Örebro 190817

Troublemaker Face (lopp 3) har många att runda, men han har skött sig på sistone och kapaciteten är god i förhållande till den klass han befinner sig i. Det får förstås inte bli alltför mycket trafikproblem, men han kan fixa uppgiften. Vi gör inga ändringar.
Global Unlimited (lopp 5) var positiv senast, men det är helt andra förutsättningar den här gången. Jag tycker att formen blir allt bättre, men det är vingelläge och skulle han nypa en plats är jag jättenöjd. Det blir som senast, vanlig vagn och barfota fram.
Global Adventure (lopp 10) har gjort det mesta rätt och senast var ingen undantag. Han är kvick från start, men Erik får bestämma taktiken helt och hållet. Jag har klurat på att köra barfota, men det lutar åt skor. Jag återkommer i ämnet senare i veckan. Jag tycker att han ska räknas. Uppdatering lördag: Han tävlar med skor runt om.
Alien Kronos (lopp 10) gick en rejäl repa senast och visade då att han räcker i de här sällskapen. Nu blir det troligen barfota runt om, däremot fortsätter vi med vanlig vagn. Jag tycker att han är ett platsbud trots motståndet. Uppdatering lördag: Planen är att köra barfota runt om, men om banna blir hård blir det endast barfota fram.
Very Kronos (lopp 11) var vi så nöjda med i senaste starten i Frankrike att vi helt och hållet riktade in oss mot hösten och han har haft en träningsperiod. Han har varit inne på Solvalla och gick 1.17/2.000 meter på bra sätt, men det är inte toppform. Tanken är att han ska få några lopp i Sverige innan han går ned till Frankrike igen. Han tävlade barfota i Frankrike, men jag måste få kolla hovarna och klura vilken nästa start blir innan jag bestämmer mig för balansen på lördag. Jag återkommer i ämnet senare i veckan. Han har förstås kapacitet att räcka långt. Uppdatering lördag: Han tävlar med skor runt om.

Hagmyren 190818

Indra’s Secret (lopp 7) föll ur lite senast och vi ska balansera om lite grann. Det blir fortsatt med skor, men jag hoppas att det ska hjälpa henne. Annars känns det som om vi har hygglig form och hon har fart att räcka en bit i klassen.

Eskilstuna 180819

Max Sjöhammar (lopp 3) har strulat ett par gånger, därför blev det ”safety” senast och han gjorde det vettigt. Vi ska kunna vara lite mer offensiva den här gången, men det är svårt att sätta in honom i loppet.

Solvalla 190820

Global Bootleg (lopp 2) gick en 1.17-tid i debuten på bra sätt. Han borde inte vara sämre den här gången. Han kommer successivt att utvecklas med starterna då han fortfarande känns lite omogen. Eventuellt öppnar vi upp huvudlaget något, det bestäms efter värmning. Grand Princess (lopp 2) skötte sig väldigt bra senast och är en … Läs mer

Bollnäs 190820

Captain My Captain (lopp 4) blev nedtryckt in i första sväng senast och fick sedan inte riktigt chansen till slut. Vet inte exakt var vi hamnar härifrån, han är bara hygglig och vi hoppas först och främst på en finalplats men han har kunnande att vara med där framme. Sicaria (lopp 5) var inte till … Läs mer

Jägersro 190821

Global Welcome (lopp 7) satt fast med krafter kvar senast. Jag har inte bestämt säkert om barfotabalans, jag måste kolla hovarna in på start så att vi har hov kvar vid en eventuell final. Troligtvis blir det vanlig vagn i försöket. Han har så pass stort kunnande att jag hoppas och tror på en finalplats. … Läs mer