Färjestad 190318

  • Atlas Kronos: (Lopp 1) Felade direkt från start senast men kändes därefter helt ok. Han utvecklas stadigt och jag räknar med en fin insats här. Det är alltid svårt att bedöma motstånden i de här loppen men jag är i alla fall nöjd med min och sköter han sig då slutar han säkert långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Lovely Flicka: (Lopp 3) Var riktigt vass före loppet senast och jag tror att hon helt enkelt kvävde sig då. Allt känns i alla fall som vanligt efter loppet och jag hoppas att hon håller sig lugnare nu. Gör hon det då har hon kapacitet som räcker en bit och helt borta ska hon inte vara. Barfota fram, inga andra ändringar.
  • Beam Me Up Scotty: (Lopp 5) Har fungerat klart förbättrat i de senaste starterna och förhoppningsvis så har hon hittat sig själv. Nu har väl inte motståndet varit det tuffaste men hon har gjort allt rätt och vunnit med sparade krafter. Sköter hon sig lika bra nu då är hon inte borta trots tuffare motstånd och streckar man på då ska hon med på bongen. Tillåter banan blir det barfota fram, inga andra ändringar.
  • Christer: (Lopp 6) Var inte som bäst senast men jag tror helt enkelt att det var banan som ställde till det för honom då. Vi har i alla fall inte hittat något fel och i jobben känns han som vanligt. Kapacitetsmässigt duger han bra i klassen och skulle det stämma på vägen då dslutar han långt framme. Tillåter banan då blir det barfota runt om, inga andra ändringar.
  • Global Wild Card: (Lopp 7) Var inte som bäst senast och vi har därför tränat på ordentligt efteråt. Formen är lite svårbedömd men hon känns i alla fall uppåt i jobben. Läget här blev inte vad jag hade hoppats på men skulle vi få lite hjälp på vägen då slår hon många till slut. Helt borta ska hon inte vara och garderar man loppet då tycker jag att hon ska streckas.
  • Winnertakesitall: (Lopp 9) Är lite ojämn i prestationerna men insatsen senast var riktigt bra. Det verkar som att han trivs bäst när det körs på i jämnt tempo hela vägen och förutsättningarna här passar därför fint. Han är kvick ut och har han en bra dag då måste han vara ett tidigt bud. Det blir barfota fram, inga andra ändringar.
  • Optimum Terminator: (Lopp 10) Är väl förberedd inför sin debut och det ska bli intressant att se vad han kan göra när det nu blir allvar. Jag har lite svårt att bedöma chanserna här då tilläggshästarna ser ut att stå bra till. Jag begär inte att han ska gå ut och vinna direkt men jag blir samtidigt inte förvånad om han gör det. Skor runt om.

Eskilstuna 190322

Palma Pellini: (Lopp 9) Felade kort efter start senast när Uffe skulle flytta ned henne i banan. Hon kändes annars fin för dagen och vi får ta nya tag här i stället. Fartmässigt duger hon bra i klassen men innan hon visat stabilare takter så ska hon bara ses som en outsider. Inga ändringar, skor runt … Läs mer