Två Båthar trollade i topp

Global Wizard debuterade på bästa sätt genom seger i Gävle. Jimmy H Andersson såg ut att få ledarryggen, men när två framförvarande galopperade i första sväng satt han plötsligt i spets med Global Wizard. 1.300 kvar släpptes ledningen på nytt och när luckan kom prick ett varv senare växlade Global Wizard tempo fint och avgjorde utan större problem på 1.18,7a/2.140 meter.
– Det är en fin häst som var lite tittig, men han blev allt bättre. Han somnade in i ledningen och jag blev överrumplad, men det blev perfekt, sade Jimmy H Andersson.
Stallkamraten Christer hade inlett i fjärde utvändigt, tagit sig fram utvändigt ledaren i slutkurvan och kopplat grepp, men trots att han höll farten tappert fick han nöja sig med andraplatsen.
Camilla Björk sköter om Global Wizard i Solum och hästen ägs av Veckestrands El AB med flera.

Hedershäst bäst i spets

Hedershästen Empire Garbo har i de flesta av sina 52 starter fått inleda attacker bakifrån, men i Umeå prickade Ulf Ohlsson fint från springspår och Empire Garbo satt i ledningen efter 200 meter. Väl där fick Empire diktera villkoren efter behag, innebärande 1.17,2 på varvet. Sedan blev det åka av och med ett sista halvvarv … Läs mer

Andra för Babsan – och Emma!

Som lillasyster till Attraversiamo får man finna sig i att ha ögonen på sig. Babsan Kronos har tävlat på fint, men lyfte en nivå när hon idag för första gången fick tävla utan skor på hovarna. Efter en långsam inledning gjorde Ulf Ohlsson slag i saken från tillägg och placerade Babsan utvändigt om ledaren. Väl … Läs mer

Välförtjänt för Valuta

Valuta E.W. har varit ute och provat i årgångssällskap utan att ha rätta turen, men när det var ”vanligt” lopp på Solvalla utföll såväl spårlottning som löpningsförlopp till hennes fördel. Erik Adielsson satt i spets omgående och Valuta såg läckert gåvillig ut i front. Efter 1.12 första 500 blev det 1.13 på varvet innan Erik Adielsson … Läs mer

Anna Maud hela vägen

Anna Mauds Lassie fick dansa utan skor för första gången och gillade det skarpt. Ulf Ohlsson skickade iväg Anna Maud till ledningen och behövde sedan aldrig ha något oroligt i blicken. Sista halvvarvet gick riktigt fort och Anna Mauds Lassie landade på 1.14,5a/2.140 meter. AB Kungsholmen Hästar & A Eriksson äger Anna Mauds Lassie som … Läs mer

Haitkin fin i debuten

Treårige Haitkin Am har behövt lite tid på sig att få ordning på sina långa ben, men var väl förberedd inför debuten idag på Hagmyren. Efter stabil start körde Ulf Ohlsson till ledningen efter drygt 500 meter och höjde sedan farten efterhand. Över upploppet lufsade Haitkin Am undan ohotad på fina debuttiden 1.16,7/2.140 meter. – … Läs mer