Tio tvååringar gick 1.23

Global Bootleg med Coco Prince utvändigt.

Ytterligare tio tvååringar fick prova på kombinationen Solvalla och sulky under tisdagen.
– Jättenöjd. I princip samtliga gick 1.23/1.600 meter runt 1.20 sista 500, säger Svante Båth.

Gänget som fick luftas hittar ni nedan.
– Jag är mitt inne i att ta beslut om vilka grupper som tvååringarna ska delas in i: tränas för tvååringsstart eller sparkapital. Men det är väldigt många som ligger synnerligen väl framme och visar potential, säger Svante.
Här är gänget som var inne på Solvalla idag:

  • Hapiness Am
  • Beware Kronos
  • Waytocashflow
  • Global Bootleg
  • Amour Hill
  • Halifax Mearas
  • Tinto Three
  • Coco Prince
  • Woogie Broline
  • Naima Sjöhammar
Tinto Tree och Halifax Mearas.

Fightern som försvann

Fighter Mearas har mestadels ställt till det för sig själv, men visat stora resurser för den klass han befinner sig. Idag på Färjestad lyfte Ulf Ohlsson iväg honom från femtespår och parkerade utvändigt ledande favoriten. Redan två varv före mål startades massagen och efter rätt så jämn 1.14-fart i 1.500 meter var favoriten passerad. Fighter … Läs mer

3 i E3-final

E3-kvalen i Gävle gav ett finalfält för grabbarna till en fjärdedel fyllt med Svante Båth-hästar. Global Adventure inledde. Via en habil start kunde ledningen övertas och när Adventure fick varva på 1.18 var förstås segerchanserna goda. Slutvarvet gick i 1.10-fart och Global Adventure höll säkert ifrån sig konkurrenterna på 1.14,2a/2.140 meter för Erik Adielsson. Veckestrands … Läs mer

Närmsta vägen efter lång resa

Pretty Boy Floyd reste norrut under lördagen, till Boden och ett treåringslopp utanför V75-kupongen. Han katapultstartade från spår sju för Erik Adielsson och fick hållas i 1.15-fart första varvet. över upploppet sprintade Pretty Boy Floyd undan till andra raka segern samtidigt som han rekordsänkte till nya banrekordet 1.14,1a/1.640 meter efter ett raskt sista halvvarv. – … Läs mer

Golden Boy i guldsits

Golden Boy Sisu avlade maiden på Hagmyren i livets andra start. Ulf Ohlsson hittade till ledningen direkt och på den kladdiga banan gick varvet inte fortare än 1.21. Sista 500 trampade Golden Boy Sisu iväg betydligt raskare för att vara smått överlägsen på 1.19,0/1.640 meter. Treåringen ägs av Bengt Westerbergs Skrot AB och sköts om … Läs mer

Rapport från Skottorp 13/6

En rapport från Skottorp kommer från Tony Jönsson.”Det mesta har gått bra, men jag tycker väl att årets kull är extremt känsliga i sina munnar. Det är mycket Ready Cash i blodet hos många, vilket faktiskt avspeglar sig under inkörningen. Vi har fått vara extra försiktiga, men nu när vi har börjat köra ”långa slingan” … Läs mer