Hästarna och människorna bakom siffrorna

Erik Adielsson vann 67 lopp med Svante Båth-tränade hästar under 2018. Very Kronos tog hem sju av dem. Foto MIA TÖRNBERG/SULKYSPORT

Att koka ihop ett års tävlande på några få meningar går endast att göra med statistik.
Supernördigt, lite skrämmande och ganska spännande.

Stall Båth vann 172 lopp under 2018 och det är vad vi har koncentrerat oss på. Vilka kuskar vann loppen?
Erik Adielsson 67
Ulf Ohlsson 56
Kim Moberg 15

Örjan Kihlström 7
Per Linderoth 7
Jimmy H Andersson 6

Niclas Hammarström 3
Kim Möller Nielsen 3
Kenneth Haugstad 2

Stefan Söderkvist 2
Daniel Wäjersten 1
Ulf Eriksson 1

Emilia Leo 1
Magnus Jakobsson 1

***

Vad tjänade vilken kull?
2-åringar: 2.946.800 kronor
3-åringar: 11.951.650 kronor
4-åringar: 4.472.400 kronor
Äldre: 2.344.358 kronor
Totalt: 21.715.208 kronor

***

Fem segrar togs i de större unghästloppen, två av dem med över en miljon i förstapris; Breeders Crown (Global Welcome) och Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook).
Förutom miljonloppen kunde vi räkna in Svampen (Global Adventure), E3 (Attraversiamo, No Matter), vilket innebar att Stall Båth tog en fjärdedel av de totalt 20 klassiska insatslopp som körs under året!

***

43 segrar togs i lopp med över 100.000 kronor i förstapris. Här är de som vann flest med över hundringen i förstapris: Global Withdrawl 9, Global Welcome 7, Attraversiamo 4, Very Kronos 4, Fortune Mearas 3, Global Adventure, Esprit Sisu, Bythebook och Alien Kronos två vardera.

***

Global Withdrawl var inte enbart segerrikast i stallet, utan i hela Sverige bland varmbloden! Tio segrar tog treåringen under året, nio av dem med mer än 100.000 kronor i förstapris. Foto Adam Ström

Global Withdrawl blev hela landets segerrikaste varmblod med tio segrar.

***

17 Rikstotovinnare; Bäst i stallet var Esprit Sisu med tre vinster, Global Welcome fixade två, precis som Global Withdrawl.

Och snart drar vi igång 2019 på allvar!

Gordons lillasyster till salu!

Treårige Gordon Mearas tog andra raka segern från debuten igår på Solvalla, mestadels från utvändigt ledaren på 1.15,8a/2.140 meter. Två starter har inbringat 140.000 kronor! Nu erbjuder vi lillasyster Inca Mearas (e. Uncle Lasse u Trinity Starlight e S.J.´s Photo) med samtliga omkostnader betalda under de första fyra månaderna! Det här är enda chansen till … Läs mer

Attra toppfin i årsdebut

Attraversiamo gjorde årsdebut och fyraåringen fick en skön resa till Bergsåkers vinnarcirkel. Erik Adielsson kunde köra till ledningen och fick bestämma farten precis som han ville. Attraversiamo sprang i avslappnad stil och och lekte till vinst på 1.14,5a/2.140 meter. E3-vinnaren Attraversiamo har Kungapokalen som första stora mål för säsongen. Caracolas AB äger Attraversiamo som sköts … Läs mer

Gordon starkast igen

Gordon Mearas har lite säregen stil, men fin kapacitet och härlig inställning. På Solvalla kom andra segern i andra starten. Per Lennartsson fick visa sina körhänder och bytte andra ytter mot dödens varvet före mål. Väl där skruvade han upp farten successivt och kort före mål kopplades knappt, men säkert segergrepp 1.15,8a/2.140 meter. Stall Gordons … Läs mer

Första för Atlas – och Emma!

Atlas Kronos har inlett karriären med två fina insatser utan att få vinna, men ikväll i Karlstad var det dags. Ulf Ohlsson kom iväg bra från springspår, men det dröjde ett halvvarv innan han släpptes till spets. Atlas Kronos uppträdde ”mysigt” flegmatiskt i tätposition, men piggnade till när han fick sällskap utvändigt i slutsvängen. Över … Läs mer

Hattrick för Fort Knox

Treårige Fort Knox har lätt för sig och ackompanjeras av en utstrålning som är omöjlig att inte gilla. På Mantorp var det mycket nytt: såväl resa som startbil, men inget bekymrade Fort Knox. Erik Adielsson kunde behändigt glida till ledningen och fick bestämma farten som han ville. Under slutrundan skärptes farten efterhand och Fort Knox … Läs mer