Rapport från Skottorp 8/5

Tony Jönsson

Nu rullar det verkligen på här nere! Allt är toppen, förutom vädret kanske, men lite väta och kyla stoppar oss förstås inte.
Samtliga, förutom tre, är i vagn och jag hoppas att vi kan vara hundraprocentiga efter morgondagen. Ordningen mellan hästarna när de är redo för att ha vagn bakom sig är förstås helt upp till varje individ.

Några accepterar tömkörning och vagn utan minsta motstånd, andra är mer bestämda och dessa behöver man ha lite tålamod med. Att stressa har aldrig gjort någon bra häst…

I fredag släppte vi dem på ”bete”. Innebärande att de går ute dygnet runt och gräset har vuxit bra trots det lite kallare vädret, så det trivs verkligen med tillvaron. Sedan lägger vi på träningen och är nu uppe och kör dem för vagn tre-fyra gånger i veckan. Efterhand ökar vi längden på passen, men även här måste man förstås vara lyhörd – de måste tycka att det är roligt!

Veckans medarbetare: Drill du Pape (e. Bold Eagle) har verkligen gjort allt rätt så här långt och är en fröjd att handskas med.

Ha en fin helg!

//Tony

Hedershäst bäst i spets

Hedershästen Empire Garbo har i de flesta av sina 52 starter fått inleda attacker bakifrån, men i Umeå prickade Ulf Ohlsson fint från springspår och Empire Garbo satt i ledningen efter 200 meter. Väl där fick Empire diktera villkoren efter behag, innebärande 1.17,2 på varvet. Sedan blev det åka av och med ett sista halvvarv … Läs mer

Andra för Babsan – och Emma!

Som lillasyster till Attraversiamo får man finna sig i att ha ögonen på sig. Babsan Kronos har tävlat på fint, men lyfte en nivå när hon idag för första gången fick tävla utan skor på hovarna. Efter en långsam inledning gjorde Ulf Ohlsson slag i saken från tillägg och placerade Babsan utvändigt om ledaren. Väl … Läs mer

Välförtjänt för Valuta

Valuta E.W. har varit ute och provat i årgångssällskap utan att ha rätta turen, men när det var ”vanligt” lopp på Solvalla utföll såväl spårlottning som löpningsförlopp till hennes fördel. Erik Adielsson satt i spets omgående och Valuta såg läckert gåvillig ut i front. Efter 1.12 första 500 blev det 1.13 på varvet innan Erik Adielsson … Läs mer

Anna Maud hela vägen

Anna Mauds Lassie fick dansa utan skor för första gången och gillade det skarpt. Ulf Ohlsson skickade iväg Anna Maud till ledningen och behövde sedan aldrig ha något oroligt i blicken. Sista halvvarvet gick riktigt fort och Anna Mauds Lassie landade på 1.14,5a/2.140 meter. AB Kungsholmen Hästar & A Eriksson äger Anna Mauds Lassie som … Läs mer

Haitkin fin i debuten

Treårige Haitkin Am har behövt lite tid på sig att få ordning på sina långa ben, men var väl förberedd inför debuten idag på Hagmyren. Efter stabil start körde Ulf Ohlsson till ledningen efter drygt 500 meter och höjde sedan farten efterhand. Över upploppet lufsade Haitkin Am undan ohotad på fina debuttiden 1.16,7/2.140 meter. – … Läs mer