Solvalla 180925

  • Bythebook: (Lopp 1) Var riktigt bra senast men fick helt enkelt stryk av två som var snäppet bättre. Det känns som att han har tagit loppen på rätt sätt och han ska bli bättre för varje start. Här har vi en intressant uppgift och sköter han sig lika bra den här gången då slutar han säkert långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Mister Selfie: (Lopp 2) Har varit borta från tävlingsbanan ett par månader men tränar nu ok igen. Det är en lite trög sort som förmodligen behöver något lopp i kroppen innan han hittar formen igen. Kapacitetsmässigt duger han annars bra men den här gången är jag fullt nöjd om han kan vara bland de tre. Skor runt om.
  • Zodiac Kronos: (Lopp 2) Kom aldrig runt riktigt från start senast och stod lite snett när starten gick och det blev därför galopp. Han kändes annars jättefin för dagen och jag tror att han är under snabb utveckling. Tyvärr så har vi fått sämsta tänkbara spår den här gången och det är risk för galopp direkt. Skulle han ta sig iväg då tror jag att han har stora möjligheter att sluta långt framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Valle E.W.: (Lopp 2) Har det bara strulat för och diskningen senast var inte vad han har gjort sig förtjänt av. Det som är positivt är att han har skött sig bra på slutet och fortsätter han så då kommer också framgångarna att komma. Jag tycker inte att han ska räknas bort här och jag håller honom som en outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Alien Kronos: (Lopp 3) Gjorde ett bra lopp i debuten men har därefter varit struken för halsproblem och fick därför stå över en del. Nu tränar han fint igen och jag tror inte att han har tappat något speciellt under uppehållet. Jag räknar med en bra insats här och han är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, skor runt om.
  • Indras Secret: (Lopp 8) Skötte sig äntligen senast och då blev det seger direkt. Jag vet inte varför hon har varit så instabil i år men förhoppningsvis så släpper det nu och då kommer hon att vinna fler lopp. Här har vi fått ett iskallt spår men kan bara Tobbe hitta ned i ett vettigt läge då är hon en av de som ska räknas. Inga ändringar, skor runt om.
  • Optimum Dragonfly: (Lopp 8) Fick en tuff inledning senast vilket gav stumma ben till slut. Hon kändes i alla fall fräsch och fin och den här gången hoppas jag att vi får smyga med i stället. Fartmässigt duger hon bra och med rätt resa är hon inte ofarlig, jag håller henne som en outsider. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Wizard: (Lopp 10) Stack direkt till spets senast och hade sedan inga problem med att gå undan till slut. Jag tycker att han har gjort det riktigt bra så här långt och helt klart är det en lovande sort. Motståndet blir allt tuffare men sköter sig min då dyker han säkert upp där framme. Inga ändringar, skor runt om.