Solvalla 190315

  • Palma Pellini: (Lopp 2) Har fått rejält med träning i vinter och allt ser bra ut för dagen. Hon är inte speciellt vässad inför årsdebuten och kommer förmodligen att behöva loppet. Jag tycker ändå att hon har så mycket inombords att hon inte kan räknas bort och sköter hon sig då blir jag inte förvånad om hon slutar långt framme. Skor runt om.
  • Mellby Caddy: (Lopp 5) Har fin form för dagen och han gör bra lopp både framför vagn och under sadel. Här stöter vi på ett par som är riktigt vassa och jag tycker det känns mer som en bra platschans än som en het vinstchans. Det blir barfota fram, inga andra ändringar.
  • Poem In Motion: (Lopp 6) Har haft ett långt tävlingsuppehåll i vinter men har tränat på ordentligt under tiden. Hon känns pigg och glad i jobben men är inte toppad på något sätt. Formen är knappast på topp och det blir därför ett snällt upplägg här. Jag är fullt nöjd bara hon gör ett bra lopp och med rätt resa kan hon i så fall vara bland de tre. Skor runt om.
  • Djorkaeff Sisu: (Lopp 6) Var inte som bäst senast och är åtgärdad efter den starten. Nu känns han ok i jobben igen och jag tror inte att han ska ha tappat något under det korta uppehållet. Formen är i så fall klart bättre än raden och skulle man köra på där framme då är han inte borta. Streckar man på då tycker jag att han ska med. Inga ändringar, skor runt om.

Rättvik 190521

Winnertakesitall: (Lopp 2) Var fin vid segern senast och han visade då att han har bra fart för klassen. Han är lite ojämn i prestationerna men de dagar det stämmer för honom då duger han bra. Från det här läget är vi lite beroende av vad de andra hittar på men skulle vi få lite hjälp … Läs mer

Örebro 190522

Global Avenue: (Lopp 2) Har gjort det bra så här långt även om hon kan vara lite väl ivrig ibland. Jag kommer att plocka av det helstängda huvudlaget till den här starten och jag hoppas att hon håller sig lugnare då. Fartmässigt ska hon duga bra här och även om motstånden blir allt tuffare så måste … Läs mer

Bergsåker 190523

Global Adventure: (Lopp 3) Gör allt rätt för dagen och formen ska bara bli bättre och bättre. Jag ser inga moln på himlen inför den här starten och uppgiften ser lämplig ut. Motstånd finns men jag måste ändå tro att min har en bra segerchans. Inga ändringar, skor runt om.

Solvalla 190524

Bythebook: (Lopp 2) Är jag helnöjd med för dagen och årets bägge insatser har varit riktigt bra. Jag räknar med en ny fin insats här och uppgiften ser tilltalande ut. Han är hygglig från start och förhoppningsvis sitter vi bra till direkt, jag tycker att det ser ut som en vettig segerchans. Det blir skor runt … Läs mer

Hagmyren 190524

Mellby Highball: (Lopp 2) Har varit borta länge och det har tagit tid att få honom startklar igen. Är inte vässad för några stordåd direkt men han har i alla fall gått ett 17-jobb inför den här starten. Jag begär inte att han ska segerstrida men samtidigt så har han så hög grundkapacitet att jag inte … Läs mer

Solvalla 190525

Deep Pockets: (Lopp 4) Gjorde ett bra lopp senast och visade att den fina formen håller i sig. Vi har siktat mot den här helgen en tid men tyvärr kom vi inte med i finalen och får därför gå ut här i stället. Vi rycker ändå alla skor och plockar fram jänkarvagnen som vi planerat och … Läs mer