Umåker 180810

  • Zorro Kronos: (Lopp 3) Slog sig på en knä senast och felade efter ett knappt halvvarv. Jag kommer att korrigera balansen något till den här starten och då hoppas jag att det ska fungera bättre. Fartmässigt duger han bra och jag tycker att han är en av de som ska räknas. Barfota fram.
  • Calamaras Girl: (Lopp 4) Har mött de bästa varje gång och även om hon gör det bra så tar det på psyket. Nu vill jag gärna matcha henne i lite enklare sammanhang och här tycker jag att vi har hittat en lämplig uppgift. Får vi bara en vettig resa då måste hon vara ett tidigt bud, ett givet streck. Inga ändringar, barfota fram.
  • Esprit Sisu: (Lopp 6) Hade svårt att komma iväg senast då det blev ordentligt trångt från start. Vi tappade en hel del position där men i loppet kändes han i alla fall helt ok och jag tror säkert att formen är intakt. Distansen här ser jag som ett plus och jag tycker att han ska vara ett tidigt bud. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Unspooked: (Lopp 8) Blev sjuk i våras och det har tagit lite tid för honom att hitta tillbaka. Nu känns han i alla fall helt ok i jobben igen men han kommer att behöva något lopp innan formen sitter där. Jag begär inte att han ska gå ut och segerstrida direkt men blir samtidigt inte förvånad om han gör det, en typisk outsider. Skor runt om.

Örebro 190120

Djorkaeff Sisu: (Lopp 9) Har haft ett par månaders träningsperiod efter senaste starten och känns bara bra för dagen. Han har dock bara fått ett banjobb och förmodligen kommer han att behöva loppet. Med rätt resa tror jag ändå att han kan avsluta vasst och helt borta ska han trots allt inte vara.