Första segern 2018!

Första segern sista semesterdagen. Båth kunde jobba in ”Lars” på Kanarieöarna.

Vid årsskiftet nollställs som bekant alla räkneverk och med en startfrekvens som varit låg årets inledande dagar var det dags för stallets första seger idag på Solvalla.
Global Withdrawl tvekade lite bakom startbilsvingen, men kom snabbt på bättre tankar och Örjan Kihlström kunde sätta sig till rätta i ledningen efter 150 meter. Det blev inte körning förrän in på slutrundan, men ”Lars”, som Withdrawl kallas, höll synnerligen säkert ifrån sig sina konkurrenter.
Segertiden var 1.16,2a/2.140 meter och Withdrawl kunde räkna in ytterligare 100.000 kronor på sin bankbok.
En semestrande Kim Moberg sköter om Global Withdrawl som för dagen hade Elin Nordqvist som ”semestervikarie”. Stall Edsviken HB i Sollentuna äger hästen.

Cash Cowboy drog snabbast

Cash Cowboy drog snabbast var ytterligare en treåring som debuterade på bästa sätt. På Hagmyren öppnade han bra från springspår, men var chanslös på ledningen och Ulf Ohlsson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Tempot var, med blöta förutsättningar, rätt så tufft, men Cash Cowboy borrade ned sig och avgjorde säkert över upploppet … Läs mer

United flög fram till slut

United Broline bjöds en perfekt resa av Ulf Ohlsson i Rättvik och tackade för den passningen genom att flyga fram till seger sista biten. Ohlsson hittade rygg ledaren, fick förvisso backa loss i slutsvängen, och tvingades till en rejäl temposkärpning på upploppet för att hinna fram till ledarhästen. Stall De Soto HB, Rosersberg äger United … Läs mer

Äntligen, Troublemaker!

Troublemaker Face har kämpat länge för första segern och på Solvalla fanns alla anledningar till att det skulle strula med stänk och kladdig bana. Erik Adielsson löste det genom att placera Troublemaker utvändigt om ledaren och han avgjorde säkert över upploppet på 1.17,0a/2.140 meter. – Han kändes jättefin och verkade gilla underlaget bra mycket mer … Läs mer

Urchin först till sist

Urchin inledde från sämsta spåret, men var likväl först i mål på Solvalla. Erik Adielsson inledde i fjärde utvändigt, om i praktiken var åttonde ytter då dödenshästen släpade, men fick bra draghjälp 750 kvar i tredjespår. Urchin kunde vänta med attacken till 250 kvar och då bet det bra. Erik Adielsson kunde sitta lugn och … Läs mer

Wizard tillbaka i cirkeln

Global Wizard har varit borta länge på grund av skadeproblem, men gjorde efterlängtad comeback på Solänget. Daniel Wäjersten placerade Wizard i ledningen och efter 1.13 första 500 blev det 1.15 på varvet. Långklivande Global Wizard höll säker marginal till övriga hela vägen hem på 1.13,6a/1.640 meter. Veckestrand El med flera äger Global Wizard som sköts … Läs mer