Tio tvååringar gick 1.23

Global Bootleg med Coco Prince utvändigt.

Ytterligare tio tvååringar fick prova på kombinationen Solvalla och sulky under tisdagen.
– Jättenöjd. I princip samtliga gick 1.23/1.600 meter runt 1.20 sista 500, säger Svante Båth.

Gänget som fick luftas hittar ni nedan.
– Jag är mitt inne i att ta beslut om vilka grupper som tvååringarna ska delas in i: tränas för tvååringsstart eller sparkapital. Men det är väldigt många som ligger synnerligen väl framme och visar potential, säger Svante.
Här är gänget som var inne på Solvalla idag:

  • Hapiness Am
  • Beware Kronos
  • Waytocashflow
  • Global Bootleg
  • Amour Hill
  • Halifax Mearas
  • Tinto Three
  • Coco Prince
  • Woogie Broline
  • Naima Sjöhammar
Tinto Tree och Halifax Mearas.

Tagga med Attraversiamo!

Även i dessa minst sagt annorlunda tider gör vi förstås vårt bästa för att bygga upp Elitloppsstämningen i stallet. Hur gör ni? Om du taggar dina bilder eller inlägg med #teamattraversiamo så ska vi försöka dela dem även i våra kanaler på sociala medier. För visst taggar vi med Attra?!

Pretty Boy levde upp till namnet

Pretty Boy Floyd är en liten ”flygmaskin” som taxade ut på Bergsåker över sprinterdistans. Fyraåringen hade massor med spring i benen och efter 1.11 första 500 blev det 1.13 på varvet. Ändå stack Pretty Boy Floyd bara undan över upploppet för att landa på för klassen fina 1.13,1a/1.640 meter och gav samtidigt körande Kim Moberg … Läs mer

Gorm i norr, fram och baklänges

Kallblodige Gorm fortsätter utvecklas på bästa sätt och fyraåringen ställdes ikväll mot äldre kombattanter utan att ta någon som helst pardon. Ulf Ohlsson slungade iväg honom mot ledningen, men fick ingen paus då utvändigt konkurrent höll farten uppe. Gorm må ha varit yngst i gänget, men ändå ett par klasser större och över upploppet såg … Läs mer

Vanja en vinnare

Vanja har försiktigt tagit små steg på utvecklingskurvan och visade idag såväl styrka som inställning när hon vann på Bergsåker. Kim Moberg placerade Vanja utvändigt om ledaren i 2,5 varv och satte tryck på ledaren under slutrundan. In på upploppet tog Vanja greppet och höll undan säkert på 1.19,1/2.640 meter. Mia Båth sköter om Vanja … Läs mer

Gordon Mearas har gjort flera fina insatser utan att få beträda vinnarcirkeln, men idag var det dags i Rättvik. Fyraåringen öppnade starkt från tillägg och Erik Adielsson kunde forcera till ledningen efter 500 meter trots 20 meters handikapp! Öppningen blev 1.13 första 500, men sedan fick Erik dämpa tempot i tät till 1.15 på varvet. … Läs mer