Gävle 190616

  • Captain My Captain: (Lopp 1) Är uppfräschad efter senaste starten och känns fin i jobben för dagen. Han har redan visat att han har mycket inombords och den här uppgiften ser intressant ut. Kan vi bara hitta ned i ett vettigt läge då blir jag inte förvånad om han slutar långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Adventure: (Lopp 5) Gör allt rätt för dagen och jag är helnöjd över hur han har inlett säsongen. Formen ska bara bli bättre och bättre och tanken är att den ska vara på topp till en eventuell final. Motståndet här är stentufft men den här gör mig aldrig besviken och visst måste han vara ett tidigt bud. Vi ändrar ingenting, skor runt om.
  • Mellby Hope: (Lopp 6) Fick ett tufft lopp senast och fick då inkassera sin första förlust. Det är inget att säga något om och hon känns fortsatt fin i jobben efteråt. Tyvärr fick vi ett bakspår här vilket gör att hon inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Jag tycker ändå att hon har så mycket inombords att hon ska ses som en outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Bythebook: (Lopp 7) Gjorde ett bra lopp senast men mötte en som helt enkelt var för bra den dagen. Jag var fullt nöjd med insatsen och toppformen ska efter det loppet inte vara långt borta. Motståndet här är tufft men jag tycker ändå att min är en av de som ska räknas. Vi behåller skorna på i försöket men ev kan det bli jänkarvagn, det bestäms efter värmningen.
  • Victory Highness: (Lopp 7) Har gjort allt rätt så här långt och han har verkligen inlett lovande. Nu har inte motståndet varit av den här kalibern och han får lite av sitt elddop här. Han kanske är lite för grön ännu för att vara ett hett vinstbud men jag blir samtidigt inte alltför överraskad om han lyfter sig ytterligare en nivå och utmanar på allvar, en typisk outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Avenue: (Lopp 8) Utvecklas för varje start och jag var fullt nöjd med insatsen senast även om vi fick stryk. Hon rumplade till i början av upploppet och tappade några värdefulla meter där men det är sådant som händer. Här stöter hon på sitt tuffaste motstånd hittills och även om hon inte ska räknas bort så känns det mer som en bra platschans än som en het vinstchans. Det blir barfota bak för första gången, inga andra ändringar.
  • Alien Kronos: (Lopp 9) Hade en hel del krafter sparade när han felade i sista sväng senast. Han var inte helt körbar den dagen och vi fräschade därför upp honom efteråt. I jobben känns han nu precis som jag vill ha honom och formen ska vara riktigt bra. De tuffaste konkurrenterna har fått bättre lägen än oss och jag är därför fullt nöjd om han kan vara bland de tre. Inga ändringar, barfota fram.

Bergsåker 190823

Fauntleroy: (Lopp 1) Har visat fin fart men har samtidigt uppträtt lite omoget och har inte fattat riktigt än vad det här med tävling går ut på. Nu hänger vi på ett stängt huvudlag och utrustar honom med rycktussar vilket förhoppningsvis får honom lite mer fokuserad. Kapacitetsmässigt duger han bra och skulle han löpa upp till … Läs mer

Bergsåker 190824

Arras Cando (lopp 4) håller nog fina formen. Distansen passar bättre nu, men det blev ganska tuffa hästar för de här pengarna. Han är kvick ut och når han ledningen så ökar chanserna. Det blir barfota fram. Esprit Sisu (lopp 7) känns som vi har ordning på grejorna, men läget drar ned väldigt mycket och … Läs mer

Hagmyren 190825

Virunga (Lopp 4) Har bra form för dagen men har inte fått till det på slutet. Det gör att hon får ta ett omtag och börja om i lite enklare sammanhang. Kapacitetsmässigt ska hon räcka långt här och med rätt resa måste hon vara ett tidigt bud. Det blir skor runt om, inga andra ändringar.

Östersund 190826

Pretty Boy Floyd: (Lopp 4) Var ute i ett stentufft lopp senast och fick dessutom gå först utvändigt en bit bakom ledarduon. Det är inte så mycket att säga om att han inte orkade till slut och den här gången är han tillbaka i sin normala klass. Formen ska vara bra och med rätt resa slutar … Läs mer

Färjestad 190826

Anna Mauds Lassie: (Lopp 4) Var jättefin i comebacken och det var starkt av henne att gå ut och vinna direkt efter ett så långt uppehåll. Normalt så ska loppet ha gjort henne gott och jag räknar med att hon är ännu vassare nu. Trots tuffare motstånd så måste min vara ett tidigt bud. Skor runt … Läs mer