Jägersro 180822

  • Calamaras Girl: (Lopp 3) Var ute i ett lite enklare gäng senast och hade då inga problem med att avgöra. Det känns som att hon har form för att räcka en bit även här och från det här läget kan hon få det smyglopp hon gillar bäst. Favoriten blir naturligtvis svår att slå men bakom den hoppas jag att vi kan vara med och göra upp om en finalplats. Barfota runt om.
  • Poem In Motion: (Lopp 4) Var sjuk senast hon startade och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Nu är hon frisk igen men vi har inte hunnit ge henne något skarpare jobb och förberedelserna har varit långt ifrån optimala. Hon är svårbedömd även för mig och den här gången är hon inte mer än en platsrysare. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Un Poco: (Lopp 5) Strulade till det i en tempoväxling senast och galopperade bort alla möjligheter där. Han har annars fin form för dagen men får möta de bästa och de har han svårt rå på numera. Det blir svårt att nå en finalplats och kan han vara 4:a – 5:a då är jag fullt nöjd. Inga ändringar, barfota fram.
  • Coin Perdu: (Lopp 6) Var jag fullt nöjd med i årsdebuten då han avslutade klart godkänt. Loppet har säkert gjort honom gott och han kommer att vara klart förbättrad till den här starten. Läget blev inte det bästa men han har så hög kapacitet att han ändå måste vara ett tidigt bud. Skor runt om.
  • Very Kronos: (Lopp 7) Har gjort det mesta rätt i år även om han fortfarande inte är lita på helt. Förberedelserna har gått precis enligt plan och jag tycker att jag har honom där jag vill för dagen. Här har vi fått ett perfekt läge och sköter han sig då ska han så klart ha en bra segerchans. Vi hade ändrat något på balansen senast men nu går vi tillbaka till den vi hade på Eskilstuna. Inga andra ändringar, skor runt om.
  • Global Unlimited: (Lopp 9) Var riktigt fin senast och det verkar som att han har hittat toppformen nu. Han har tidigare visat att han duger bra även i de här sällskapen och jag ser fram mot den här uppgiften. Jag både hoppas och tror att han kan vara med och slåss om en finalplats och jag tycker att han ska ses som en outsider här. Det blir barfota fram, inga andra ändringar.
  • Capitol Hill: (Lopp 10) Gjorde det bra i Sprintermästaren och fick därefter pusta ordentligt innan vi började uppladdningen mot den här uppgiften. Han känns fin i de träningsjobb han har fått och jag tror att han är redo för en riktigt bra insats. Med rätt resa är han inte borta och det ska i alla fall vara en bra platschans. Barfota fram.
  • Van Kronos: (Lopp 11) Var inte som bäst senast och är åtgärdad efter den starten. Han var helt på topp i starterna före och risken finns att han kan behöva ett lopp innan den toppformen är tillbaka. Jag hoppas ändå på en bra insats och kapacitet har han för att vara med och göra upp om en finalplats. Barfota fram.
  • Esprit Sisu: (Lopp 11) Fick äntligen till det senast och visade då att han har kapacitet som räcker långt i klassen. Nu provar vi att möta de bästa i kullen och det här blir lite av ett elddop för hans del. Det var synd på spåret men skulle det bli överpace då är det inte omöjligt att han kan dyka upp på en plats. Skor runt om.
  • Virunga: (Lopp 12) Fick en nyttig genomkörare senast och det loppet har säkert gjort henne gott. Jag räknar med att formen är stigande men den är knappast på topp redan nu. Här smyger vi med och skulle hon få loppet då kan en plats ligga inom räckhåll. Barfota runt om.