Solvalla 171217

  • Global U.Neverknow: (Lopp 2) Skötte sig äntligen senast och det var ett klart fall framåt för hans del. Han gick med säkerhetsbalans då och kördes dessutom försiktigt hela vägen. Det blir samma sak den här gången och det viktigaste för min del är att han sköter sig igen. Fart finns det gott om men tills vidare håller jag honom bara som en outsider.
  • Global U.Turn: (Lopp 3) Var jättefin i comebacken då han efter ett starkt slutvarv hann fram till tredjeplatsen. Det var första starten som valack och helt klart känns det som att han äntligen är på rätt väg. Han har alltid tränat bra och sköter han sig lika bra som senast då tror jag att han slutar långt framme.
  • Hitman Hearns: (Lopp 4) Var inte som bäst i senaste starten och fick därför pusta ordentligt efteråt. Nu känns han fin i jobben igen men jag är ändå osäker på formen och det kan tänkas att han behöver loppet. Han har annars en lämplig uppgift här och skulle han löpa upp till sitt kunnande då är han ett tidigt bud.
  • Djorkaeff Sisu: (Lopp 4) Gjorde första starten efter operation senast och var riktigt positiv där. Framför allt så var aktionen klart förbättrad och helt klart var det en insats som lovar gott. Nu har han dessutom lopp i kroppen och i det här lilla fältet så får han säkert en bra resa. Jag är optimist och blir inte förvånad om han slutar långt framme.
  • Pontiac S.W.: (Lopp 9) Har gjort flera bra lopp på slutet och det känns som att han har hittat sig själv igen. Formen blir dessutom allt bättre och jag tror en hel del på honom framöver. Här har vi fått ett intressant läge och med rätt resa tror jag att han slutar långt framme.
  • Tricia: (Lopp 10) Gör jämna och bra lopp hela tiden och de dagar hon får sitt lopp då brukar hon sluta långt framme. Nu är jag sugen att prova ett offensivt upplägg, det gäller att passa på när form och humör är på topp och när dessutom förutsättningarna är de rätta.  Känns hon bara bra bakom bilen så får Kim gärna kasta loss direkt och då tycker jag att hon är ett roligt streck. Vi byter huvudlag till ett med fast murphy i stället för den norska varianten med murphy. Vi testar också jänkarvagn i värmningen, det är första gången!
  • Coffie U.N.G.: (Lopp 11) Gjorde ett kanonlopp senast och närmade sig segraren hela vägen. Han har formen helt på topp och även om motståndet här är stentufft så känner jag mig inte helt borta. Med rätt resa slår vi många till slut och streckar man på då tycker jag att han ska med.