Välkommen Welcome!


Global Welcome och Moa Thörngren Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Coin Perdu och Poochai hälsar Global Welcome in i ligan då han blivit stor grabb och kan även han titulera sig avelshingst.
Dock blir dom kanske ledsna då jag säger ”icke i år”. I år ska deras övriga fyra ben dra ekonomilasset 😉
Nu mer får dom ju poäng och i princip blir alla godkända. Nästan lite roligare förr då vi alla träffades en gång per år nere i Skara och först därefter kunde du planera ev en avelskarriär om du fick dem godkända.
Det var under två dagar så det blev alltid middag kvällen innan utvärderingen. Jag var ny och grön, kom med Express Lavec, Staro Showbiz, Everest Ås, Malabar Circle Ås de första åren.
Ludde var alltid på plats och som han berömde mina hästar! Runda, blanka, vältränade etcetera. Smickrad och även en liten tanke att det skulle nog gå bra för dessa grabbar i aveln så kändes det givet att vi (jag och min hästägare) tog upp kortet och bjöd på middagen.
Tog nåt år innan man kom på ”middagssnacket”, det lät inte lika positivt om hästarna senare….När jag då hade synat snacket ock konfronterat honom så LOVADE han att nästa år skulle han ta notan.
Året efter var vi där och för första gången lyste Ludde med sin frånvaro trots hingst på plats…Det året var restaurangen på Skara Stadshotell stängt och vi fick leta reda på nåt annat ställe att äta på.
Sent på kvällen när det snart skulle vankas nota så skickade jag ett SMS till Ludde och undrade hur det blev med middagen. Han svarade inte men 20-25 minuter senare kommer hans anställda flåsande in genom dörren med ett kreditkort i näven.
”Ludde ringde och väckte mig och sa jag MÅSTE leta reda på er men ni var inte lätta att hitta…”Säga vad ni vill om vilden från Vomb men ett gott hjärta har han och står för sina ord!!


***
Lite hästar i de ”vanliga” loppen i vinter? Sant och det beror nog på flera anledningar.
Dåliga träningsmöjligheter? Kanske.
Färre födda? Absolut en anledning.
Breddlopp? Stor anledning. Jag gillar ju idén, till och med försökt lansera den, då det är en proposition och ”alla!” kommer med på bredd-dagen. I mellan regionen så var det ÖVER 300 hästar med på Gävle och Eskilstunas bredd-dag.
Vad lär vi oss av det då? Skriv bara ut Bredd dagar den tiden då vi har behov av dom. Sen kan vi bara konstatera att otroligt många vill hellre vinner lopp än tjänar pengar.
***
Hon som spelar upp låtarna till segrarna i segerdefileringen på Solvalla måste få en stor eloge! Lyssna och klura 😉
***
Nya Restauranger?
Testade Fotografiska i Stockholm
Annorlunda, basen vegetarisk men sideorders som kött och fisk.Tycker den var mycket bra även om den typen av meny gör att man väntar nog ett tag innan man bokar igen.


Var även på en gammal klassiker, har varit där några gånger men nu var det länge länge sen, men isterbandet på Gyldene Freden går inte av för hackor!
Svante, som hänvisar med tanke på årets nederbörd till berättelsen som Gert Fylking brukade berätta när det började snöa.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer