Båth satsar på ponny 2020

Svante Båth drar en lans för ponnytravet 2020. Foto TRBIld

Svante Båth tar initiativ och drar en lans för travsportens yngsta aktiva under 2020.
– Jag brukar försöka stödja ponnysporten varje år då jag tycker att den gruppen är viktigast för svensk travsport i framtid, säger Svante Båth och fortsätter:
– Får man intresset i unga dagar brukar det sitta kvar och om man sedan har det med sig som äldre så kommer man bli en viktig faktor för svensk travsport i någon form.  Allt från spelare, hästägare, hästskötare, tränare (proffs som amatör), uppfödare, hovslagare, veterinär till lantbrukare/foderleverantör eller funktionär.
Till nästa år, 2020, satsar Båth på bredden.
– Styrkt av en Derbyseger har jag bestämt att göra en lite större satsning på svensk ponnysport och sponsra ett lopp (2.000 kr) på de svenska banor som kör ponnylopp i landet. Jag tycker nämligen att det är oerhört viktigt att hela landet lever och att vi fångar upp intresset där det är möjligt.
Båth utvecklar:
– En sak som jag har tänkt på sedan jag flyttade till Stockholm är att det inte är många Stockholmshästägare som är födda i Sundbyberg…så deras travintresse måste helt enkelt fötts någon annanstans?!
– Det är väldigt mycket roligare att ha framgång i en stor sport än i en liten, avslutar Båth.
Enligt Svensk Travsport finns det 32 permanenta banor som kör ponnytrav nästa år samt Wången, Tomelilla och Östanåkra, så totalt 34 banor.

Lång resa – perfekt tripp!

Kim Moberg gjorde den långa resan till Åby med Louie Brodde och visade fortsatt full form. Kim Moberg hade is i magen från start och valde invändig resa från bakspår. Fjärde invändigt byttes till tredje invändigt och luckan kom som på beställning in på upploppet. Louie Brodde tog tredje raka vinsten ”åkandes”  på strålande 1.12,2a/2.140 … Läs mer

Gorm i seger-storm

En av stallets kallblodiga stoltheter, Gorm, är inne i ett härligt segerstim. På Solänget fixade han vinsten trots bakspår över sprinterdistans. Ulf Ohlsson placerade Gorm i andra utvändigt, kunde vänta med attacken till halvvarvet före mål och Gorm visade förstklassig inställning när han krigade ned ledaren i snabb avslutning. Segertiden blev 1.27,3/1.640 meter. Countess AB … Läs mer

Rapport från Skottorp

Efter en dryg månad är ”alla” i vagn. Eller alla, vi har haft några eftersläntare som kom in nyligen och de har inte ”släppts loss” ännu. Det har flytit på bra överlag och nästa vecka flyttar vi över på ”långa slingan”. Mycket tid läggs förstås på varje individ och man lär känna dem allt bättre för varje … Läs mer

Välkommen, Nuzzle’Em

Ytterligare en ettåring har anlänt Skottorp efter att ha tillbringat våren på Irland. Det handlar om Nuzzle’Em. Nuzzle’Em Hingst e. Walner – Euro Mearas Euro Mearas var själv ostartad med som Ready Cash-dotter och syster med jättetalangen Fort Knox är förstås hennes förstfödda avkomma högvilt. Mormor Nice Kronos travade 1.11,6 som trea i Fyraåringseliten för … Läs mer

Archipelago Box debutvann

Archipelago Box debuterade på Dannero idag och med Jimmy H Andersson i sulkyn blev det bekväm viktoria för treåringen. Jimmy placerade Archipelago Box i front och fick diktera villkoren. På slutrundan skärptes farten något och över upploppet pinnande Archipelago Box undan till lätt vinst på 1.19,3/2.140 meter. Stall Tombox AB i Nyland äger hästen som … Läs mer