Solvalla 180227

  • V.G.´s Unstoppable: (Lopp 3) Var lite ofokuserad i debuten då det var mycket som var nytt för honom. Loppet verkar i alla fall ha gjort honom gott och han känns klart piggare i jobben efteråt. Han kan öppna bra och jag räknar med en bättre insats den här gången. Hur långt det sedan räcker är alltid svårt att bedöma i de här loppen.
  • Troublemaker Face: (Lopp 3) Var fullt godkänd i debuten även om han kändes lite tung i balansen sista biten. Det ska vi åtgärda till den här starten och jag räknar med att även den här är snäppet vassare nu. Mina två känns jämna för dagen och även den här kan sluta långt framme.
  • Unaffected Laugh: (Lopp 4) Hade en stentuff uppgift senast och hon gjorde det bra som fick med sig en slant hem. Nu känns det som att vi går ned i klass igen och läget här går inte att klaga på. Med rätt resa är hon inte borta och streckar man på då tycker jag att hon ska med.
  • Chookdi: (Lopp 6) Har inte startat på några månader men har tränats på rejält och jag är fullt nöjd med henne för dagen. Hon är dock inte vässad på något sätt och kommer därför att behöva loppet. Vi ger henne ett snällt lopp och mer än en finare slant vågar jag inte hoppas på.
  • Etoile Mearas: (Lopp 7) Har tränats på rejält i vinter och känns för dagen bara bra i jobben. Hon visade under fjolåret att hon i ljusa stunder är riktigt kapabel och jag tror hon kommer att få en bra säsong. Jag har svårt att se henne som ett vinstbud redan nu och mer än en liten platschans tror jag inte på.
  • Such A Knight: (Lopp 8) Har bra form för dagen men har haft dåliga lägen på slutet vilket inte fungerar för hans del. Den här gången har vi i stället perfekta förutsättningar och vi provar framåt direkt. Skulle vi hitta till spets eller i alla fall få en resa i den främre träffen då gör han säkert ett bra lopp och trots tufft motstånd ska det vara en bra platschans.
  • Empire Garbo: (Lopp 8) Gjorde ett bra lopp senast och visade att formen är klart på gång. Jag räknar med att han ska gå framåt för varje start och kan vi bara hitta ned i ett vettigt läge då gör han säkert en bra prestation här också. Helt borta är han inte men i första hand tycker jag att det ser ut som en vettig platschans.
  • Sugarmakesmecrazy: (Lopp 9) Har tränats rejält i vinter och jag är fullt nöjd med hur han känns för dagen. Det fattas dock en del innan formen sitter där och det här starten tar vi för vad den är. Vi smyger med och kan vi få med oss en slant då är jag fullt nöjd.