Rapport från Skottorp 8/5

Tony Jönsson

Nu rullar det verkligen på här nere! Allt är toppen, förutom vädret kanske, men lite väta och kyla stoppar oss förstås inte.
Samtliga, förutom tre, är i vagn och jag hoppas att vi kan vara hundraprocentiga efter morgondagen. Ordningen mellan hästarna när de är redo för att ha vagn bakom sig är förstås helt upp till varje individ.

Några accepterar tömkörning och vagn utan minsta motstånd, andra är mer bestämda och dessa behöver man ha lite tålamod med. Att stressa har aldrig gjort någon bra häst…

I fredag släppte vi dem på ”bete”. Innebärande att de går ute dygnet runt och gräset har vuxit bra trots det lite kallare vädret, så det trivs verkligen med tillvaron. Sedan lägger vi på träningen och är nu uppe och kör dem för vagn tre-fyra gånger i veckan. Efterhand ökar vi längden på passen, men även här måste man förstås vara lyhörd – de måste tycka att det är roligt!

Veckans medarbetare: Drill du Pape (e. Bold Eagle) har verkligen gjort allt rätt så här långt och är en fröjd att handskas med.

Ha en fin helg!

//Tony

Fjärde raka för Victory Highness

Victory Highness behövde fyra dagar på sig att visa stora delar av sitt register. I torsdags vann han över sprinterdistans på Bergsåker då han travade 1.14,2 bakom bilen. Idag i Karlstad ledde han ett stayerlopp från start till mål och utnyttjade sin startsnabbhet i volten på bästa sätt. Ulf Ohlsson satt i ledningen direkt och … Läs mer

Tre av fyra för Remain

Remain In Light fick ett hack i skivan i sin senaste start då treåringen fick nöja sig med andraplatsen, men han återupptog segerraden på Färjestad ikväll. Ulf Ohlsson fick initialt svar i spetsstriden, men vek snabbt ut och satt i front efter 1.13 första 500 meterna. Remain In Light fick dämpa upp till varvning och … Läs mer

Lekstuga för Poem

Poem In Motion är en skön dam som inte gillar kladdigt underlag. När banan var torr och fin på Färjestad dansade hon i perfekt stil för Ulf Ohlsson. Via en mycket snabb start luggades storfavoriten på ledningen och sedan Ulf Ohlsson fått bestämma farten som han ville spelade det ingen roll att denne fick fritt … Läs mer

Fauntleroy på bästa sätt

Fauntleroy inledde tävlingskarriären på absolut bästa sätt på Mantorp. Han fungerade perfekt bakom startbilen och satt i ledningen per omgående för Erik Adielsson. Väl där fick Fauntleroy bestämma farten som han ville då flera verkade ha stor respekt för att det handlade om 2.640 meter. Fauntleroy hade styrka att pinna undan utan större problem i … Läs mer

Skål från Pretty Boy!

Lördagkvällen i Gävle avslutades på bästa sätt. Treårige Beer Summit-sonen Pretty Boy Floyd tog karriärens första seger, förtjänstfullt understödd av Daniel Wäjersten. Daniel hittade rygg ledaren, smög ut i andraspår i slutsvängen och Pretty Boy Floyd avslutade riktigt vasst till lätt vinst på 1.16,3/2.140 meter för att inkassera 60.000 kronor. Y&B Trading och Inge Carlsson … Läs mer