Gott Nytt – och vilka vinner nästa – År?

Gott Nytt År!
Ja, då var året till ända och det ska slutsummeras.
Som travtränare är man aldrig nöjd utan finns alltid saker, framför allt hästar/lopp som man skulle vilja få bättre utdelning på.
Men i det stora hela måste jag vara nöjd med året, med segrar i bland annat E3 (2 st), Breeders Crown, Uppfödningsloppet och Svampen.

Det har varit ett turbulent år även för mig på det privata planet då jag nu flyttat och bor på Stora Alby. Ett stort steg men väldigt skönt.
Ska vi blicka i spåkulan vilka som vinner nästa år? Nä den ”vyn” behåller jag för mig själv  ett tag till.😎
Nu njuter vi av ett trevligt slut sen är det bara att ”spotta i nävarna” och lägga grund för framtida segrar.

– Svante

Mellby Jinx behövde ingen tur

Mellby Jinx har tyvärr levt upp till sitt namn initialt i karriären, men när det var dags för final i Breeders Course lossnade det rejält för tvååringen. Erik Adielsson fick tredjespår genom första sväng innan han landade utvändigt om ledaren. Adielsson såg trots det nöjd ut och blicken bakåt 150 meter före mål var betryggande. … Läs mer

Bootleg tog consolation

Global Bootleg är intressant stammad med superpassgångarhingsten Somebeachsomewhere som morfar. Han höll sig i trav hela vägen i Kriterieconsolation väl understödd av Daniel Wäjersten. Från rygg ledaren hittade Wäjersten loss vid upploppets början och Bootleg växlade tempot snyggt. Segertiden blev 1.14,8a/2.640 meter. Kovik Fastighetsekonomi AB med flera äger Global Bootleg som sköts om av Ronja … Läs mer

Babsan – tuff brud i lyxförpackning

Babsan Kronos var inte långt ifrån en plats i Svenskt Travoaks och har visat fin form på sistone. Utdelningen kom i ett stolopp på Solvalla där Babsan var tuffast trots större delen av loppet utvändigt ledaren. Ulf Ohlsson var inte nöjd med andra ytter, utan klev fram utvändigt ledaren 1.400 meter före mål. Babsan Kronos … Läs mer

Tredje Solvalla-segern för kvällen!

Gazoline Mearas har varit ute i tuffa sällskap och stod på tur för seger. Ulf Ohlsson tog inga fångar från start och körde rejält för ledningen. Det kostade 1.10 första 500 och 1.14 på varvet. Gazoline Mearas stack undan in på upploppet och skaffade sig ointagligt försprång och höll undan på 1.13,5a/2.140 meter. Stall Countess … Läs mer

Manual Flight in på radarn

ASVT:s Auktionslopp var en av årets huvuduppgifter för tvåårige Manual Flight. Och det gick vägen utan några som helst problem. Manual Flight öppnade fint bakom bilen och satt i ledningen per omgående. Efter 1.15 första 500 dämpades tempot efter Erik Adielssons önskemål. Manual Flight klev sedan ifrån lätt i sin småmysigt flegmatiska stil på 1.16,7a/2.140 … Läs mer