Romme 191108

  • Adriatic Kronos: (Lopp 3) Fick äntligen till det senast och visade då att han har mycket inombords. Jag har egentligen varit nöjd med honom i samtliga tre starter som valack och det känns helt klart som att han är på rätt väg. Fartmässigt duger han långt i nuvarande klass och visst måste han ha en vettig segerchans här. Inga ändringar, skor runt om.
  • Aiming To Win: (Lopp 5) Felade senast i den snabba öppningen och tappade allt där. Han har annars bättre form an vad raden antyder och och distansen här ska inte vara något problem. Läget är chansartat men skulle vi slinka igenom på ett hyggligt sätt då är han en av de som ska räknas. Tillåter hovarna så blir det åter barfota fram.
  • Virunga: (Lopp 6) Hade haft ett längre tävlingsuppehåll inför förra starten och med tanke på det var hon klart godkänd. Jag räknar med att loppet har gjort henne gott och att hon ska vara lite rappare nu. Hon är alltid vass när hon får sitt lopp och skulle det dessutom bli tempo då kan hon spedda ned många till slut. Helt borta är hon inte men i första hand tycker jag att det ser ut som en bra platschans. Inga ändringar, barfota fram.
  • Zacapa: (Lopp 8) Strulade till det för sig senast och tappade alla möjligheter på galoppen. Han är inte att lita på men förhoppningsvis blir han stabilare bara vi kan starta på. Fartmässigt duger han långt redan nu men innan han visat stabilare tendenser så ska han bara ses som en outsider. Vi ändrar lite på balansen och förhoppningsvis så hjälper det honom att sköta sig.

Solvalla 200530

Super Sarah: (Lopp 3) Gör bra lopp varje gång och de dagar det stämmer med positionerna då brukar hon segerstrida. Den här gången var jag sugen på att prova barfota runt om och jänkarvagn men spåret gör att jag vill fundera lite till. Barfota blir det säkert men vagn bestämmer jag efter värmningen. Oavsett utrustning så … Läs mer

Solvalla 200531

Attraversiamo: (Lopp 7) Fick ett perfekt lopp senast och tackade för det genom att säkert avgöra till slut. Uppladdningen inför Elitloppet har gått helt perfekt och jag räknar med att jag har en häst i toppform på söndag. Det blir skor runt om och jänkarvagn i försöket och sedan ska jag diskuttera med Erik om vi … Läs mer