Eskilstuna 191109

  • United Broline: (Lopp 2) Blev lite generad senast vilket gjorde att han galopperade bort alla chanser. Han kändes annars lika fin som vid segern och formen är säkert fortsatt bra. Jag ser gärna att han körs i ryggar så länge som möjligt och vi är därför lite beroende av vad de andra hittar på. Skulle det stämma på vägen då räcker han långt och jag håller honom som en outsider. Inga ändringar, barfota fram.
  • Troublemaker Face: (Lopp 2) Felade med sparade krafter senast och hade säkert varit långt framme felfri. Det känns som att han går framåt för varje start och jag tycker att han har fart som räcker långt i klassen. Läget är naturligtvis besvärligt men skulle det lösa sig då blir jag inte förvånad om han dyker upp där framme. Skor runt om, inga andra ändringar.
  • Fighter Mearas: (Lopp 6) Var jättefin senast då han efter tidig ledning enkelt joggade undan utan att pressas. Han har enormt mycket inombords och de dagar han sköter sig då är han svårslagen. Lång distans ska inte vara något problem men motståndet är tufft och även om min är bra så måste det stämma på vägen om vi ska kunna utmana dem. Vi ändrar ingenting, skor runt om.
  • Empire Garbo: (Lopp 10) Gör det bra varje gång och han har haft toppform en längre tid nu. Lång distans passar bra och jag räknar med en stark instas här. Favoriten blir naturligtvis svår att slå men bakom den hoppas jag att vi kan vara med och slåss om en plats. Inga ändringar, barfota fram.
  • Esprit Sisu: (Lopp 11) Åkte nyligen på en hovböld och vi fick därför stryka honom från en tilltänkt start. Han fick stå över jobb i någon vecka och det är svårt att säga om det har påverkat formen. Skulle han vara lika bra som i de senaste starterna då är han ett tidigt bud här. På grund av hovbölden är det tveksamt om han kan gå utan framskor men vi avvaktar till tävlingsdagen innan vi tar ett beslut.

Solvalla 200530

Super Sarah: (Lopp 3) Gör bra lopp varje gång och de dagar det stämmer med positionerna då brukar hon segerstrida. Den här gången var jag sugen på att prova barfota runt om och jänkarvagn men spåret gör att jag vill fundera lite till. Barfota blir det säkert men vagn bestämmer jag efter värmningen. Oavsett utrustning så … Läs mer

Solvalla 200531

Attraversiamo: (Lopp 7) Fick ett perfekt lopp senast och tackade för det genom att säkert avgöra till slut. Uppladdningen inför Elitloppet har gått helt perfekt och jag räknar med att jag har en häst i toppform på söndag. Det blir skor runt om och jänkarvagn i försöket och sedan ska jag diskuttera med Erik om vi … Läs mer