Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen.

Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla till bords 11 mars med spel på V86 och Pamir Broddes lopp för treåringar som huvudattraktion på ovalen.
Menyn är planerad, från amuse-bouche till efterrätt och vilka viner som serveras vid sidan.
– Jag har fått en jättekul uppgift! Uppdraget var att skapa en meny som jag skulle kunnat servera hemma i mitt eget kök. Såväl råvaror som recept kanske några som hälsat på känner igen, det är verkligen mat och vin som jag personligen gillar, säger Svante Båth.
Svante ser upp till många kockar, men har ett extra gott öga till Håkan Thörnström som driver michelin-krogen Thörnströms Kök i Göteborg och har haft förmån att lärt känna honom.

Har han kommit med några trix och tips?
– Nja, inte direkt den här gången. Men massor med inspiration.
Båth tycker att en lyckad meny kräver detaljer, från skapande till innehåll och utförande.
– Att vara kock är lite som att vara travtränare, materialet står för 80 procent!
Utveckla!
– Det är jäkligt mycket enklare att vara bra kock – och för den delen travtränare – om råvarorna håller hög klass. Mötet med köket kändes väldigt gediget så jag både tror och hoppas att Solvallas köksmästare hittar rätt, säger Svante Båth.

En Båth-resa genom köket – Svante berättar själv om sin 6-rättersmeny med dryckespaket

”Naturligtvis börjar vi med champagne, Bollinger Cuvee Brut, som vi dricker till två små amuse–bouche. Västerbottensnaps toppad med löjrom & chevréfylld rödbetsomelett.
Vi fortsätter med en halstrad pilgrimsmussla på en blomkålsbädd och till det dricker vi en välkyld chablis från Chanson Père & Fils.

Till den smörstekta rödingfilén som serveras med mandelpotatispuré & soltorkad tomatcrème dricker vi en riktig höjdar-Pinot Noir, Chambolle Musigny 1er Cru Les Baudes!

Ett kraftigare rött i form av en brunello, Castelgiocondo Di Montalcino serveras till den strimlade iberico secreton som får en tryffelpasta som sällskap.

Om Brunellon är slut i glaset så be om en liten slurk till som ni kan inmundiga till en liten bit parmesan som toppas med en härligt tjock balsamvinäger.

Kaffe & avec ska ju varje bra måltid innehålla.
En Calvados Busnel Pays d’Auge serveras till kaffet som får en champagnesorbet vid sin sida.
Nu väntar notan och trots att ni är på travet så avslutar vi med en ”Galopp” innan ni drar er hem över, förhoppningsvis mätta och belåtna”

Om Svante Båths 6-rätters

Vad?
Travtränare Svante Båth har komponerat en 6-rätters meny med tillhörande dryckespaket.
Var?

Restaurang Kongressen på Solvalla.
När?

11 mars 2020. Amuse-bouchen serveras direkt efter lopp 1 som går 18.15.
Vad kostar det?
6-rättersmeny: 695 kronor (entré till travbanan ingår).
Dryckespaket: 595 kronor.
Hur köper man?

Förköp online på solvalla.se senast fredag 6 mars klockan 14.00.

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer

Waytocashflow direkt till cirkeln

Debuterande Waytocashflow fick åka till Bergsåker för att debutera och gjorde inga misstag trots småjobbigt underlag. Ulf Ohlsson lyfte fint iväg henne från spår två och körde till ledningen efter 500 meter. Farten ökades lite försiktigt efterhand och övriga hade svårt att följa in på slutrundan. Det blev till slut överlägsen seger på 1.19,1/2.140 meter. … Läs mer