Två Båthar trollade i topp

Global Wizard debuterade på bästa sätt genom seger i Gävle. Jimmy H Andersson såg ut att få ledarryggen, men när två framförvarande galopperade i första sväng satt han plötsligt i spets med Global Wizard. 1.300 kvar släpptes ledningen på nytt och när luckan kom prick ett varv senare växlade Global Wizard tempo fint och avgjorde utan större problem på 1.18,7a/2.140 meter.
– Det är en fin häst som var lite tittig, men han blev allt bättre. Han somnade in i ledningen och jag blev överrumplad, men det blev perfekt, sade Jimmy H Andersson.
Stallkamraten Christer hade inlett i fjärde utvändigt, tagit sig fram utvändigt ledaren i slutkurvan och kopplat grepp, men trots att han höll farten tappert fick han nöja sig med andraplatsen.
Camilla Björk sköter om Global Wizard i Solum och hästen ägs av Veckestrands El AB med flera.

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen. Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla … Läs mer

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer