Seger i årspremiären!

Sedvanligt har säsongsinledningen för Stall Båth varit lugn, men ikväll var det dags för årsdebut då Mellby Caddy åkt till Eskilstuna för ett nytt montélopp.
Emilia Leo tog det vackert från början och var faktiskt sist efter 500 meter då hon startade ett försiktigt avancemang. Varvet passerades på 1.14 och då var Mellby Caddy framme som fjärdehäst. I slutsvängen tog han sig till positionen utvändigt om ledaren för att sedan avgöra säkert sista biten.
Kim Moberg sköter om och äger Mellby Caddy tillsammans med Svante Båth, men denna kväll var det Elin Nordqvist som sadlade Caddy.
– Han verkar gilla det här och idag kändes han ännu bättre än senast, sade Emilia Leo efter triumfen på 1.15,0a/2.140 meter.

Nöjda ägare firade på Gran Canaria!

Hästarna och människorna bakom siffrorna

Att koka ihop ett års tävlande på några få meningar går endast att göra med statistik. Supernördigt, lite skrämmande och ganska spännande. Stall Båth vann 172 lopp under 2018 och det är vad vi har koncentrerat oss på. Vilka kuskar vann loppen? Erik Adielsson 67 Ulf Ohlsson 56 Kim Moberg 15 Örjan Kihlström 7 Per … Läs mer

Välkommen, Victor!

Victor A.U. (e. Quite Easy) är ny ombord Stall Båth. Den åttaårige hingsten kommer närmast från Torbjörn Jansson där han tävlat förtjänstfullt med elva segrar på 67 starter och 1,4 miljoner intjänat. I senaste starten strax före nyår var Victor A.U. fyra på rikstoton på Romme. Storebror Linslusen A.U. har tidigare varit i träning hos … Läs mer

Gott Nytt – och vilka vinner nästa – År?

Gott Nytt År! Ja, då var året till ända och det ska slutsummeras. Som travtränare är man aldrig nöjd utan finns alltid saker, framför allt hästar/lopp som man skulle vilja få bättre utdelning på. Men i det stora hela måste jag vara nöjd med året, med segrar i bland annat E3 (2 st), Breeders Crown, … Läs mer

Hattrick på V86

Global Unlimited fixade ett hattrick på V86 när han rundade till vinst i ett trevarvslopp på Bergsåker. Erik Adielsson inledde i fjärde utvändigt, men då det blev strul framför dryga varvet före mål ledsnade Erik Adielsson och gav sig iväg. Global Unlimited nådde fram utvändigt ledaren 500 kvar och tog litet grepp om händelserna med … Läs mer

Wizard följde upp

Global Wizard och Örjan Kihlström fixade favoritskapet på Solvalla. Det var inga problem att förvandla innerspåret till spets och väl där fick Global Wizard bestämma farten. Det såg lite småsegt ut 500 kvar, men Global Wizard tände om, väl understödd av Örjan Kihlström. Till slut blev det knapp, men säker seger på 1.16,0a/2.140 meter. Veckestrands … Läs mer