Rapport från Skottorp 8/5

Tony Jönsson

Nu rullar det verkligen på här nere! Allt är toppen, förutom vädret kanske, men lite väta och kyla stoppar oss förstås inte.
Samtliga, förutom tre, är i vagn och jag hoppas att vi kan vara hundraprocentiga efter morgondagen. Ordningen mellan hästarna när de är redo för att ha vagn bakom sig är förstås helt upp till varje individ.

Några accepterar tömkörning och vagn utan minsta motstånd, andra är mer bestämda och dessa behöver man ha lite tålamod med. Att stressa har aldrig gjort någon bra häst…

I fredag släppte vi dem på ”bete”. Innebärande att de går ute dygnet runt och gräset har vuxit bra trots det lite kallare vädret, så det trivs verkligen med tillvaron. Sedan lägger vi på träningen och är nu uppe och kör dem för vagn tre-fyra gånger i veckan. Efterhand ökar vi längden på passen, men även här måste man förstås vara lyhörd – de måste tycka att det är roligt!

Veckans medarbetare: Drill du Pape (e. Bold Eagle) har verkligen gjort allt rätt så här långt och är en fröjd att handskas med.

Ha en fin helg!

//Tony

Lång resa – perfekt tripp!

Kim Moberg gjorde den långa resan till Åby med Louie Brodde och visade fortsatt full form. Kim Moberg hade is i magen från start och valde invändig resa från bakspår. Fjärde invändigt byttes till tredje invändigt och luckan kom som på beställning in på upploppet. Louie Brodde tog tredje raka vinsten ”åkandes”  på strålande 1.12,2a/2.140 … Läs mer

Gorm i seger-storm

En av stallets kallblodiga stoltheter, Gorm, är inne i ett härligt segerstim. På Solänget fixade han vinsten trots bakspår över sprinterdistans. Ulf Ohlsson placerade Gorm i andra utvändigt, kunde vänta med attacken till halvvarvet före mål och Gorm visade förstklassig inställning när han krigade ned ledaren i snabb avslutning. Segertiden blev 1.27,3/1.640 meter. Countess AB … Läs mer

Rapport från Skottorp

Efter en dryg månad är ”alla” i vagn. Eller alla, vi har haft några eftersläntare som kom in nyligen och de har inte ”släppts loss” ännu. Det har flytit på bra överlag och nästa vecka flyttar vi över på ”långa slingan”. Mycket tid läggs förstås på varje individ och man lär känna dem allt bättre för varje … Läs mer

Välkommen, Nuzzle’Em

Ytterligare en ettåring har anlänt Skottorp efter att ha tillbringat våren på Irland. Det handlar om Nuzzle’Em. Nuzzle’Em Hingst e. Walner – Euro Mearas Euro Mearas var själv ostartad med som Ready Cash-dotter och syster med jättetalangen Fort Knox är förstås hennes förstfödda avkomma högvilt. Mormor Nice Kronos travade 1.11,6 som trea i Fyraåringseliten för … Läs mer

Archipelago Box debutvann

Archipelago Box debuterade på Dannero idag och med Jimmy H Andersson i sulkyn blev det bekväm viktoria för treåringen. Jimmy placerade Archipelago Box i front och fick diktera villkoren. På slutrundan skärptes farten något och över upploppet pinnande Archipelago Box undan till lätt vinst på 1.19,3/2.140 meter. Stall Tombox AB i Nyland äger hästen som … Läs mer