Välkomna ombord!

Skottorp, del 1. I april drar vi igång på filialen i Skottorp där framtida storloppsvinnare tar sina första steg mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson. Det försprånget som tas av Stall Båth har visat sig jobbigt att hämta in för övriga, något som två raka segrar i Uppfödningslöpningen understryker.
Vi kommer presentera våra ungdomar de närmaste veckorna och drar igång redan idag!

Flat Broke (Ready Cash–Caddie Heart)
Ready Cash är pappa till såväl ettan som tvåan i årets Prix d’Amérique, Readly Express och Bold Eagle. Caddie Heart travade 1.12 och tjänade 350.000 kronor. Flat Broke är hennes första avkomma och har, precis som Bold Eagle Love You som morfar. Mödernet är högklassigt och samma som avelsikonen Valley Victory. Ägare: Bro Byggnads AB, Stockholm

Love’Em (Father Patrick–Flicka Kronos)
Father Patrick var kulltopp och enligt Jimmy Takter en av de bästa han tränat. Första kullen är född 2016. Mamma Flicka Kronos vann stosprintern och är syster med Lovely Godiva. I aveln har hon redan lämnat Pojke Kronos, 1,5 miljoner och avelshingst. Ägare: Stockholm Elektroinstallation AB

Bear Metal (The Bank–Garbo Tilly)
The Bank, superstammad med Going Kronos-systern Lantern Kronos som mamma har sin första kull född 2017. Mamma Garbo Tilly har lämnat BC-vinnaren Manalapan och Svampen-segrarinnan Diary Queen. Den här ”Lounge-hästen” kommer ur samma möderne som en viss Victory Tilly. Skål! Ägare: Caracolas AB

Grand Princess (Muscle Hill-Grand Sandy)
Muscle Hill är en av världens hetaste avelshingar och lite extra spänannde känns det månne att Grand Princess är norskfödd. Mödernet är norsk nationalklenod-klass: Mormors mor, Princess Anita har ämnat Tomina, Tomali, Turbo och framförallt Tamin Sandy, en av de bästa norskfödda hästarna genom tiderna! Ägare: Tore Möller, Norge

Woogie Broline (Chapter Seven–Dodger Blues)
Chapter Seven var ett toppnummer på tävlingsbanan och har inlett strålande som avelshingst. Woogie Broline är en av få svenskfödda efter Chapter Seven, dessutom med toppmöderne i form av Dodger Blues med 11,2-rekord och nära miljonen intjänat. I aveln stod hon i USA initialt och hennes fem första avkommor är drömmilare med My Inspiration 110,9/93.000 dollar som toppnummer. Ägare: Olof Brodin (Chartering) AB, Sollentuna

Chocolette (Chocolatier–Lollo Tilly)
Chocolatier har lämnat världstjärnor som Chelsea Boko, Your Highenss, Drillbit Ås och El Mago Pellini. Mödernet är det samma som Victory Tillys! Mamma Lollo Tilly travade 1.13,7 och tjänade 361.000 kronor. Ägare: Svante Båth

Tinto Three (Broad Bahn–Tintomara Hornline)
Hambo-vinnaren Broad Bahns första kull är född 2013 och där hittar vi bland annat nästanmiljonärskan Flo Jo Keeper. Mamma Tintomara Hornline var en hård tävlingshäst som tjänade 1,4 miljoner och travade 1.12,5ak. Hennes första avkomma har travat 1.13,3. Tintomara är syster till miljonären O’Malley Hornline. Ägare: Easy KB, Uppsala

Sassy Since Birth (Chocolatier–On The Wall)
Chocolatier har lämnat världsstjärnor som Your Higness, El Mago Pellini, Chelsea Boko och Drillbit Ås. Mamma On The Wall tjäande 441.000 och tjänade 1.13. Mödernet går tillbaka till Viva la Difference, mamma till SM-vinnaren Black And White. Ägare: Svante Båth & Kim Moberg

David (Dream Vacation–Nova Lavec)
Dream Vacation har släppt årgångstoppar som Some Summit, Riff Kronos och Alvena Pele. Mamma Nova Lavec har lämnat fartfyllda Leif 11,6 och Viola 1.13,5. Ägare: Svante Båth

Ess Joculus (Jocose–Västerbobanditrock)
Ess Jocolus är en lillebror till National Prince som firat fina framgångar ombord med bland annat tio segrar. Mamma har även lämnat miljonären Västerbo Arthur. Jocose första avkommor är födda 2012 och miljonärerna Uncertain Age och Sucre toppar så här långt. Ägare: Susanne Stenfors, Åkers Styckebruk

Optimum Bankrobber (The Bank–Optimum Dreambride)
Välstammade The Bank tävlade i kulltoppen och hans första årgång är född 2017. Mamma Optimum Dreambride var själv ostartad men har lämnat Optimum Dragonfly som visat talang och fart med segerrekord på 1.13,2 ombord Stall Båth. Mormor har lämnat Europatoppen Maid For Tagg, 09,5ak med nära fyra miljoner intjänat. Ägare: Stall Optimum, Åmål

Flix Dara (Brad de Veluwe–Ajja Dara)
Mamma Ajja Dara travade 1.13,8 full väg ombord hos Båth dit hon kom för att avsluta karriären som femåring. Hennes mamma Keep The Word är syster med dubbelmiljonären Trustworthy Ås. Ägare: Zeblon Invest AB, Kovland

New Gold Dream (Chocolatier – Talk Talk)
Mamma travade 14,8 och tjänade strax över kvartsmiljonen. Hon har tidigare tvåårige avkomman Simple Minds (e. From Above) ombord hos Båth. Från Okis makalösa möderne. Ägare: Ambition Kapital AB, Bromma

Barfotaförbud, bra beslut och selfie…

Ännu ett år till ända, nöjd? Som vanligt är det ”vin och vatten” men i det stora hela måste jag vara det. En sak jag var nöjd med under fjolåret var ST:s beslut att ej få åtgärda hästarna mellan försök och final i våra klassiska lopp. Hästen ska vinna loppet, ingen annan. Därtill kan arrangörerna … Läs mer

Priserna kom ombord

Solvalla hade sin årliga gala igår på Kongressen och självklart blev det en hel del anledning att fira ombord hos Båth. Yngsta kategorin, Årets Tvååring, gick till Armani Degato som ägs av Olof Brodin Chartering AB och sköts om av Kim Moberg. Årets Fyraåring gick till Caracolas AB:s Derbyvinnare Attraversiamo. ”Attra” sköts om av Linda … Läs mer

Super Sarah flög lågt

Super Sarah inledde året lika bra som hon avslutade fjolåret. Om inte ännu lite bättre. Från bakspår tog det Erik Adielsson lugnt och fick femte utvändigt. Varvet kvar började han flytta fram positionerna, men hela slutvarvet tillbringades i tredjespår. Men vid upploppets början var ledaren infångad och Super Sarah höll lätt ställningarna till mål via … Läs mer

Tävling: Häng med ombord!

Stall Svante Båth utlyser en treåringstävling 2020 där du väljer fyra treåringar i träning hos Svante Båth och det gäller att hitta vilka som kommer tjäna mest pengar under året. Tävlingen löper hela 2020 och vinnaren tar hem fina priser enligt nedan. Behöver du hjälp i valet? Du hittar skötarnas bloggar under respektive häst. Glöm … Läs mer

Siffrorna bakom resultatet

195 vinnare – fler än någon gång tidigare. 24,5 miljoner. Några ynka tusenlappar från toppnoteringen 2017. Stall Båths år på travbanorna är till ända, men innan vi nollställer alla räkneverk bör man förstås se tillbaka, ta in lite siffror och minnas såväl fyr- som tvåbenta framgångar. *** De två mest använda kuskarna är Erik Adielsson … Läs mer