Amiralen tog 100:e segern, Esprit 101!

Nyförvärvet Amiral Weah tog stallet över milstolpen 100 årssegrar på Solänget.
Erik Adielsson fick bra snurr på hästen från start och satt i ledningen omgående. In på upploppet utmanades hästen av flera, men höll farten fint trots litet tävlingsuppehåll och höll undan säkert.
Segertiden var 1.16,0/2.140 meter.
Erica Nordlander i Solum sköter om Amiralen som ägs av Daniel Ulander med flera.

Seger 101 kom direkt. Esprit Sisu fixade V75-triumf för Ulf Ohlsson. Esprit var bra med från start från bakspår och forcerades till ledningen efter 700 meter. Det kostade ett 1.12-varv över 2.640 meter, vilket givetvis borde suttit i benen.
Men Ohlsson fick dämpa på mellanvarvet och Esprit Sisu hade gott om spring i benen när det drog ihop sig.
Syd Buss AB & YTAAB AB äger Esprit Sisu som sköts om av Camilla Björk på Solum.

Stall Båth fortsätter växa!

Vill ni jobba i ett av trav-Sveriges framgångsrikaste stall med några av Sveriges bästa hästar? Stall Svante Båth fortsätter expandera och nu söker vi ytterligare hästskötare till Stockholmsområdet. Vi hoppas att ni har erforderlig erfarenhet/utbildning, att ni är positiva personer med stort ansvarskännande. B-körkort är ett krav. Ni är välkomna i ett härligt gäng där … Läs mer

Boken imponerar

Bythebook brottades med ett åttondespår i sitt kval till Uppfödningslöpningen, men tvååringen fick hjälp med tempot, även om det var favoriten Belker som satt i spets. Efter 1.09,8 första 500 blev det 1.13,2 på varvet, men då hade Örjan Kihlström tagit sats från kön. Via 1.10,5 sista 800 hade Bythebook avväpnat favoriten vid upploppets början … Läs mer

Dubbel i första kvalet

Global Adventure infriade favoritskapet i kvalet till Svensk Uppfödningslöpning och tog med sig stallkamraten Alien Kronos till finalen. Global Adventure fick överta ledningen in i första sväng, men fick inte riktig dämpa tempot. Han rann undan in på upploppet, men räddades av mållinjen då Alien Kronos utmanade hela vägen in. Erik Adielsson fick sitta och … Läs mer

Kronan på verket för Welcome

Global Welcome har verkligen hittat storformen. I Breeders Crown tog treåringen sin andra klassiska seger, ifjol bärgade han Uppfödningslöpningen. Erik Adielsson hittade andra utvändigt, men fick göra grovjobbet i tredjespår på slutvarvet. Trots det tog Welcome ett säkert grepp utan att Erik behövde begära allt. Segertiden var fina 1.12,2a/2.140 meter och det var hans 12:e … Läs mer

Grattis Umåker!

Svante Båth skänkte sitt arvode för en föreläsning i Umeå till Umåkers ponnytrav. Med förbehållet att de skulle omsätta pengarna på V75. Det blev succé! Mattias Spante hade gjort systemet där Gun Palema var ensam spik. I sista avdelningen var tio av tolv hästar streckade och vi gissar att pulsen steg i norr. När Speedy … Läs mer