Debutvinst med mersmak

Gobo’s Flyover debuterade på Bergsåker och gjorde det med mersmak. Gobo’s Flyover blev överflyglad kort efter start, men Erik Adielsson agerade resolut och fick lite – med visst motstånd – överta ledningen efter 600 meter.
Gobo’s Flyover nådde varvet på 1.19 och via höga 1.16 sista rundan landade treåringen på 1.18,0/2.140 meter utan att se det minsta pressad ut.
– En trevlig bekantskap som gjorde det väldigt enkelt och han gick undan på spänstiga ben, sade Erik Adielsson.
Röbäcks Livsmedel i Umeå AB med flera äger Gobo’s Flyover som sköts om på Solum av Wenche Evenshaug.

Ny succé för tvååringskväll

Svante Båth bjöd in till tvååringskväll under torsdagen – som numera börjar bli tradition. Efter efterhängset regn under dagen så flyttades molnen effektivt på eftermiddagen och kvällen avslutades i strålande solsken, med gott om hästägare på plats och ett gäng fyrbenta löften som såg ut att njuta när de visade upp sig. Kim Moberg hade … Läs mer

Adventure på nya äventyr

Global Adventure laddade upp för E3 med start på Bergsåker där han ställdes mot ett litet, men rätt så meriterat fält. Ulf Ohlsson fick lite positionsbekymmer som löstes med en rejäl speed 1.300 meter före mål vilket gjorde att Adventure kom fram utvändigt ledaren. Från den positionen reglerades fältet till mycket säker seger på 1.14,8a/2.140 … Läs mer

Raka vägen för Avenue

Global Avenue är på väg att släppa till rejält och uppträdde synnerligen förnuftigt vid kvällens seger i Örebro. Hon öppnade blixtrande bakom bilen, fick dämpa tempot för Erik Adielsson och hade sedan lekstuga med sina konkurrenter som hon lämnade efter behag via 1.11 sista 500 med gott om krafter i behåll. – Hon höll sig … Läs mer

Statistik: rivstart för treåringar

Årets treåringskull ombord Stall Svante Båth har verkligen fått en rivstart. Då mindre än fem månader avverkats på treåringssäsongen har 32 startat, tagit 51 segrar och tjänat 5,2 miljoner! Det är tydlig unghästprägel hos Stall Båth, men hur ser egentligen siffrorna ut? Totalt finns 54 treåringar i träning ombord, de har tillsammans presterat följande resultat: … Läs mer

Ess i rockärmen

Ess Springrock fortsätter på inslagen positiv linje. I tredje starten från debuten kom även tredje segern, denna gång i Rättvik. Ulf Ohlsson placerade treåringen direkt i ledningen och fick sedan bestämma tempot. Vi ett kvickt slutvarv sattes segertiden till 1.17,4/2.140 meter. Stall Carpe Diem äger Ess Springrock som sköts om av Alexander Ljungman i Knivsta.