Rapport från Skottorp 8/5

Tony Jönsson

Nu rullar det verkligen på här nere! Allt är toppen, förutom vädret kanske, men lite väta och kyla stoppar oss förstås inte.
Samtliga, förutom tre, är i vagn och jag hoppas att vi kan vara hundraprocentiga efter morgondagen. Ordningen mellan hästarna när de är redo för att ha vagn bakom sig är förstås helt upp till varje individ.

Några accepterar tömkörning och vagn utan minsta motstånd, andra är mer bestämda och dessa behöver man ha lite tålamod med. Att stressa har aldrig gjort någon bra häst…

I fredag släppte vi dem på ”bete”. Innebärande att de går ute dygnet runt och gräset har vuxit bra trots det lite kallare vädret, så det trivs verkligen med tillvaron. Sedan lägger vi på träningen och är nu uppe och kör dem för vagn tre-fyra gånger i veckan. Efterhand ökar vi längden på passen, men även här måste man förstås vara lyhörd – de måste tycka att det är roligt!

Veckans medarbetare: Drill du Pape (e. Bold Eagle) har verkligen gjort allt rätt så här långt och är en fröjd att handskas med.

Ha en fin helg!

//Tony

Nytt kallblod presenterade sig

Gorm är ett av två kallblod ombord hos Båth och idag fixade han livets första seger. Ulf Ohlsson prickade fint från start i Bollnäs, men fick svar på väg framåt och backade ned i vad som till slut blev andra utvändigt. 550 meter före mål kastade Ohlsson loss och tog sig snabbt fram till ledaren. … Läs mer

…och äventyret fortsätter

Global Adventure studsade tillbaka från galoppen i E3-finalen på bästa sätt. Tionde segern i livets tolfte start kom på Bergsåker i finalen av Norrlands Elitserie. Global Adventure kördes på säkerhet första biten, kontrollerande konkurrenter, och satt i ledningen efter 400 meter. Han fick aldrig hämta andan då Power satte upp farten utvändigt. Varvet nåddes på … Läs mer

Grand Prix-seger för Attraversiamo

Attraversiamo håller som bäst på att prova ut klädseln till fyraåringsbalen på Jägerso första söndagen i september och fick på vägen mot Derbyt testa barfotabalans kombinerat med jänkarvagn i Norrlands Grand Prix på Bergsåker. Det såg ut att fungera ”hyggligt” och Attra flög till ledningen bakom startbilen och hade sedan inga problem att sticka undan … Läs mer

Cash Cowboy drog snabbast

Cash Cowboy drog snabbast var ytterligare en treåring som debuterade på bästa sätt. På Hagmyren öppnade han bra från springspår, men var chanslös på ledningen och Ulf Ohlsson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Tempot var, med blöta förutsättningar, rätt så tufft, men Cash Cowboy borrade ned sig och avgjorde säkert över upploppet … Läs mer

United flög fram till slut

United Broline bjöds en perfekt resa av Ulf Ohlsson i Rättvik och tackade för den passningen genom att flyga fram till seger sista biten. Ohlsson hittade rygg ledaren, fick förvisso backa loss i slutsvängen, och tvingades till en rejäl temposkärpning på upploppet för att hinna fram till ledarhästen. Stall De Soto HB, Rosersberg äger United … Läs mer