Båth satsar på ponny 2020

Svante Båth drar en lans för ponnytravet 2020. Foto TRBIld

Svante Båth tar initiativ och drar en lans för travsportens yngsta aktiva under 2020.
– Jag brukar försöka stödja ponnysporten varje år då jag tycker att den gruppen är viktigast för svensk travsport i framtid, säger Svante Båth och fortsätter:
– Får man intresset i unga dagar brukar det sitta kvar och om man sedan har det med sig som äldre så kommer man bli en viktig faktor för svensk travsport i någon form.  Allt från spelare, hästägare, hästskötare, tränare (proffs som amatör), uppfödare, hovslagare, veterinär till lantbrukare/foderleverantör eller funktionär.
Till nästa år, 2020, satsar Båth på bredden.
– Styrkt av en Derbyseger har jag bestämt att göra en lite större satsning på svensk ponnysport och sponsra ett lopp (2.000 kr) på de svenska banor som kör ponnylopp i landet. Jag tycker nämligen att det är oerhört viktigt att hela landet lever och att vi fångar upp intresset där det är möjligt.
Båth utvecklar:
– En sak som jag har tänkt på sedan jag flyttade till Stockholm är att det inte är många Stockholmshästägare som är födda i Sundbyberg…så deras travintresse måste helt enkelt fötts någon annanstans?!
– Det är väldigt mycket roligare att ha framgång i en stor sport än i en liten, avslutar Båth.
Enligt Svensk Travsport finns det 32 permanenta banor som kör ponnytrav nästa år samt Wången, Tomelilla och Östanåkra, så totalt 34 banor.

Highball in i dimman

Mellby Highball hade fått ett nyttigt lopp i kroppen och trots småtuff resa på Bergsåker var han starkast till slut. Mellby Highball trampade iväg stabilt från tillägg för Ulf Ohlsson, men fick positionen utvändigt ledaren. In på upploppet kopplades säkert grepp och Highball tog tredje segern i karriären. På åtta starter har han inte varit … Läs mer

Lyck tog kaptensrollen

Captain My Captain var åter redo för vinnarcirkelbesök när det vankades lärlingslopp på Solvalla. Skötaren Zeb Jonasson hade lånat ut ”Kaptenen” till Viktor Lyck som trollade från sjundespår och hittade rygg ledaren. – Det var inte exakt som man tänkt, men jag ville inte köra i dödens och då fick det bli rygg ledaren. Vi … Läs mer

Kaffe, kaka, tredje raka!

Victor A.U. har verkligen hittat vinterformen och när han idag – äntligen – hade en perfekt uppgift var det dags för tredje raka segern ombord hos Båth. Ulf Ohlsson var angelägen att nå ledningen och det kostade 1.09 första 500 meterna. Efter ett lugnt halvvarv, 1.000-meterspasseringen var 1.13, blev det full fart på nytt och … Läs mer

Terminator på foto!

Optimum Terminator brottades med småtrist utgångsläge i Örebro, men bland galopperande konkurrenter hittade Kenneth Haugstad fjärde utvändigt. Det bet sedan bra när attacken kom på sista bortre långsidan och in på upploppet såg Optimum ut att avgöra enkelt. Konkurrenterna stretade emot bra och det blev knallhårt i mål. Så hårt att Haugstad var på väg … Läs mer

Med Coffie och Kim över 22

Coffie U.N.G. hade en enkel uppgift på Bergsåker, men levererade också en prestation som hör hemma i betydligt tuffare sällskap. Kim Moberg laddade från start, men täten var upptagen och hon fick vackert ta positionen utvändigt om ledaren. In på upploppet stack Coffie U.N.G. undan utan problem på lätta ben. Segertiden var 1.15,5a/2.140 meter. S.Hultviken … Läs mer