Hästarna och människorna bakom siffrorna

Erik Adielsson vann 67 lopp med Svante Båth-tränade hästar under 2018. Very Kronos tog hem sju av dem. Foto MIA TÖRNBERG/SULKYSPORT

Att koka ihop ett års tävlande på några få meningar går endast att göra med statistik.
Supernördigt, lite skrämmande och ganska spännande.

Stall Båth vann 172 lopp under 2018 och det är vad vi har koncentrerat oss på. Vilka kuskar vann loppen?
Erik Adielsson 67
Ulf Ohlsson 56
Kim Moberg 15

Örjan Kihlström 7
Per Linderoth 7
Jimmy H Andersson 6

Niclas Hammarström 3
Kim Möller Nielsen 3
Kenneth Haugstad 2

Stefan Söderkvist 2
Daniel Wäjersten 1
Ulf Eriksson 1

Emilia Leo 1
Magnus Jakobsson 1

***

Vad tjänade vilken kull?
2-åringar: 2.946.800 kronor
3-åringar: 11.951.650 kronor
4-åringar: 4.472.400 kronor
Äldre: 2.344.358 kronor
Totalt: 21.715.208 kronor

***

Fem segrar togs i de större unghästloppen, två av dem med över en miljon i förstapris; Breeders Crown (Global Welcome) och Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook).
Förutom miljonloppen kunde vi räkna in Svampen (Global Adventure), E3 (Attraversiamo, No Matter), vilket innebar att Stall Båth tog en fjärdedel av de totalt 20 klassiska insatslopp som körs under året!

***

43 segrar togs i lopp med över 100.000 kronor i förstapris. Här är de som vann flest med över hundringen i förstapris: Global Withdrawl 9, Global Welcome 7, Attraversiamo 4, Very Kronos 4, Fortune Mearas 3, Global Adventure, Esprit Sisu, Bythebook och Alien Kronos två vardera.

***

Global Withdrawl var inte enbart segerrikast i stallet, utan i hela Sverige bland varmbloden! Tio segrar tog treåringen under året, nio av dem med mer än 100.000 kronor i förstapris. Foto Adam Ström

Global Withdrawl blev hela landets segerrikaste varmblod med tio segrar.

***

17 Rikstotovinnare; Bäst i stallet var Esprit Sisu med tre vinster, Global Welcome fixade två, precis som Global Withdrawl.

Och snart drar vi igång 2019 på allvar!

Seger i årspremiären!

Sedvanligt har säsongsinledningen för Stall Båth varit lugn, men ikväll var det dags för årsdebut då Mellby Caddy åkt till Eskilstuna för ett nytt montélopp. Emilia Leo tog det vackert från början och var faktiskt sist efter 500 meter då hon startade ett försiktigt avancemang. Varvet passerades på 1.14 och då var Mellby Caddy framme … Läs mer

Välkommen, Victor!

Victor A.U. (e. Quite Easy) är ny ombord Stall Båth. Den åttaårige hingsten kommer närmast från Torbjörn Jansson där han tävlat förtjänstfullt med elva segrar på 67 starter och 1,4 miljoner intjänat. I senaste starten strax före nyår var Victor A.U. fyra på rikstoton på Romme. Storebror Linslusen A.U. har tidigare varit i träning hos … Läs mer

Gott Nytt – och vilka vinner nästa – År?

Gott Nytt År! Ja, då var året till ända och det ska slutsummeras. Som travtränare är man aldrig nöjd utan finns alltid saker, framför allt hästar/lopp som man skulle vilja få bättre utdelning på. Men i det stora hela måste jag vara nöjd med året, med segrar i bland annat E3 (2 st), Breeders Crown, … Läs mer

Hattrick på V86

Global Unlimited fixade ett hattrick på V86 när han rundade till vinst i ett trevarvslopp på Bergsåker. Erik Adielsson inledde i fjärde utvändigt, men då det blev strul framför dryga varvet före mål ledsnade Erik Adielsson och gav sig iväg. Global Unlimited nådde fram utvändigt ledaren 500 kvar och tog litet grepp om händelserna med … Läs mer

Wizard följde upp

Global Wizard och Örjan Kihlström fixade favoritskapet på Solvalla. Det var inga problem att förvandla innerspåret till spets och väl där fick Global Wizard bestämma farten. Det såg lite småsegt ut 500 kvar, men Global Wizard tände om, väl understödd av Örjan Kihlström. Till slut blev det knapp, men säker seger på 1.16,0a/2.140 meter. Veckestrands … Läs mer