Eskilstuna 180617

  • Global Withdrawl: (Lopp 2) Var jättefin då han vann under elitloppshelgen trots en tuff resa. Han har fått pusta ordentligt efter den insatsen och känns bara fin i de jobb han har fått inför den här uppgiften. Han är kvick ut och visst måste han vara ett tidigt bud här. Det blir skor runt om den här gången.
  • Global Wild Card: (Lopp 3) Var riktigt positiv senast då hon avslutade vasst och jag tycker att det var hennes bästa lopp i karriären. Jag hoppas att hon fortsätter i samma stil för hon har en hel del inombords och kommer i så fall att duga bra. Här har vi fått ett perfekt smygläge och med rätt resa så kan hon förhoppningsvis vara med och slåss om en finalplats. Jag har inte bestämt om det blir skor eller barfota och det gör inte förrän på tävlingsdagen.
  • Global Welcome: (Lopp 4) Har gjort allt rätt så här långt och jag har varit fullt nöjd med hur han har presterat i årets starter. Formen ska bara bli bättre och bättre och vi har siktat mot den här uppgiften ett tag nu. Spåret är inte det bästa men jag tycker ändå att jag har så pass kapabel häst att han ska ses med bra segerchans. Inga ändringar, skor runt om.
  • Attraversiamo: (Lopp 7) Har varit jättefin i årets bägge starter och han går framåt för varje start. Han är högkapabel i grunden och jag väntar mig mycket av honom i år bara han får vara frisk. Här stöter vi på tufft motstånd men min är bra den också och visst har jag förhoppningar om att han ska dyka upp där framme. Inga ändringar, skor runt om.
  • Global Wilderness: (Lopp 8) Löper på jämnt och bra och hon duger en bit även när han möter de bästa. Här har vi fått ett perfekt läge och vi smyger med så länge som möjligt. Med rätt resa är det inte omöjligt att hon kan vara med och slåss om en finalplats. Vi provar ett norskt huvudlag den här gången, inga andra ändringar, skor runt om.
  • No Matter: (Lopp 10) Fungerade fint senast och det var ett skönt besked att få då det annars har strulat en del för henne under våren. Nu känns det som att hon är på rätt väg igen och hon har tidigare visat att hon har mycket inombords. Trots läget är hon inte helt borta och det ska i alla fall vara en bra platschans. Inga ändringar, skor runt om.

Örebro 181020

Arras Cando: (Lopp 5) Gjorde ett bra lopp senast efter en kortare vila. Jag tror dessutom att den genomköraren har gjort honom gott och han ska vara ännu vassare nu. Han har bra kapacitet för klassen och från ett bättre läge hade jag varit optimist. Härifrån känns det inte lika intressant och vi får hoppas på … Läs mer

Eskilstuna 181021

Winnertakesitall: (Lopp 2) Hade jag hoppats mer på senast men förhoppningsvis så behövde han loppet och är bättre med det i kroppen. Han tränar i alla fall helt ok och det känns som att det finns en hel del inombords. Skulle han löpa upp till sitt kunnande då är han inte borta och jag tycker att … Läs mer

Bollnäs 181022

Captain My Captain: (Lopp 1) Får godkänt för insatsen i debuten även om jag hade hoppats på lite mer. Förhoppningsvis så går han framåt med loppet i kroppen och är lite rappare i benen nu. Kapacitetsmässigt duger han bra och även om inte spåret är det bästa så tycker jag att han ska räknas. Inga ändringar, … Läs mer

Solvalla 181023

Valle E.W.: (Lopp 3) Felade direkt senast men gjorde sedan ett bra lopp i skymundan. Han har mycket inombords men ställer ofta till det för sig vilket gjort att framgångarna har uteblivit. Det känns som att det kan lossna när som helst men innan han visat ett stabilare uppträdande så ska han bara ses som en … Läs mer

Östersund 181023

Quite Gold: (Lopp 3) Agerade knepigt senast och felade in i första sväng. Jag ska korrigera huvudlaget till den här starten och då hoppas jag att det ska fungera bättre. Här har vi hittat en vettig uppgift och kapacitetsmässigt ska han räcka långt här. Han är inte att lita på men skulle han sköta sig då … Läs mer

Solvalla 181024

Amelia Flame: (Lopp 2) Var fin vid segern senast även om hon fortfarande är lite småtrög. Jag tror hon kommer att bli rappare för varje start och helt klart finns det utveckling i henne. Den här gången är motståndet tuffare och jag begär inte att hon redan nu ska slå de här. Helt borta är hon … Läs mer