Solvalla 201029

  • Upgrade Pellini: (Lopp 3) Har varit helt ok i de starter han gjort och det känns även som att utvecklas stadigt. Nu har han precis som övriga stallet haft några lugna veckor kring nyår och förmodligen kommer han att behöva ett lopp innan formen sitter där. Helt borta är han inte men i första hand ser det ut som en vettig platschans.
  • Grand Princess: (Lopp 5) Gjorde det bra under fjolåret och var inte långt efter de allra bästa i kullen. Nu har hon fått ladda om batterierna ordentligt och jag tror att hon går mot en fin säsong. Hon är knappast på topp redan nu men jag tycker ändå att hon ska ha stora möjligheter att vara bland de tre.
  • Amour Hill: (Lopp 5) Visade fin fart under fjolåret och det ska bli spännande att se hur hon utvecklas framöver. Jag har ingenting att anmärka på i jobben men vi har inte vässat henne på något sätt inför årsdebuten. Helt borta ska hon ändå inte vara men med tanke på att formen knappast är på topp så känns en plats mer rimligt.
  • Optimum Terminator: (Lopp 6) Utvecklades enormt under hösten och lyfte sig flera klasser då. Han fick pusta ordenligt efter senaste starten men känns nu pigg och glad i jobben igen. Han kommer säkert att behöva loppet men med tanke på den kapacitet han har visat så blir jag ändå inte blir förvånad om han slutar långt framme.