Dressed for success?

Armani Degato tog turen till Jägersro och kval till Uppfödningslöpningen och den tidigare något framåtlutade fuxen skötte sig prickfritt.
Erik Adielsson lyfte iväg honom bakom bilen och smög med som tredjehäst i snabb öppning. Efter första sväng blev det dödens för Armani Degato som avgjorde utan prut över upploppet utan att se tom ut.
Segertiden var 1.14,9a/1.640 meter.
– Han gjorde det riktigt bra och höll sig lugn idag. Det fanns krafter kvar som han kan ha nytta av i finalen, konstaterade Erik Adielsson.
Olof Brodin (Chartering) AB äger Armani Degato som sköts om av Kim Moberg på Stora Alby.
Stall Båth har bärgat tre raka i Svensk Uppfödningslöpning (Coin Perdu, Global Welcome och Bythebook) och möjligheten finns alltså till fjärde raka triumfen!

Highball in i dimman

Mellby Highball hade fått ett nyttigt lopp i kroppen och trots småtuff resa på Bergsåker var han starkast till slut. Mellby Highball trampade iväg stabilt från tillägg för Ulf Ohlsson, men fick positionen utvändigt ledaren. In på upploppet kopplades säkert grepp och Highball tog tredje segern i karriären. På åtta starter har han inte varit … Läs mer

Lyck tog kaptensrollen

Captain My Captain var åter redo för vinnarcirkelbesök när det vankades lärlingslopp på Solvalla. Skötaren Zeb Jonasson hade lånat ut ”Kaptenen” till Viktor Lyck som trollade från sjundespår och hittade rygg ledaren. – Det var inte exakt som man tänkt, men jag ville inte köra i dödens och då fick det bli rygg ledaren. Vi … Läs mer

Kaffe, kaka, tredje raka!

Victor A.U. har verkligen hittat vinterformen och när han idag – äntligen – hade en perfekt uppgift var det dags för tredje raka segern ombord hos Båth. Ulf Ohlsson var angelägen att nå ledningen och det kostade 1.09 första 500 meterna. Efter ett lugnt halvvarv, 1.000-meterspasseringen var 1.13, blev det full fart på nytt och … Läs mer

Terminator på foto!

Optimum Terminator brottades med småtrist utgångsläge i Örebro, men bland galopperande konkurrenter hittade Kenneth Haugstad fjärde utvändigt. Det bet sedan bra när attacken kom på sista bortre långsidan och in på upploppet såg Optimum ut att avgöra enkelt. Konkurrenterna stretade emot bra och det blev knallhårt i mål. Så hårt att Haugstad var på väg … Läs mer

Med Coffie och Kim över 22

Coffie U.N.G. hade en enkel uppgift på Bergsåker, men levererade också en prestation som hör hemma i betydligt tuffare sällskap. Kim Moberg laddade från start, men täten var upptagen och hon fick vackert ta positionen utvändigt om ledaren. In på upploppet stack Coffie U.N.G. undan utan problem på lätta ben. Segertiden var 1.15,5a/2.140 meter. S.Hultviken … Läs mer