Smygtitt – ettåringar del fyra

Nedan presenteras ett nytt gäng ettåringar under inskolning i Skottorp.

Quicksilver Tile
Sto Father Patrick – Riveting Rosie e. Muscle Mass
Riveting Rosie var en makalös tävlinghäst med 1.10-rekord och 7,6 miljoner intjänat. Bland hennes 14 segrar fanns Miss Versatility, Peaceful Way och finaler i Ontario Sire Stakes. Det här är hennes andra avkomma. Ägare är Vestmarka AB, Vinninga.

Merge’Em
Hingst S.J.’s Caviar – Come And See e. Zola Boko
Come And See tjänade 360.000 kronor, travade 1.12,9 full väg och vann Vårfavoriten för ston. Merge’Em är hennes första avkomma. Från samma möderne som Derbystovinnande Patricia du Ling, Stochampionatsvinnaren Ultra Bright och Disco Volante. Hästen ägs av Olof Brodin (Chartering) AB, Sollentuna.

Match’Em
Hingst Southwind Frank – Popover Hanover e. Andover Hall
Southwind Frank var en undantagshäst som vann allt som tvååring, var tvåa i Hambletonian som treåring. Hans första kull är född 2018. Mamma Popover Hanover tjänade en kvarts miljon och vann fyra lopp. Hon har tidigare lämnat 1.11-travaren Hijack’Em och Irene Sund 431.000 kronor. KB Capulus Horses, Kullavik äger.

White Walker
Hingst e. Mister JP – Bite Trot e. Chocolatier
Bittie Trot har här sin första avkomma. Mormors mor Santa Royal vann bland annat Merrie Annabelle och längre tillbaka finns Expression, mamma till Express Pride och skapare av en egen mycket framgångsrik stolinje. Mister JP har sin första kull född 2017. Request Communication AB & Tradecity AB äger hästen.

Global Certificate
Sto S.J.’s Caviar – Viola e. Conway Hall
Viola travade 1.13,5, tog fyra segrar och tjänade 320.000 kronor. Viola är syster med 1.11-travaren Leif som tog elva triumfer. Det här är hennes första avkomma. Mödernet går tillbaka på Lady Ann Reed. Ägare är Rautio & Pääjärvi Fastighetsförvaltn AB

Punchboard
Hingst Readly Express – Nice Face e. Going Kronos
Nice Face har sin äldsta avkomma ombord hos Båth, treårige Snask. Själv har Nice Face franskt möderne. Hon är själv syster med miljonärskan Quadix. Norses Travteam AB, Tormestorp äger och har fött upp.

Mellby Jewita
Sto Bold Eagle – Please Be Patient e. Yankee Glide
Please Be Patient tjänade 375.000 kronor och travade 1.13,2 samt tog sex segrar. I aveln har hon inlett med Mellby Goofy som travat 1.12,9am som treåring. Mödernet går tillbaka på Pompanette. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Mellby Jingle
Sto Ready Cash – Merger Blue Chip e. Cantab Hall
Merger Blue Chip tjänade 2,7 miljoner och travade 1.10,9. Bland annat tog hon hem Stoeliten, men hon vann även Pennsylvania Sire Stakes och var femma i Breeders Crown i USA. Första avkomman är Mellby Fire som tjänat över 600.000 kronor. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Dik Dik
sto e. Muscle Hill – Pantholops e. Andover Hall
Pantholops var själv en toppmärr på tävlingsbanan med 1.10,2-rekord och 2,3 miljoner intjänat. Mormor Klipspringer sprang 1.11 och tjänade 1,1 miljoner. Ägare och uppfödare är Menhammar Stuteri AB.

Dandelion
sto e. Maharajah – Uniflorus e. Andover Hall
Uniflorus var ostartad, men är själv syster med nu fyraåriga kulltoppen Aleppo Pine, 890.000 kronor. Mormor är dessutom syster med superstjärnan Cedar Dove som vann 14 lopp och tjänade 1,1 miljoner dollar. Ägs Skatte och Ekonomiföretagen KB.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer