Gävle 190616

  • Captain My Captain: (Lopp 1) Är uppfräschad efter senaste starten och känns fin i jobben för dagen. Han har redan visat att han har mycket inombords och den här uppgiften ser intressant ut. Kan vi bara hitta ned i ett vettigt läge då blir jag inte förvånad om han slutar långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Adventure: (Lopp 5) Gör allt rätt för dagen och jag är helnöjd över hur han har inlett säsongen. Formen ska bara bli bättre och bättre och tanken är att den ska vara på topp till en eventuell final. Motståndet här är stentufft men den här gör mig aldrig besviken och visst måste han vara ett tidigt bud. Vi ändrar ingenting, skor runt om.
  • Mellby Hope: (Lopp 6) Fick ett tufft lopp senast och fick då inkassera sin första förlust. Det är inget att säga något om och hon känns fortsatt fin i jobben efteråt. Tyvärr fick vi ett bakspår här vilket gör att hon inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Jag tycker ändå att hon har så mycket inombords att hon ska ses som en outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Bythebook: (Lopp 7) Gjorde ett bra lopp senast men mötte en som helt enkelt var för bra den dagen. Jag var fullt nöjd med insatsen och toppformen ska efter det loppet inte vara långt borta. Motståndet här är tufft men jag tycker ändå att min är en av de som ska räknas. Vi behåller skorna på i försöket men ev kan det bli jänkarvagn, det bestäms efter värmningen.
  • Victory Highness: (Lopp 7) Har gjort allt rätt så här långt och han har verkligen inlett lovande. Nu har inte motståndet varit av den här kalibern och han får lite av sitt elddop här. Han kanske är lite för grön ännu för att vara ett hett vinstbud men jag blir samtidigt inte alltför överraskad om han lyfter sig ytterligare en nivå och utmanar på allvar, en typisk outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Avenue: (Lopp 8) Utvecklas för varje start och jag var fullt nöjd med insatsen senast även om vi fick stryk. Hon rumplade till i början av upploppet och tappade några värdefulla meter där men det är sådant som händer. Här stöter hon på sitt tuffaste motstånd hittills och även om hon inte ska räknas bort så känns det mer som en bra platschans än som en het vinstchans. Det blir barfota bak för första gången, inga andra ändringar.
  • Alien Kronos: (Lopp 9) Hade en hel del krafter sparade när han felade i sista sväng senast. Han var inte helt körbar den dagen och vi fräschade därför upp honom efteråt. I jobben känns han nu precis som jag vill ha honom och formen ska vara riktigt bra. De tuffaste konkurrenterna har fått bättre lägen än oss och jag är därför fullt nöjd om han kan vara bland de tre. Inga ändringar, barfota fram.

Eskilstuna 200525

Mellby Helios: (Lopp 5) Har fått träna på lite extra efter senaste starten och det tror jag har gjort honom gott. Han har mycket inombords och kan han bara hitta formen så kommer han att få ett fint år. Han är knappast på topp redan nu men samtidigt har han så hör kapacitet att han ska … Läs mer