Färjestad 190318

  • Atlas Kronos: (Lopp 1) Felade direkt från start senast men kändes därefter helt ok. Han utvecklas stadigt och jag räknar med en fin insats här. Det är alltid svårt att bedöma motstånden i de här loppen men jag är i alla fall nöjd med min och sköter han sig då slutar han säkert långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Lovely Flicka: (Lopp 3) Var riktigt vass före loppet senast och jag tror att hon helt enkelt kvävde sig då. Allt känns i alla fall som vanligt efter loppet och jag hoppas att hon håller sig lugnare nu. Gör hon det då har hon kapacitet som räcker en bit och helt borta ska hon inte vara. Barfota fram, inga andra ändringar.
  • Beam Me Up Scotty: (Lopp 5) Har fungerat klart förbättrat i de senaste starterna och förhoppningsvis så har hon hittat sig själv. Nu har väl inte motståndet varit det tuffaste men hon har gjort allt rätt och vunnit med sparade krafter. Sköter hon sig lika bra nu då är hon inte borta trots tuffare motstånd och streckar man på då ska hon med på bongen. Tillåter banan blir det barfota fram, inga andra ändringar.
  • Christer: (Lopp 6) Var inte som bäst senast men jag tror helt enkelt att det var banan som ställde till det för honom då. Vi har i alla fall inte hittat något fel och i jobben känns han som vanligt. Kapacitetsmässigt duger han bra i klassen och skulle det stämma på vägen då dslutar han långt framme. Tillåter banan då blir det barfota runt om, inga andra ändringar.
  • Global Wild Card: (Lopp 7) Var inte som bäst senast och vi har därför tränat på ordentligt efteråt. Formen är lite svårbedömd men hon känns i alla fall uppåt i jobben. Läget här blev inte vad jag hade hoppats på men skulle vi få lite hjälp på vägen då slår hon många till slut. Helt borta ska hon inte vara och garderar man loppet då tycker jag att hon ska streckas.
  • Winnertakesitall: (Lopp 9) Är lite ojämn i prestationerna men insatsen senast var riktigt bra. Det verkar som att han trivs bäst när det körs på i jämnt tempo hela vägen och förutsättningarna här passar därför fint. Han är kvick ut och har han en bra dag då måste han vara ett tidigt bud. Det blir barfota fram, inga andra ändringar.
  • Optimum Terminator: (Lopp 10) Är väl förberedd inför sin debut och det ska bli intressant att se vad han kan göra när det nu blir allvar. Jag har lite svårt att bedöma chanserna här då tilläggshästarna ser ut att stå bra till. Jag begär inte att han ska gå ut och vinna direkt men jag blir samtidigt inte förvånad om han gör det. Skor runt om.

Rättvik 190521

Winnertakesitall: (Lopp 2) Var fin vid segern senast och han visade då att han har bra fart för klassen. Han är lite ojämn i prestationerna men de dagar det stämmer för honom då duger han bra. Från det här läget är vi lite beroende av vad de andra hittar på men skulle vi få lite hjälp … Läs mer

Örebro 190522

Global Avenue: (Lopp 2) Har gjort det bra så här långt även om hon kan vara lite väl ivrig ibland. Jag kommer att plocka av det helstängda huvudlaget till den här starten och jag hoppas att hon håller sig lugnare då. Fartmässigt ska hon duga bra här och även om motstånden blir allt tuffare så måste … Läs mer

Bergsåker 190523

Global Adventure: (Lopp 3) Gör allt rätt för dagen och formen ska bara bli bättre och bättre. Jag ser inga moln på himlen inför den här starten och uppgiften ser lämplig ut. Motstånd finns men jag måste ändå tro att min har en bra segerchans. Inga ändringar, skor runt om.

Solvalla 190524

Bythebook: (Lopp 2) Är jag helnöjd med för dagen och årets bägge insatser har varit riktigt bra. Jag räknar med en ny fin insats här och uppgiften ser tilltalande ut. Han är hygglig från start och förhoppningsvis sitter vi bra till direkt, jag tycker att det ser ut som en vettig segerchans. Det blir skor runt … Läs mer

Hagmyren 190524

Mellby Highball: (Lopp 2) Har varit borta länge och det har tagit tid att få honom startklar igen. Är inte vässad för några stordåd direkt men han har i alla fall gått ett 17-jobb inför den här starten. Jag begär inte att han ska segerstrida men samtidigt så har han så hög grundkapacitet att jag inte … Läs mer

Solvalla 190525

Deep Pockets: (Lopp 4) Gjorde ett bra lopp senast och visade att den fina formen håller i sig. Vi har siktat mot den här helgen en tid men tyvärr kom vi inte med i finalen och får därför gå ut här i stället. Vi rycker ändå alla skor och plockar fram jänkarvagnen som vi planerat och … Läs mer