, stilla och lycklig bakom … Läs mer