Acorn har hittat stilen

Acorn Shell är inne i en fin utvecklingsperiod och kliver ett pinnhål uppåt för varje start.
På Solvalla fick han offra en rejäl speed från start för att försvara ledningen och fick sedan inte riktigt pausa från uppvaktning.
Ändå gled Acorn Shell undan problemfritt över upploppet och såg dessutom inte helt tom ut vid målgång.
– Han springer mer själv och man slipper sitta och jaga på honom under inledningsvarvet, sade Ulf Ohlsson efter triumfen på 1.17,5/2.140 meter.
Stall Dinner Rush äger Acorn Shell som sköts om av Viktor Svanstedt i Kinvsta.

Christer avslutade i Örebro

Christer är inte alltid den enklaste hästen att ha och göra med – åtminstone i tävlingssammanhang. I Örebro skötte han sig hela vägen och skaffade sig nyttig rutin och startpoäng med Ulf Ohlsson i sulkyn och fixade samtidigt en dubbelseger till stallet. Det blev tredjespår genom första sväng innan Christer kunde överta ledningen. Väl där … Läs mer

Hoppfull Mellby-debut

Mellby Hope fick en lämplig debut i Örebro. Det såg ut som en friidrottslopp innehållande en hare när en häst drog undan i front och Mellby Hope kunde tassa med i rygg. 600 kvar tog ”haren” till galopp och i samma skede tog Mellby Hope över och försvann till överlägsen triumf på 1.19,5/2.140 meter. En … Läs mer

Kassaskåpssäkert på Valla

Fort Knox har skött sina träningsrundor på fint vis och lämnade inget övrigt att önska när debuten skedde på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter från bakspår och kunde vänta med attacken till slutsvängen. Fort Knox var ensam på målfotot och gjorde jobbet på lätta ben. Segertiden efter 1.16,6 landade Fort Knox på 1.18,5/2.140 meter. … Läs mer

Garbo studsade upp

Empire Garbo comebackade på Bergsåker och skötte sig helt utan anmärkning. Ulf Ohlsson hittade först tredje utvändigt, vilket blev andra utvändigt 1.300 meter före mål. Där kunde han spara på krutet till slutsvängen och via en snabb avslutning avgjorde Empire Garbo på 1.16,1/2.160 meter. Därmed blev starten en snabb studs upp från P21-loppen. Stall Garbo … Läs mer

Valle fixade Vallatriumf

Valle E.W. har försiktigt vuxit till sig som tävlingshäst och på Solvalla idag skötte han sig prickfritt. Ulf Ohlsson hoppade in för en sjuk Erik Adielsson och körde till ledningen efter 700 meter. Väl där höjde han tempot efterhand och Valle trampade undan problemfritt över upploppet. Eva Wahl har såväl fött upp som äger Valle … Läs mer