Premiechansen

Global Unspoked är ”premiechansad” och fick 320.000 kronor för sin femteplats i Kriteriet!

Jag är, som ni alla vet, en stor entusiast gällande premiechansen. Min grundinställning är att samtliga tvååringar bör anmälas till premiechansen, men självklart är det upp till er hästägare att avgöra!
Vi är inne i oktober och det återstår endast några veckor innan ”snöret” dras.
Planen är att inte köra några premielopp, men är ni av annan uppfattning så måste ni snarast höra av er!

/Svante

Lyckan total på Bergsåker

Fortune Mearas årsdebuterade med mersmak och tog kvällens andra triumf på Bergsåker, även här satt Ulf Ohlsson i sulkyn. Fortune Mearas öppnade fint och kom till spets före stallkamraten Global Wilderness. Den sistnämnde följde fint med in i mål och fixade en stalldubbel. Fortune Mearas ägs och är uppfödd av Snogarps Gård AB. Ola Haaga … Läs mer

Proppen ur för Bottnas?

Bottnas Easy Cash behöll ledningen från innerspår på Bergsåker och fick efter en snabb öppning dämpa tempot något upp varvet på 1.16,4. Någon längre vila fick inte Ulf Ohlsson och Bottnas Easy Cash som utsattes för rejäl press in på slutrundan. Easy Cash visade fin moral och kapacitet när han höll huvudet först hela vägen … Läs mer

Stjärnor mot årsdebut

Fyraårige Coin Perdu sparrade treårige Global Welcome i ett snabbjobb på Solvalla idag. Duon landade på 1.15,5/1.600 meter efter snabba 1.11 sista 500 med Welcome i ledningen och Coin Perdu utvändigt. – Jag var jättenöjd och nu är det nära årsdebut. Welcome går förmodligen till Örebro och Breeders Crown 12 april, medan jag klurar lite … Läs mer

Välkommen Welcome!

Coin Perdu och Poochai hälsar Global Welcome in i ligan då han blivit stor grabb och kan även han titulera sig avelshingst. Dock blir dom kanske ledsna då jag säger ”icke i år”. I år ska deras övriga fyra ben dra ekonomilasset 😉 Nu mer får dom ju poäng och i princip blir alla godkända. … Läs mer

Welcome högt skattad

Stall Båth fick sin andra avelshingst i stallet idag då treårige Global Welcome synades av avelsvärderingsnämnden. Uppfödningslöpningsvinnarens skötare Moa Thörngren var med sin ögonsten hela dagen. – Han skötte sig exemplariskt på morgonen när han visades upp för nämnden, sedan tyckte han nog att det var en låååååång dag. För när vi vid 16-tiden skulle … Läs mer