Fighter Mearas i splendid isolation

Fighter Mearas har det småstrulat för, men hästen har hela tiden visat kapacitet utöver det vanliga. I debuten brottades han med ett femtespår, men fixade det utan problem. Han kom till spets efter 300 meter och blev något ambitiös. Tillsammans med Erik Adielsson lämnade han övriga med 40-talet meter och de kom inte närmare den här fyraåringen. Segertiden på en allt annat än snabb bana var 1.17,6/2.140 meter.
Stall Dinner Rush äger Fighter Mearas som sköts om av Ruben Hoguin i Knivsta.

Valuta för E.W. i Gävle

Valuta E.W. har försiktigt flyttat fram sina positioner och var på nytt segermogen i Gävle ikväll. Kaj Widell hade sega ryggar från start och fick kicka igång attacken från femte utvändigt 700 meter före mål. Draghjälpen varade bara en kort bit och i mitten av sista sväng fick Widell ut i femtespår! Trots det avgjorde … Läs mer

Andra raka för Zorro

Zorro Kronos hade ett knaggligt spår på tillägg och det såg risigt ut efter 150 meter körda då hästen hängde i tredjespår. Per Lennartsson tog ett snabbt beslut, trampade lätt på gasen och via tredjespår första 700 satt Zorro Kronos i spets. Varvet nåddes på för klassen snabba 1.15, men Zorro behöll spänst och utstrålning … Läs mer

Boken till Kriteriet!

Bythebook infriade förväntningarna i Kriterieuttagningarna och ledde från start till mål i sitt försök. Erik Adielsson fick en småpigg häst som höll relativt jämn 1.14-fart hela vägen. Bythebook klev undan med propparna kvar i öronen på 1.14,2a/2.640 meter. Tommy Evefjord, Thomas Johansson, Gösta Samuelsson, Svante Båth och Ola Lernå äger Bythebook som sköts om av … Läs mer

Wizard värmde upp inför kvällen

Veckestrands El AB värmde upp inför kvällens Kriteriekval på Solvalla med lunchtävlingar på Hagmyren och deras starthäst Global Wizard. Ulf Ohlsson höll ledningen från innerspår utan större problem och efter 1.13,2 första 500 blev det 1.14,9 på varvet. Ohlsson såg synnerligen trygg ut bakom Wizard genom slutsvängen, men utmanades rejält sista biten av utvändig häst. … Läs mer

Ettåringarna på Stora Alby

Ett helt gäng ettåringar har flyttats uppåt i landet till Knivsta och Stora Alby och vi hämtar morgonens bilder från gården i Upplands Väsby. Först ut är Dik Dik (e. Muscle Hill – Pantholops) som snabbt acklimatiserat sig. Stall Segerhuva äger. Porto (e. Django Riff) närmast kameran och San Sebastian (e. Ready Cash) känner på … Läs mer