Solvalla 190917

  • Anna Mauds Lassie: (Lopp 1) Har gjort två bra lopp efter sin långa frånvaro och hon känns dessutom allt bättre. Här får hon lite av sitt elddop och det ska bli spännande att se hur hon kommer att hävda sig. Hon kanske är lite för grön ännu för att vara ett hett vinstbud men samtidigt har hon så mycket inombords att jag inte blir förvånad om hon är med och gör upp om en finalplats. Inga ändringar, skor runt om.
  • Muscle Valky: (Lopp 2) Var jättefin senast och jag var så nöjd med honom att han fick stå över ytterligare en start och i stället förberedas för den här uppgiften. Allt verkar bra för dagen men tyvärr fick vi ett bakspår här vilket är en stor nackdel för honom. Han trivs bäst när han får utnyttja sin startsnabbhet och vara med i främre träffen direkt vilket blir svårt härifrån. Kapacitetsmässigt duger han annars långt men med tanke på läget väljer jag ändå att ligga lite lågt. Inga ändringar, barfota runt om.
  • Global Avenue: (Lopp 3) Fick äntligen till det senast och var då inte långt efter segraren. Vi hade gjort en del utrustningsändringar efter förra starten och det kändes som att de föll väl ut. Det är alltid tufft i de här sammanhangen men jag tycker att min är så pass uppåt för dagen att jag håller henne som en outsider. Det blir barfota bak, inga andra ändringar.
  • Victory Highness: (Lopp 4) Satt fast senast på Umåker och gick i mål med lite sparade krafter. Det känns som att formen är lika fin nu som när han radade upp segrarna och jag räknar med en bra insats här. Motståndet är stentufft men jag har ändå förhoppningar om att han ska kunna vara bland de tre. Inga ändringar, skor runt om.
  • Optimum Terminator: (Lopp 4) Gör bra lopp varje gång och han utvecklas för varje start. Han är stark och rejäl på alla sätt och det ska bli intressant att se vad han kan göra här. Skulle det bli tempo på loppet då biter hans styrka bra och jag blir inte förvånad om han i så fall slutar långt framme. Barfota bak, inga andra ändringar.
  • Bythebook: (Lopp 6) Var jättefin senast och förberedelserna inför den här uppgiften har gått precis som jag har önskat. Det känns som att han är där jag vill ha honom och förutsättningarna här blev även de perfekta. Vi provar framåt direkt men oavsett om vi får ledningen eller inte så måste det vara en bra segerchans. Skor runt om som senast, däremot blir det jänkarvagn den här gången, vilket han gick med i E3-försök och finalen.
  • Global Adventure: (Lopp 8) Gjorde ett bra lopp i E3-finalen men fick där helt enkelt stryk av en bättre häst. Jag var ändå jättenöjd med insatsen och efter det har han fått ladda om inför den här uppgiften. Jag har inget att anmärka på förutom spåret men Erik brukar kunna lösa det. Kommer vi bara till utan att det kostar för mycket då måste han vara ett tidigt bud. Det blir den vanliga ”försökutrustningen”, vanlig vagn, öppet huvudlag och skor.
  • Mellby Helios: (Lopp 9) Har gjort allt rätt så här långt och även om det har varit i enklare sammanhang så har han imponerat. Här får han sitt elddop och det ska bli mycket intressant att se hur han står sig mot det här motståndet. Jag begär inte att han ska gå ut och segerstrida även här men blir samtidigt inte förvånad om han gör ett riktigt bra lopp. Inga ändringar, skor runt om.
  • Mellby Hope: (Lopp 10) Felade bort sig direkt senast men jag tror att hon led av att det blev för tätt mellan starterna där. I jobben efteråt känns hon i alla fall fin och jag både hoppas och tror på en bra insats här. Hon har mycket inombords och med rätt resa kan hon vara bland de tre. Inga ändringar, skor runt om.
  • Alien Kronos: (Lopp 11) Gjorde det bra senast i E3-finalen och har därefter fått ladda om batterierna inför den här uppgiften. Allt verkar bra för dagen men uppgiften här ser tuff ut då vi har hamnat i ett riktigt getingbo. Skulle vi hitta ned i en vettig position då finns chansen att han kan vara bland de tre. Det blir barfota fram, inga andra ändringar.

Solvalla 200122

Naima Sjöhammar: (Lopp 3) Gjorde ett bra lopp senast och visade då klart lovande takter Efter det fick hon ta igen sig i någon vecka men nu känns hon som vanligt i jobben igen. Det är alltid svårt att bedöma chanserna i de här loppen men dyker det inte upp något extra då har jag förhoppningar … Läs mer