Tio tvååringar gick 1.23

Global Bootleg med Coco Prince utvändigt.

Ytterligare tio tvååringar fick prova på kombinationen Solvalla och sulky under tisdagen.
– Jättenöjd. I princip samtliga gick 1.23/1.600 meter runt 1.20 sista 500, säger Svante Båth.

Gänget som fick luftas hittar ni nedan.
– Jag är mitt inne i att ta beslut om vilka grupper som tvååringarna ska delas in i: tränas för tvååringsstart eller sparkapital. Men det är väldigt många som ligger synnerligen väl framme och visar potential, säger Svante.
Här är gänget som var inne på Solvalla idag:

  • Hapiness Am
  • Beware Kronos
  • Waytocashflow
  • Global Bootleg
  • Amour Hill
  • Halifax Mearas
  • Tinto Three
  • Coco Prince
  • Woogie Broline
  • Naima Sjöhammar
Tinto Tree och Halifax Mearas.

Gorm till topps igen

Gorm fick prova vingarna i Svenskt Kallblodskriterium och när han var tillbaka i ”ordinarie” klass visade han sig bara bäst i Gävle. Ulf Ohlsson bytte tredje invändigt mot dödens 1.400 meter före mål och skruvade upp farten 700 meter. Gorm tog knappt, men säkert grepp på ledaren och visade såväl fin inställning som utveckling. Segertiden … Läs mer

Janne stod äntligen på benen

Conrads Janne har haft en tendens att hitta orsaker att göra bort sig. Han hade straffat ned sig i P21-loppet och höll äntligen ordning på påkarna i Gävle. Erik Adielsson lyfte iväg honom från start, fick tillbringa mestadels av loppet utvändigt om ledaren, men avgjorde ändå säkert över upploppet. Segertiden blev för klassen strålande 1.12,8a/1.640 … Läs mer

…och fick sällskap av Attraversiamo

Attraversiamo fick traska utvändigt ledaren hela vägen, men fixade även han en finalplats i Svenskt Travderby. Erik Adielsson var inte helt nöjd med hästens prestation. – Alla vet att han är 30 meter bättre än idag när han tävlar på topp, sade Erik. Caracolas AB har i alla fall en Derbyhäst som sköts om av … Läs mer

Welcome till Derbyt!

Global Welcome har fått säsongen lätt sönderhackad, men visade sin klass när han tog 14:e segern i 18:e starten och samtidigt säkrade finalplatsen i Svenskt Travderby. Welcome övertog ledningen efter 400 meter och fick sedan bestämma tempot för Erik Adielsson. Via ett snabbt slutvarv höll Global Welcome säkert undan för sina konkurrenter och klev samtidigt … Läs mer

Zeb var kapten i Bollnäs

Zeb Jonasson fick chansen bakom sin passhäst Captain My Captain i Tillmansduellen i Bollnäs. Zeb lyckades lirka sig ut från innerspår för att hitta andra ytter och satt kallt kvar till upploppet början. Captain fick upp farten sista 100 och tog sig knappt, men säkert förbi till seger. Segertiden för Captain My Captain blev 1.13,8a/1.640 … Läs mer